Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płyn hamulcowy R3 a DOT 3

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie wymieniam wszystkie przewody i elementy układu hamulcowego w 126p ST. Układ powinien być zalany R3. Pytanie brzmi czy można zalać go DOT3 bez żadnych konsekwencji mających wpływ na uszczelnienia i elementy układu hamulcowego????

oraz ile pojemności ma układ hamulcowy w 126p

Napisano

Mozesz go zalac dowolnym dotem. IMO spokojnie wystarczy ci 4, bo 5 to juz do bardziej sportowej jazdy, ze o 5.1 nie wspomne.

Napisano
  • Autor

> Mozesz go zalac dowolnym dotem. IMO spokojnie wystarczy ci 4, bo 5 to juz do bardziej sportowej

> jazdy, ze o 5.1 nie wspomne.

Ile kupić płynu żeby na płukanie wystarczyło ??? W układzie jest 350ml więc sumarycznie litr chyba wystarczy co???

Napisano

spokojnie wystarczy litr zeby było przepłukane i wymienione

Napisano

> Mozesz go zalac dowolnym dotem. IMO spokojnie wystarczy ci 4, bo 5 to juz do bardziej sportowej

> jazdy, ze o 5.1 nie wspomne.

Masz pojęcie czym się różni DOT5 od DOT5.1? Obawiam się, że nie więc nie dawaj złotych rad, bo komuś możesz zrobić kuku.

DOT 5 nie nadaje się do malucha, więc nie można go zalać dowolnym DOT'em.

Napisano
  • Autor

> Masz pojęcie czym się różni DOT5 od DOT5.1? Obawiam się, że nie więc nie dawaj złotych rad, bo

> komuś możesz zrobić kuku.

> DOT 5 nie nadaje się do malucha, więc nie można go zalać dowolnym DOT'em.

Czyli podsumowując dyskusję 1l DOT-3 załatwi bezpiecznie temat 126p ST

Napisano

> Masz pojęcie czym się różni DOT5 od DOT5.1? Obawiam się, że nie więc nie dawaj złotych rad, bo

> komuś możesz zrobić kuku.

> DOT 5 nie nadaje się do malucha, więc nie można go zalać dowolnym DOT'em.

Nie widze absolutnie zadnych przeszkod w stosowaniu 5.1 w maluchu. Niejedna osoba go stosuje i sobie chwali. Albo ja o czyms nie wiem, wiec chetnie sie dowiem.

Napisano

> Nie widze absolutnie zadnych przeszkod w stosowaniu 5.1 w maluchu. Niejedna osoba go stosuje i

> sobie chwali. Albo ja o czyms nie wiem, wiec chetnie sie dowiem.

kolega Mike pisze o dot5 ktory jest niemieszalny z innymi plynami i chyba najbardziej agresywny wiec pewnie obawia sie o uszczelnienia w cylinderkach

Napisano

> kolega Mike pisze o dot5 ktory jest niemieszalny z innymi plynami i chyba najbardziej agresywny

> wiec pewnie obawia sie o uszczelnienia w cylinderkach

Niemieszlany jest kazdy plyn. Oczywiscie 4 mozna meiszac z 4 tak jak 5 z 5, ale nie mozna np 4 z 5 i podobnie ich mieszac, wiec tto akurat nic nowego. A zrace to eRki wlasnie byly w przeciwienstwie do dotow.

Napisano

> Niemieszlany jest kazdy plyn. Oczywiscie 4 mozna meiszac z 4 tak jak 5 z 5, ale nie mozna np 4 z 5

> i podobnie ich mieszac, wiec tto akurat nic nowego. A zrace to eRki wlasnie byly w

> przeciwienstwie do dotow.

Nie wolno stosować DOT5 w układach hamulcowych do tego nie przystosowanych, ze względu na agresywność tego płynu w stosunku do zastosowanych uszczelnień.

Tak że z tą dowolnością nie jest tak różowo.

Napisano

> Niemieszlany jest kazdy plyn. Oczywiscie 4 mozna meiszac z 4 tak jak 5 z 5, ale nie mozna np 4 z 5

> i podobnie ich mieszac, wiec tto akurat nic nowego. A zrace to eRki wlasnie byly w

> przeciwienstwie do dotow.

Dot 3 jak najbardziej można mieszać z dot 4, dot 3 można mieszać z R3, niesilikonowe można mieszać wszystkie nawet dot 3 z dot 5.1. Wszystkie te informacje pochodzą ze stron organiki i motula skromny.gif

Napisano

> Nie widze absolutnie zadnych przeszkod w stosowaniu 5.1 w maluchu. Niejedna osoba go stosuje i

> sobie chwali. Albo ja o czyms nie wiem, wiec chetnie sie dowiem.

A znasz kogoś kto stosuje w maluchu DOT5? Nie 5.1 tylko 5. Widzę, że niżej Ci koledzy wyłuszczyli na czym polega różnica.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.