Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obrotomierz

Featured Replies

Napisano

Pany czy ktoś na forum zajmuje się naprawą obrotków bo mój zaniemógł

Napisano

> Pany czy ktoś na forum zajmuje się naprawą obrotków bo mój zaniemógł

psychik kiedyś coś grzebał - napisz może pomoże wink.gif

Napisano

a co sie zepsulo?

Napisano
  • Autor

> a co sie zepsulo?

tylko świeci a nie pokazuje obrotów obrotek od seja

Napisano
  • Autor

> tylko świeci a nie pokazuje obrotów obrotek od seja

a elektronik poradził by sobie z takim czyms

Napisano

> tylko świeci a nie pokazuje obrotów obrotek od seja

może głupie pytanie: masz podpięty sygnał?

Napisano
  • Autor

> może głupie pytanie: masz podpięty sygnał?

hahah faktycznie glupie ale tak, mam drugi obrotek z wyswietlaczem i tamten działa

Napisano

> hahah faktycznie glupie ale tak, mam drugi obrotek z wyswietlaczem i tamten działa

a obrotek masz oryginalny czy taki jaki można dostać w sklepie dla tunerów?

Napisano
  • Autor

> a obrotek masz oryginalny czy taki jaki można dostać w sklepie dla tunerów?

oryginalny

Napisano

> orginalny

no to ja bym poszukał jakiegoś kumatego gościa, który zna się na elektronice (niekoniecznie samochodowej) i do niego uderzał. Znajomy miał problem z obrotkiem ale nieoryginalnym i wymienili mu go na gwarancji (mimo, że skończyła się miesiąc wcześniej) w ciągu dwóch tygodni dlatego pytałem czy masz fiatowski czy nie ok.gif

Napisano

> no to ja bym poszukał jakiegoś kumatego gościa, który zna się na elektronice (niekoniecznie

> samochodowej) i do niego uderzał. Znajomy miał problem z obrotkiem ale nieoryginalnym i

> wymienili mu go na gwarancji (mimo, że skończyła się miesiąc wcześniej) w ciągu dwóch tygodni

> dlatego pytałem czy masz fiatowski czy nie

jesli potrafisz lutowac morzesz wymienic wszystkie elementy na plytce ( poprostu idz z plytka do sklepu z czesciami elektronicznymi i powiedz zeby ci to sprzedali - koszt okolo 5zl) jesli to nie pomoze to zaden elektronik nie pomoze bo mógl poprostu spalic sie procesor (to cos zaklejone glutem) a tego raczej nie wymienisz. No zostaje jeszcze opcja taka ze poprostu gdzies w uzojeniach samego wskaznika jest przerwa no ale to tez raczej nie do naprawienia

Zapomnialem dodac zebys sprawdził stan wszystkich scierzek - mogla sie któras przepalic

Napisano

> nie pomoze to zaden elektronik nie pomoze bo mógl poprostu spalic sie procesor (to cos

> zaklejone glutem) a tego raczej nie wymienisz.

pokaz mi taki obrotomierz? uklad ELEX 14308 jest normalnie przylutowanym smdkiem.

tutaj mozna zobaczyc jak wyglada plytka obrotomierza w naszych fiatach: [LiNK]

jak ktos umie lutowac smd, to najtaniej kupic licznik z punto I albo alfy benzynowej (30-50zl) i przelutowac ten uklad.

wczesniej lepiej przelozyc plytke miedzy dwom aobrotomierzami i sprawdzic czy wina po stronie plytki.

Napisano

raz mi sie też zepsuł i winny był trójpinowy tranzystor na płytce ktory wykazywał zwarcie, po wymianie jak ręką odjął

Napisano

> pokaz mi taki obrotomierz? uklad ELEX 14308 jest normalnie przylutowanym smdkiem.

> tutaj mozna zobaczyc jak wyglada plytka obrotomierza w naszych fiatach: [LiNK]

> jak ktos umie lutowac smd, to najtaniej kupic licznik z punto I albo alfy benzynowej (30-50zl) i

> przelutowac ten uklad.

> wczesniej lepiej przelozyc plytke miedzy dwom aobrotomierzami i sprawdzic czy wina po stronie

> plytki.

ups, zwracam honor. Coś mi sie pomyliło chyba z obrokiem od dużego fiata. w takim wypadku układzik jak najbardziej do podmiany (moze nawet można go gdzies wyrwać za nie duża kase)

Napisano

> (moze nawet można go gdzies wyrwać za nie duża kase)

nie mozna. najtaniej to tak jak napisalem...

Napisano
  • Autor

> pokaz mi taki obrotomierz? uklad ELEX 14308 jest normalnie przylutowanym smdkiem.

> tutaj mozna zobaczyc jak wyglada plytka obrotomierza w naszych fiatach: [LiNK]

> jak ktos umie lutowac smd, to najtaniej kupic licznik z punto I albo alfy benzynowej (30-50zl) i

> przelutowac ten uklad.

> wczesniej lepiej przelozyc plytke miedzy dwom aobrotomierzami i sprawdzic czy wina po stronie

> plytki.

Taki może być

Napisano

> Taki może być

czy ten licznik ma obrotomierz? facepalm%5B1%5D.gif

moja rada - lepiej szukaj calego obrotka, bo zdarza sie, ze uklad jest przyklejony i jest b. duzy problem, zeby go wylutowac i jeszcze odkleic.

Napisano
  • Autor

> czy ten licznik ma obrotomierz?

> moja rada - lepiej szukaj calego obrotka, bo zdarza sie, ze uklad jest przyklejony i jest b. duzy

> problem, zeby go wylutowac i jeszcze odkleic.

no faktycznie nie zauwarzyłem a z tego obrotka nadało by się coś ????

Napisano

> no faktycznie nie zauwarzyłem a z tego obrotka nadało by się coś ????

Jeśli zdarzało ci się odłączać obrotek kilka razy sprawdź tą taśmę, mi pękła na załamaniu i musiałem robić mostek zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.