Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klima auto

Featured Replies

Napisano

Witam...mam pewien problem...po uruchomieniu zimnego silnika bez względu na temperaturę zewnętrzną i wewnętrzną przez okolo 15 minut gdy silnik się zagrzeje dmucha mi gorącym powietrzem mimo iż mam ustawioną temp na najmniejszą możliwą czyli 16 st. przez ten czas mozna sie ugotować smile.gif tak było latem i tak jest do tej pory...coś jest nie tak?ps-gdy włączę klimę to tez bez reakcji-nadal grzeje przez pierwsze 10-15 minut

Napisano

lustrowales czy nie ma jakiegos bleda na centralce klimy? typu uszkodzony ktorys czujnik temp? itp?

Napisano
  • Autor

> lustrowales czy nie ma jakiegos bleda na centralce klimy? typu uszkodzony ktorys czujnik temp? itp?

jeszcze nie-nie mam gdzie-chyba że serwis ale też myślę że to jakiś czujnik...

Napisano

> jeszcze nie-nie mam gdzie-chyba że serwis ale też myślę że to jakiś czujnik...

jesli masz kogos z okolic z fesem to nie potrzeba Ci aso

Napisano
  • Autor

> jesli masz kogos z okolic z fesem to nie potrzeba Ci aso

własnie-masz ktoś z okolic Tychow troszkę czasu i chęci sprawdzić w moim bravolocie co i jak?

Napisano

> własnie-masz ktoś z okolic Tychow troszkę czasu i chęci sprawdzić w moim bravolocie co i jak?

Mam fesa i jestem z okolic Tychów,jak chcesz to na priw możemy się umówić,ale fes w klimie ma narazie tylko odczyt DTC frown.gif

Napisano

> jesli masz kogos z okolic z fesem to nie potrzeba Ci aso

OPTI... co to jest fes ?

Napisano
  • Autor

witam...

dzięki koledze robert61 dowiedziałem się o takowych błędach które zostały wykasowane ale...czy na stałe?

ECU ISO Code: 34 83 8F 85 20

2011-10-25 16:05:18

CONNECTED TO:

FIAT BRAVO '07 1.9 MJET 16V

Marelli climate control

--------------------------------------------------------------

Kod ISO: 34 83 8F 85 20

Numer rysunku FIAT: 735482711

Numer sprzętu: NCL198.0100

Wersja sprzętu: 01

Numer oprogr.: 04600000207

Wersja oprogr.: 0016

Numer homologacji:

Data zaprogramowania: 11/08/2006

READING ERROR CODES:

1: B1904 - Nastawnik mieszalnika (lewy)

Anomaly on the signal towards the indicated motor-positioner, the signal is not plausible.

Powodem tego błedu jest fakt, że ECU odebrało nieprawidłowy sygnał z czujnika. Błąd obecnie nie jest aktywny ale został zapisany w pamięci. Skasuj błędy i obserwuj czy nie powrócą. Kontrolka na desce nie została włączona przez ten błąd.

2: B1902 - Nastawnik klap (szyba)

Anomaly on the signal towards the indicated motor-positioner, the signal is not plausible.

Powodem tego błedu jest fakt, że ECU odebrało nieprawidłowy sygnał z czujnika. Błąd obecnie nie jest aktywny ale został zapisany w pamięci. Skasuj błędy i obserwuj czy nie powrócą. Kontrolka na desce nie została włączona przez ten błąd.

3: B1909 - Nastawnik mieszalnika (prawy)

4: B1907 - Nastawnik klap (stop/klatka)

Anomaly in the control actuator of the air deflecting curtain at the central outlets/foot board. Electric engine failure or problem at the connection wiring.

NOTE: The error could also be caused by a mechanic failure.

Check the connections to the control unit and the state of wirings and connections before carrying out any replacement.

5: B1901 - Inf. zwr. nawiewu (szyba)

Anomaly of the position signal of the actuator for the hot/cold air mixing. The signal comes from a potentiometer being part of the relevant actuator. Check the wiring and connection condition before the possible replacement of the actuator.

NOTE: Mechanical troubles are not to be excluded.

If the system is equipped with independent right hand/left hand adjustments then there are two different actuators - the displayed description refers to that which is having a failure.

Powodem tego błedu jest fakt, że ECU odebrało bardzo niski sygnał z czujnika. Błąd obecnie nie jest aktywny ale został zapisany w pamięci. Skasuj błędy i obserwuj czy nie powrócą. Kontrolka na desce nie została włączona przez ten błąd.

CLEARING ERROR CODES...

READING ERROR CODES:

Brak kodów błędów

285435313-tni_errors.txt

Napisano

> witam...

> dzięki koledze robert61 dowiedziałem się o takowych błędach które zostały wykasowane ale...czy na

> stałe?

teraz by sie kalibracja reczna przydala i obserwowanie czy problem nie wroci

Napisano

> witam...

> dzięki koledze robert61 dowiedziałem się o takowych błędach które zostały wykasowane ale...czy na

> stałe?

Błędy zostały wykasowane. Błąd nic nie robi, on po prostu jest informacją o tym co się stało. Problem może być dwojaki. Albo coś wydarzyło się z centralką klimatyzacji, jakaś chwilowa anomalia spowodowana np. słabym akumulatorem, itd.

Drugi problem, to posłuchaj jak zachowuje się nagrzewnica, czy siłowniki pracują dość głośno, czy są słyszalne, czy trzymają pozycje, itd.

Napisano
  • Autor

> teraz by sie kalibracja reczna przydala i obserwowanie czy problem nie wroci

zrobiona kalibracja-jutro zobaczę jak się zachowa autko-mam nadzieję że przestanie grzać na maxa mimo ustawionej niskiej temperatury...

Napisano
  • Autor

> Błędy zostały wykasowane. Błąd nic nie robi, on po prostu jest informacją o tym co się stało.

> Problem może być dwojaki. Albo coś wydarzyło się z centralką klimatyzacji, jakaś chwilowa

> anomalia spowodowana np. słabym akumulatorem, itd.

> Drugi problem, to posłuchaj jak zachowuje się nagrzewnica, czy siłowniki pracują dość głośno, czy

> są słyszalne, czy trzymają pozycje, itd.

zwrócę szczególną uwagę na wszystko...

Napisano
  • Autor

> zrobiona kalibracja-jutro zobaczę jak się zachowa autko-mam nadzieję że przestanie grzać na maxa

> mimo ustawionej niskiej temperatury...

Witam...Jak do tej pory wszystko jest tak jak powinno..oby tak zostalo smile.gif Czyli skasowanie błędów pomogło?Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki dla robert61

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> teraz by sie kalibracja reczna przydala i obserwowanie czy problem nie wroci

witam kolegów...

niestety problem wrócił-grzeje na maxa nawet przy ustawionej temp 16 st od czasu do czasu jest dobrze...przy ustawionej temperaturze na auto czuję że lewa strona bardziej grzeje od prawej-wogóle wszystko jest już chyba nie tak frown.gif

Napisano

> witam kolegów...

> niestety problem wrócił-grzeje na maxa nawet przy ustawionej temp 16 st od czasu do czasu jest

> dobrze...przy ustawionej temperaturze na auto czuję że lewa strona bardziej grzeje od

> prawej-wogóle wszystko jest już chyba nie tak

PW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.