Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana baku - uszczelka dekla pompy

Featured Replies

Napisano

Wczoraj się wziąłem za wymianę baku. Po odkręceniu i ściągnięciu dekla pompy ukazała się czerwona uszczelka z czerwonego silikonu. Jest ona naniesiona na sam bak a nad nią oczywiście jest jeszcze gruba z czarnej gumy.

Wczoraj z braku takowego silikonu pod ręką złożyłem bez, ale teraz się zacząłem zastanawiać czy czasem to nie jest za mało. Poprzedni bak był od nowości a przy pompie jeszcze nikt nie grzebał.

Pytanie zatem, czy smarujecie silikonem czy starczy gumowa uszczelka?

Pozdrawiam!

Napisano

ja przy wymianie pompy zobaczyłem ze nie było tam żadnego sylikonu

tylko gumowa uszczelka ale jak składałem wszystko do kupy

to trochę sylikonu dałem dla pewności

Napisano

> ja przy wymianie pompy zobaczyłem ze nie było tam żadnego sylikonu

> tylko gumowa uszczelka ale jak składałem wszystko do kupy

> to trochę sylikonu dałem dla pewności

Pb rozpuszcza silikon czerwony a grubsze kawałki zasysa pompka grinser006.gif więc sama uszczelka i śrubki waytogo.gif

Napisano

> Pb rozpuszcza silikon czerwony a grubsze kawałki zasysa pompka więc sama uszczelka i śrubki

aha no to dobrze wiedzeć na przyszłośc:)

Napisano
  • Autor

> Pb rozpuszcza silikon czerwony a grubsze kawałki zasysa pompka więc sama uszczelka i śrubki.

Ale chyba nie każdy bo ten mimo 10 lat nie rozpuścił się ani trochę;). |Ta co ja mam to jest właśnie czerwony silikon i gdyby przy ściąganiu dekla mi się nie porwała to bym ją założył do tego nowego.

Teraz złożyłem bez i wyjdzie w praniu przy tankowaniu co pełna 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ale chyba nie każdy bo ten mimo 10 lat nie rozpuścił się ani trochę;). |Ta co ja mam to jest

> właśnie czerwony silikon i gdyby przy ściąganiu dekla mi się nie porwała to bym ją założył do

> tego nowego.

> Teraz złożyłem bez i wyjdzie w praniu przy tankowaniu co pełna

bo pewnie nie był silikon tylko hermetik

a powinna być gruba gumowa uszczelka

Napisano
  • Autor

> bo pewnie nie był silikon tylko hermetik

> a powinna być gruba gumowa uszczelka

Zatem jeszcze raz. Otwór w baku na pompę był posmarowany (niezwykle starannie) czerwonym silikonem (silikon od hermetica każdy łatwo odróżni) a na to przychodziła gruba uszczelka z czarnej gumy. Przy wyjmowaniu pompy, silikon ładnie się oddzielił na całym obwodzie od tej gumowej uszczelki ale w jednym miejscu się urwał i stąd zaniechałem próby przełożenia na nowy bak wink.gif

Ponieważ silikonu nie miałem pod ręką założyłem tylko tę z czarnej grubej gumy.

Napisano

> Zatem jeszcze raz. Otwór w baku na pompę był posmarowany (niezwykle starannie) czerwonym silikonem

> (silikon od hermetica każdy łatwo odróżni) a na to przychodziła gruba uszczelka z czarnej

> gumy. Przy wyjmowaniu pompy, silikon ładnie się oddzielił na całym obwodzie od tej gumowej

> uszczelki ale w jednym miejscu się urwał i stąd zaniechałem próby przełożenia na nowy bak

> Ponieważ silikonu nie miałem pod ręką założyłem tylko tę z czarnej grubej gumy.

silikon w tym miejscu oznacza że ktoś wcześniej czy później wsadzał tam swoje łapki.

Fabrycznie żadnego silikonu nie było.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.