Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra po stłuczce - spasowanie części

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie.

Ostatnio tak jak w temacie napisałem, miałem stłuczkę. Obiłem przód (grill, lampa, maska i dostało się mocowaniu chłodnicy). Teraz potrzebuję części do mojego auta, który ma rocznik 96r. Moje pytanie brzmi - czy te części muszą być do mojego rocznika, czy mogą być od starszej astry (przed 94r.)

pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

Napisano

Lampa i grill na pewno po 94 były zmienione, także tutaj musisz szukać po liftingu

Maska i mocowanie z tego co kojarzę się nie zmieniało

Napisano

> Witam serdecznie.

> Ostatnio tak jak w temacie napisałem, miałem stłuczkę. Obiłem przód (grill, lampa, maska i dostało

> się mocowaniu chłodnicy). Teraz potrzebuję części do mojego auta, który ma rocznik 96r. Moje

> pytanie brzmi - czy te części muszą być do mojego rocznika, czy mogą być od starszej astry

> (przed 94r.)

Gril na pewno musisz wziąć poliftowy bo nie będzie pasował do lamp. No chyba że wymienisz obie na starszy typ. Maska chyba jest taka sama - ale niech Ci ktoś jeszcze potwierdzi..

Pozdrowienia

Napisano

Maska jest identyczna, ale czasami nie pasują otwory montażowe. Problem taki, że trzeba nowe wiercić w zawiasie.

Napisano
  • Autor

Dziękuję bardzo za odpowiedzi ok.gif Dziś znajomy blacharz mówi - "to się wyklepie" i zapewne tak będzie. Także maski szukać nie będę. Grill na upartego jakoś wytrzyma, ale z czasem będę musiał zmienić, bo jeszcze po drodze zgubię.

Jednak połamany zderzak bardzo mi przeszkadza i muszę sobie skombinować nowy/używany. Czy on także był liftowany, czy od starszego rocznika będzie pasować?

Napisano

> Dziękuję bardzo za odpowiedzi Dziś znajomy blacharz mówi - "to się wyklepie" i zapewne tak

> będzie. Także maski szukać nie będę.

Jak blacharz wyklepie maskę, zalej przedni rant woskiem do konserwacji profili zamkniętych, bo w niedługim czasie zostanie spożyty przez korozję irked.gif (podczas prostowania i klepania odpada warstwa podkładu antykorozyjnego).

> Jednak połamany zderzak bardzo mi przeszkadza i muszę sobie skombinować nowy/używany. Czy on także

> był liftowany, czy od starszego rocznika będzie pasować?

Przy przednim zderzaku nie było żadnych zmian przez cały okres produkcji.

Pozdrawiam

Napisano

Maskę lepiej kupić drugą. Koszt klepania zapewne będzie wyższy niż druga maska.

Napisano

> Koszt klepania zapewne będzie wyższy niż druga maska.

i efekt nie zawsze udaje sie uzyskac taki jak przed kolizją crazy.gif

Napisano
  • Autor

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Na szczęście "klepacz" jest po rodzinie i zrobi to za kilka piwek. W innym przypadku zapewne bym brał nową maskę i się nie bawił w wyklepywanie stłuczka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.