Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Korea dyskusja

Featured Replies

Napisano

Co sie dzialo na treningach?

Button, Massa.. tylko 1 okrazenie w P1.. ktos stresci calosc?

Napisano

> Co sie dzialo na treningach?

> Button, Massa.. tylko 1 okrazenie w P1.. ktos stresci calosc?

Niewiem - niewidziałem - ale jakoś tak z niechęcią niedzielny wyścig pooglądam - skoro vet już wygrał crazy.gificon_rolleyes.gifoink.gif

Jakiś taki niesmak wink.gif

Napisano
  • Autor

> Niewiem - niewidziałem - ale jakoś tak z niechęcią niedzielny wyścig pooglądam - skoro vet już

> wygrał

> Jakiś taki niesmak

Kazdy z kierowcow walczy jeszcze nie tylko o punkty,

ale i statystyki czyli liczba PP, wygranych GP itd.

A tytul Vettela przesadzil sie wczesniej, niz w Japonii.

Napisano

> Niewiem - niewidziałem - ale jakoś tak z niechęcią niedzielny wyścig pooglądam - skoro vet już

> wygrał

> Jakiś taki niesmak

Wyścig nie kończy się na walce o mistrzostwo wink.gif.

Szkoda że pogoda w Korei się poprawi - w czasie kwalifikacji i wyścigu pogoda ma już wrócić do normy i będzie sucho (na 1 treningu lało, na 2 treningu pozostał mokry tor). Na mokro byłoby ciekawiej.

Napisano

> Wyścig nie kończy się na walce o mistrzostwo .

> Szkoda że pogoda w Korei się poprawi - w czasie kwalifikacji i wyścigu pogoda ma już wrócić do

> normy i będzie sucho (na 1 treningu lało, na 2 treningu pozostał mokry tor). Na mokro byłoby

> ciekawiej.

Fakt - po qwalifikacjach widać że vet nie odpuszcza - ok.gif

Dobrze pojechał ham - ciekawe czy nic nie wywinie w wyścigu hehe.gif

Napisano

> Fakt - po qwalifikacjach widać że vet nie odpuszcza -

> Dobrze pojechał ham - ciekawe czy nic nie wywinie w wyścigu

redbull'e napoczęły 3 komplety super miękkich opon. Horner mówił, że tylko w Q3 opony dostają w kość, więc się nie martwią.

Nie wiadomo tak na prawdę ile wytrzymają opony.

Napisano

wydaje mi sie, czy Redbull umyslnie zaprzepascil ew. zwyciestwo WEB sciagajac go na 2gi pitstop za HAM? VET oraz HAM jechali na super miekkiej mieszance i byli w odstepie ok. 1sekundy i w tym czasie do HAM dobil WEB ktory byl szybszy od tej dwojki jadac na twardszej mieszance. HAM zaczal tracic czas w walce z WEB i zostal sciagniety na zmiane opon ... tylko dlaczego do cholery sciagneli rowniez WEB skoro mial inny komplet opon ktore radzily sobie bardzo dobrze i z cala pewnoscia wyprzedzil by HAM gdyby pozostal na torze? bo to ze powinien pozostac jest wiadome w koncu mial komplet opon ktory zuzywa sie duzo wolniej ... tak jak by sciagneli go w polowie dystansu jaki powinien na nich pokonac. przypadkiem nie zrobili tego po to aby trzymac go z dala od VET i dac Sebie fory? w tej chwili maja juz 10s straty do prowadzacego bo przeszkadzaja sobie na wzajem i nie sa w stanie zawalaczyc o pierwsze miejsce, a bylo bardzo blisko ...

Napisano
  • Autor

> wydaje mi sie, czy Redbull umyslnie zaprzepascil ew. zwyciestwo WEB sciagajac go na 2gi pitstop za

> HAM? VET oraz HAM jechali na super miekkiej mieszance i byli w odstepie ok. 1sekundy i w tym

> czasie do HAM dobil WEB ktory byl szybszy od tej dwojki jadac na twardszej mieszance. HAM

> zaczal tracic czas w walce z WEB i zostal sciagniety na zmiane opon ... tylko dlaczego do

> cholery sciagneli rowniez WEB skoro mial inny komplet opon ktore radzily sobie bardzo dobrze i

> z cala pewnoscia wyprzedzil by HAM gdyby pozostal na torze? bo to ze powinien pozostac jest

> wiadome w koncu mial komplet opon ktory zuzywa sie duzo wolniej ... tak jak by sciagneli go w

> polowie dystansu jaki powinien na nich pokonac. przypadkiem nie zrobili tego po to aby trzymac

> go z dala od VET i dac Sebie fory? w tej chwili maja juz 10s straty do prowadzacego bo

> przeszkadzaja sobie na wzajem i nie sa w stanie zawalaczyc o pierwsze miejsce, a bylo bardzo

> blisko ...

A po co Vettelowi fory? Walczyli o tytul konstruktorow.

Potrzebowali dobrego wyniku obydwu kierowcow.

Napisano

Szczerze mówiąc też mnie to zdziwiło - tak doświadczony zespół by popełnił taki błąd? Może nie chcą mieć mistrza i wicemistrza - altruiści wink.gif

Napisano

> Szczerze mówiąc też mnie to zdziwiło - tak doświadczony zespół by popełnił taki błąd? Może nie chcą

> mieć mistrza i wicemistrza - altruiści

No wlasnie mysle ze to nie byl blad, a celowe zagranie.

Napisano

> A po co Vettelowi fory?

Bo z Vettel jest lepsza marka niz Webber i po zdobyciu mistrza wciaz pracuja nad jego wizerunkiem.

> Walczyli o tytul konstruktorow.

> Potrzebowali dobrego wyniku obydwu kierowcow.

Gdyby bo nie sciagneli wynik mieli by jeszcze lepsze bo dwie pierwsze pozycje byly by ich w 100% ... ale to nie Vettel byl by na pierwszym miejscu.

Napisano
  • Autor

> Bo z Vettel jest lepsza marka niz Webber i po zdobyciu mistrza wciaz pracuja nad jego wizerunkiem.

> Gdyby bo nie sciagneli wynik mieli by jeszcze lepsze bo dwie pierwsze pozycje byly by ich w 100%

> ... ale to nie Vettel byl by na pierwszym miejscu.

Webber IMO nie dojechalby na miekiej do konca tak dobrym tempem.

Moze popelnili blad, i mieliby tez 2 miejsce, ale to wszystko.

Przewaga Vettela byla zbyt duza, pelna kontrola wyscigu.

Napisano

> Webber IMO nie dojechalby na miekiej do konca tak dobrym tempem.

> Moze popelnili blad, i mieliby tez 2 miejsce, ale to wszystko.

> Przewaga Vettela byla zbyt duza, pelna kontrola wyscigu.

Vettel mial sekunde przewagi nad Hamiltonem i przewaga nie rosla - zaczela rosnac gdy Hamilton zaczal walke z Webberem, ale wtedy szybciutko sciagneli Lewisa do boksu ... gdyby Webber pozostal na torze wyprzedil by Vettela i przjechal kolejne okrazenia sprawiajac ze wyszedl by na prowadzenie w wyscigu i po stopie tez byl by pierwszy. Vettel koncowa przewage zyskal tylko dlatego, ze Hamilton zamiast cisnac musial sie bronic. Moim zdaniem zrobili to celowo aby Sebastian mogl spokojnie dojechac pierwszy, ale oczywiscie moge sie mylic.

Napisano
  • Autor

> Vettel mial sekunde przewagi nad Hamiltonem i przewaga nie rosla - zaczela rosnac gdy Hamilton

> zaczal walke z Webberem, ale wtedy szybciutko sciagneli Lewisa do boksu ... gdyby Webber

> pozostal na torze wyprzedil by Vettela i przjechal kolejne okrazenia sprawiajac ze wyszedl by

> na prowadzenie w wyscigu i po stopie tez byl by pierwszy. Vettel koncowa przewage zyskal tylko

> dlatego, ze Hamilton zamiast cisnac musial sie bronic. Moim zdaniem zrobili to celowo aby

> Sebastian mogl spokojnie dojechac pierwszy, ale oczywiscie moge sie mylic.

Bardzo optymistycznie oceniasz szanse Webbera.

Ja mam inne zdanie, co do powodu decyzji boksu - rowniez.

A jak bylo to tylko RB wie.

Napisano

> Moim zdaniem zrobili to celowo aby

> Sebastian mogl spokojnie dojechac pierwszy, ale oczywiscie moge sie mylic.

a może żeby już świętować mistrza konstruktorów ?

tak to web zaczął by walkę z vet i mogło byc zero pkt grinser006.gif

Napisano

Wyniki typowań GP Korei wrzucę Wam jutro wieczorem. Myślałem, że dziś zdołam to ogarnąć, ale niestety już przysypiam nad tabelą wyników.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.