Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelka pod głowicą 1.2 8v

Featured Replies

Napisano

Witam!

powiedzcie ile taka zabawa może mnie kosztować i co najczęściej trzeba zrobić przy wymianie uszczelki, bo pewnie planowanie, szlif, pierścionki...? Oczywiście nie wiadomo co tam w środku jest do roboty, ale tak przypuszczalnie... cholera wczoraj to zauważyłem, wody w chłodnicy też nie za bogato było;/ k***a a już były inne plany na zagospodarowanie kasy:(

Napisano

> Witam!

> powiedzcie ile taka zabawa może mnie kosztować i co najczęściej trzeba zrobić przy wymianie

> uszczelki, bo pewnie planowanie, szlif, pierścionki...? Oczywiście nie wiadomo co tam w środku

> jest do roboty, ale tak przypuszczalnie... cholera wczoraj to zauważyłem, wody w chłodnicy też

> nie za bogato było;/ k***a a już były inne plany na zagospodarowanie kasy:(

jesli wersja budzetowa to w 50zl sie zmiescisz za sama uszczelke. A jak nie budzetowa to dolicz planowanie glowicy i jej sprawdzenie. A potem to juz mozesz doliczac

Napisano

Był niedawno podobny temat z tego co pamiętam.

Sądzę, że do 500zł zmieścisz się ze wszystkim robiąc raczej na tip top niż na sztuke zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Był niedawno podobny temat z tego co pamiętam.

> Sądzę, że do 500zł zmieścisz się ze wszystkim robiąc raczej na tip top niż na sztuke

myślisz że 500 z robota czy to już bym musiał doliczyć...

a Powiedz mi dało by rady założyć głowicę z 1.4 czy to o wiele większa inwestycja ?

Napisano

No bez roboty tj. jak sam byś ściagnął glowice itd to tylko koszt robocizny za planowanie.

Nie chce wprowadzać w bład ale w Mikołowie firma Metrob zajmuje się planowaniem i cena jest w granicach 200pln za zabieg

Napisano

W Tychach też mamy nowo otwartą siedzibę jednej z firm która zamuje się regeracją głowic zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W Tychach też mamy nowo otwartą siedzibę jednej z firm która zamuje się regeracją głowic

hehe no ja poszukam czegoś bliżej tutaj Wadowic, Andrychowa smile.gif A oprócz tego planowania, dużo rzeczy trzeba na około tego zrobić albo z tym związanego? a co z tym 1.4?

Napisano

> jesli wersja budzetowa to w 50zl sie zmiescisz za sama uszczelke. A jak nie budzetowa to dolicz

> planowanie glowicy i jej sprawdzenie. A potem to juz mozesz doliczac

planowanie glowicy + sprawdzenie szczelnosci w krakowie ok 80 zł

Napisano
  • Autor

> planowanie glowicy + sprawdzenie szczelnosci w krakowie ok 80 zł

A jak to się ma do jakości wykonania?? bo cena bardzo niska jak na takie coś...

Napisano

> A jak to się ma do jakości wykonania?? bo cena bardzo niska jak na takie coś...

nigdy nie miałem z nim żadnych problemów, wg mnie to jest normalna cena

http://www.naprawa-glowic.pl/ a w krakowie chyba kazdy o nim słyszał

Napisano

> nigdy nie miałem z nim żadnych problemów, wg mnie to jest normalna cena

> http://www.naprawa-glowic.pl/ a w krakowie chyba kazdy o nim słyszał

U nas jest pół tej ceny i nie mam zastrzeżeń do jakości... ot taka ciekawostka przyrodnicza grinser006.gif

Napisano

> U nas jest pół tej ceny i nie mam zastrzeżeń do jakości... ot taka ciekawostka przyrodnicza

też płaciłem połowe tego co wcześniej napisałem... ale za 700te biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> nigdy nie miałem z nim żadnych problemów, wg mnie to jest normalna cena

> http://www.naprawa-glowic.pl/ a w krakowie chyba kazdy o nim słyszał

no popytam tutaj jeszcze bliżej czy koło mnie jest coś takiego, jak nie to zawioze do tego krk, zobaczę co z tego będzie... myślę, że zmieszcze się w tych 5 stówach. bo potem to jeszcze olej itd..

Napisano

> no popytam tutaj jeszcze bliżej czy koło mnie jest coś takiego, jak nie to zawioze do tego krk,

> zobaczę co z tego będzie... myślę, że zmieszcze się w tych 5 stówach. bo potem to jeszcze olej

> itd..

spokojnie sie zmiescisz jak sam robisz... ok.gif

Napisano
  • Autor

> spokojnie sie zmiescisz jak sam robisz...

Mam nadzieję i myślę ze wszystko będzie ok... a możliwe ze go przygrzałem jak tak mało płynu zostało w chłodnicy?

Napisano
  • Autor

jutro go zawożę do lekarza zlosnik.gif wszystko dogadane do tego zrobi mi rozrząd za pół ceny + olej gratis... a jednak są jeszcze tacy zlosnik.gif mam nadzieję, że w środę już go odbiorę, bo bez niego to jak bez ręki zlosnik.gif THX za pomoc wszystkim 20.GIF

Napisano

> jutro go zawożę do lekarza wszystko dogadane do tego zrobi mi rozrząd za pół ceny + olej

> gratis... a jednak są jeszcze tacy mam nadzieję, że w środę już go odbiorę, bo bez niego to

> jak bez ręki THX za pomoc wszystkim

Żeby tylko uszczelki odwrotnie nie położył bo podobno się to częściej zdarza niż myślałem hehe.gif

Napisano

> Żeby tylko uszczelki odwrotnie nie położył bo podobno się to częściej zdarza niż myślałem

w 1.1 tak mialem :D teraz kupilem sam silnik 16v i tez byla odwrotnie... screwy.gif

Napisano
  • Autor

> w 1.1 tak mialem :D teraz kupilem sam silnik 16v i tez byla odwrotnie...

to ładny macher to musiał robić smile.gif Ci co do niech go daje mają jedną z lepszych opinii tutaj u mnie w okolicy więc myślę, że powinno być wszystko ok smile.gif mówiłem żeby jeszcze coś porobili i dodali mu trochę źrebiąt smile.gif będzie kosa igła zlosnik.gif

Napisano

> to ładny macher to musiał robić Ci co do niech go daje mają jedną z lepszych opinii tutaj u mnie w

> okolicy więc myślę, że powinno być wszystko ok mówiłem żeby jeszcze coś porobili i dodali mu

> trochę źrebiąt będzie kosa igła

Wierz mi, o 3-ciej w nocy robiąc kanapkę i przykładając x razy (bo otwór na kołek za mały) można ostatecznie się machnąć i dać odwrotnie w przekonaniu że jest nadal ok facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Wierz mi, o 3-ciej w nocy robiąc kanapkę i przykładając x razy (bo otwór na kołek za mały) można

> ostatecznie się machnąć i dać odwrotnie w przekonaniu że jest nadal ok

no wszystko jest możliwe zlosnik.gif nie takie akcje się zdarzają hehe.gif

Napisano
  • Autor

no i jutro autko do odebrania zlosnik.gif wyciągnęli mi z niego na moje życzenie 84 KM zlosnik.gif

Napisano

> no i jutro autko do odebrania wyciągnęli mi z niego na moje życzenie 84 KM

W jaki sposób ? cfaniaczek.gif i skąd wiesz że tyle

Napisano
  • Autor

> W jaki sposób ? i skąd wiesz że tyle

hmmm... mówił, że splanował głowice tak jak się tylko dało, rozwiercał coś, nie wiem co nawet bo gadałem z nim na szybkości w pracy przez telefon:), założył dolot (yankowy), i o komputerze coś mówił że jakaś tam akcja była... ale Na silniku to ja się znam tyle co wiem gdzie się znajduje smile.gif wszystko się okaże jak go jutro odbiorę i pojadę w najbliższym czasie na hamownię... na słowo to sobie słabo wierzę smile.gif

Napisano
  • Autor

> W jaki sposób ? i skąd wiesz że tyle

a powiedz mi.. jest to w ogóle możliwe że aż tyle mógł wyciągnąć z tych wszystkich modów co napisałem? mówiłem żeby max zrobił co się da, ale kurde teraz to aż dziwne

Napisano

> a powiedz mi.. jest to w ogóle możliwe że aż tyle mógł wyciągnąć z tych wszystkich modów co

> napisałem? mówiłem żeby max zrobił co się da, ale kurde teraz to aż dziwne

Ta z tego co napisales to moze z 3 kunie beda zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.