Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ta część jest oryginalna?

Featured Replies

Napisano

Zakupiłem poduszkę silnika marki hutchinson, otrzymałem ją w nowym, oryginalnym opakowaniu. Moje wątpliwości budzą widoczne ślady zatarcia oznaczeń. Na zdjęciach jest oryginalna poduszka sygnowana "renault" wyjęta z auta, oraz nowa. Jak widać w miejscu gdzie używana ma oznaczenia, nowa ma wyraźne ślady starcia oznaczeń.

Czy mam rozumieć że to podróbka czy po prostu firma hutchinson usunęła oznaczenia podwykonawcy tej części?

http://imageshack.us/photo/my-images/580/20111015839.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/406/20111015841.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/585/20111015842.jpg/

Napisano

usuwanie oznaczeń podwykonawców lib poddostawców to bardzo częsta praktyka, nie dziw się więc, że Twoja poduszka ma podtarcia w miejscu, gdziue powinny być oznaczenia.

Pozdrawiam

Napisano

>ciach uzbroj_zlo.gif

> sygnowana "renault" wyjęta z auta, oraz nowa. Jak widać w miejscu gdzie używana ma oznaczenia,

> nowa ma wyraźne ślady starcia oznaczeń.

> Czy mam rozumieć że to podróbka czy po prostu firma hutchinson usunęła oznaczenia podwykonawcy tej

> części?

Jedno jest pewne - obie części widziały jedną linię produkcyjną waytogo.gif

Standardowe moje pytanie brzmi; dlaczego ktoś usuwa nazwę, numerację dla swojego dostawcy hmm.gif

Odpowiedzi mogą być dwie. Czy tak trudno jest wyprodukować od A-Z część pozbawioną oznaczenia "dodatkowego" i w zw. z tym każdorazowo trzeba coś szlifować, zdrapywać etc hmm.gif Jaki może być udział części dla fabryki vs dla aftermarketu ( to drugie winno w późniejszych latach produkcji auta przewyższać co najmniej kilkukrotnie ) Ja z tymi oznaczeniami podchodzę ostrożnie i przyjmuję też opcję że są to podzespoły przeznaczone do złomowania w zw. z wykryciem jakiejś wady, a ktoś przedsiębiorczy zakupuje całe partie i sprzedaje je w takim stanie jak powyżej.

Napisano

> Jedno jest pewne - obie części widziały jedną linię produkcyjną

> Standardowe moje pytanie brzmi; dlaczego ktoś usuwa nazwę, numerację dla swojego dostawcy

> Odpowiedzi mogą być dwie. Czy tak trudno jest wyprodukować od A-Z część pozbawioną oznaczenia

> "dodatkowego" i w zw. z tym każdorazowo trzeba coś szlifować, zdrapywać etc Jaki może być

> Ja z tymi oznaczeniami podchodzę

> ostrożnie i przyjmuję też opcję że są to podzespoły przeznaczone do złomowania w zw. z

> wykryciem jakiejś wady, a ktoś przedsiębiorczy zakupuje całe partie i sprzedaje je w takim

> stanie jak powyżej.

Te części to nie są odpady czy inny złom.

Normalna praktyka podwykonawców części. Forma sfinansowana lub dostarczona przez zleceniodawcę z jego logo, jego numerem katalogowym itp. Jeśli podwykonawca chce to sprzedać komuś innemu to niestety nie może z tymi oznaczeniami. I mamy właśnie taki efekt.

Napisano

to częsta praktyka

częsci zawieszenia Lemforder mają zeszlifowane logo, numer BMW w sprzedaży aftermarketowej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.