Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie po sąsiedzku

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Siostra jest wąścicielką Forda Ka z 2010 (motorek 1.2). Od kilkunastu dni rano zapala jej się kontrolka wspomagania i za nic nie chce zgasnąć. Po południu gdy wraca z pracy wszystko już jest OK. Serwis oczywiście nic nie wykrył ale może zbiorowa mądrość kolegów z AK coś podpowie

Napisano

> a kontrolka wyglada jak ta pomaranczowa na zdjeciu??

> tu zdjecie

Na to w sumie nie wpadłem, a aż strach pomyśleć co będzie gdy zacznie się świecić na czerwono hehe.gifhehe.gifhehe.gif.

Napisano

> tu zdjecie

Haha ... dobre zlosnik.gif

Napisano

> Na to w sumie nie wpadłem, a aż strach pomyśleć co będzie gdy zacznie się świecić na czerwono .

sprzedalem mondeo, minelo kilka dni i dzwoni do mnie kolega - blebleble zaswiecila sie czerwona lampka na desce yikes.gif wtf? idea.gif

hahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> tu zdjecie

szach mat hehe.gif

Napisano

to może ja wyjaśnię za kolegów - ta niby kontrolka wspomagania, to jest żółta śnieżynka - zapala się pomiędzy 0-4 stopni. Jak będzie poniżej 0 to się zapali na czerwono - informuje coby uważać bo jest możliwośc oblodzenia zlosnik.gif

Napisano

> tu zdjecie

Jak mnie te kontrolki wkurzają.

Przecież wiem jaka jest temperatura to po co mi się to świeci.

Za długo chyba fiatami jezdziłem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki biglaugh.gif Na usprawiedliwienie powiem tylko że siostra mieszka w DE ale przepytam ja dokałdnie

Dzwoniłem - lampka jest po lewej a wygląda jak kierownica obok której jest wykrzyknik

Napisano

> to może ja wyjaśnię za kolegów - ta niby kontrolka wspomagania, to jest żółta śnieżynka - zapala

> się pomiędzy 0-4 stopni. Jak będzie poniżej 0 to się zapali na czerwono - informuje coby

> uważać bo jest możliwośc oblodzenia

i zapomniałeś dodać że nie potrafią tego wyłączyć w ASO hehe.gif

Napisano

> Dzięki Na usprawiedliwienie powiem tylko że siostra mieszka w DE ale przepytam ja dokałdnie

> Dzwoniłem - lampka jest po lewej a wygląda jak kierownica obok której jest wykrzyknik

znaczy się problemy z elektro-hydraulicznym wspomaganiem kierownicy. Dziwne, że serwis niczego nie wykrył.

Sądzę, że może to byc problemy typu luxnego przewodu albo co, mam na myśli rozszerzalność temepraturową, innymi słowy: jak jest zimno to materiały zazwyczaj się kurczą i może to być przyczyną zrywania połączenia i stąd błąd. Jak nieco się rozgrzeje, to materiały się lekko powiększają stają bardziej plastyczne, styk pojawia się niejako sam i znów wszystko działa. Tak było w przypadku kontrolek poduszek powietrzynych w mondeo MK II gdzie powodem były wtyczki pod fotelami.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

...i takie mam podejrzenia ino nie wiem co kobiecie poradzić na już a jak przyjedzie za tydzień gdzie szukać

Napisano

> ...i takie mam podejrzenia ino nie wiem co kobiecie poradzić na już a jak przyjedzie za tydzień

> gdzie szukać

zacząłbym od sprawdzenia i ew. przeczyszenia styków. Myślę, że w pierwszej kolejności sprawdzić należy wtyczki na pompie - pewnie jest umieszczona w którymś z nadkoli...

Napisano

> zacząłbym od sprawdzenia i ew. przeczyszenia styków. Myślę, że w pierwszej kolejności sprawdzić

> należy wtyczki na pompie - pewnie jest umieszczona w którymś z nadkoli...

Jako, że KaPusta to 500tka w innym opakowaniu, ja bym szukał silnika wspomagania na kolumnie kierowniczej waytogo.gif.

Napisano

> Jako, że KaPusta to 500tka w innym opakowaniu, ja bym szukał silnika wspomagania na kolumnie

> kierowniczej .

to był dobry dzień, dowiedziałem się czegoś nowego ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.