Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenie moto

Featured Replies

Napisano

No właśnie - temat rzeka.

Przykładowa stawka, wartość sprzętu 24 kpln, krajowy, 5 lat.

OC - 126,00 PLN

AC - 1007,00 PLN

KR - 1.285,00 PLN (z obligatoryjnym udziałem własnym 30%)

RAZEM: 2.418,00

Oczywiście 2 zabezpieczenia to mus.

Kurnabolek, to faktycznie tyle się beceluje za ubezpieczenie KR w moto?!

10% wartości rocznie?

Trochę mnie zgasiło...

Napisano

Za samo ubezpieczenie od kradzieży w PZU wyliczyli mi około 500-600zł za moto o wartości około 25-26 tyś PLN. Oczywiście ze zniżkami.

Napisano

> Trochę mnie zgasiło...

Sprawdź w Allianz, najlepiej bezpośrednio w jakimś salonie z motocyklami np. Auto Plaza...

Napisano
  • Autor

> Za samo ubezpieczenie od kradzieży w PZU wyliczyli mi około 500-600zł za moto o wartości około

> 25-26 tyś PLN. Oczywiście ze zniżkami.

Nie kocham się z pzu, to bankruci są...

Chociaż ostatnio służbowo mi przyszło :-(

A to KR to KR do samego OC, czy część pakietu (może tu jest odpowiedź na tą zagadkę)...

Napisano

> Nie kocham się z pzu, to bankruci są...

> Chociaż ostatnio służbowo mi przyszło :-(

> A to KR to KR do samego OC, czy część pakietu (może tu jest odpowiedź na tą zagadkę)...

KR do samego OC, nazywa się to w PZU minicaso, można też kupic pełne AC to wtedy jest drożej dużo.

Napisano
  • Autor

> KR do samego OC, nazywa się to w PZU minicaso, można też kupic pełne AC to wtedy jest drożej dużo.

O widzisz, to jest jakiś pomysł.

A tak z łebka podasz ograniczenia, czy szukać samemu?

Napisano

> Sprawdź w Allianz

Dokładnie, ja mam AC (pełne) w Alianz i OC + NNW w PZU

Najtaniej wychodził taki właśnie zestaw.

Napisano

> No właśnie - temat rzeka.

> Przykładowa stawka, wartość sprzętu 24 kpln, krajowy, 5 lat.

> OC - 126,00 PLN

> AC - 1007,00 PLN

> KR - 1.285,00 PLN (z obligatoryjnym udziałem własnym 30%)

> RAZEM: 2.418,00

> Oczywiście 2 zabezpieczenia to mus.

> Kurnabolek, to faktycznie tyle się beceluje za ubezpieczenie KR w moto?!

> 10% wartości rocznie?

Za KR wyszło Ci tylko 5% a nie 10.

Jakiś czas temu podawałeś wyliczenia dla motoroweru i chyba procentowo było podobnie.

Napisano
  • Autor

> Za KR wyszło Ci tylko 5% a nie 10.

No 10% w totalu. Drogo, bo zniżki wszelkie jakie się tylko się da i ukrycie faktu posiadania PJ kat A od 3 tygodni.

> Jakiś czas temu podawałeś wyliczenia dla motoroweru i chyba procentowo było podobnie.

No tak, ale tam dramatem było w ogóle ubezpieczyć KR, plus tam koszt zrobiło OC (~130 PLN dla totalu ~500 PLN).

Napisano
  • Autor

> http://www.pzu.pl/produkty/minicasco

Hmmm...

20% UW w każdej szkodzie, wariant wycena + gigantyczna amortyzacja - i wszystko jasne.

Ale - mimo to całkiem niegłupia oferta w odniesieniu "Value for money"

Napisano

> No 10% w totalu. Drogo, bo zniżki wszelkie jakie się tylko się da i ukrycie faktu posiadania PJ kat

> A od 3 tygodni.

Zważając na to jak łatwo ukraść motor to i tak cud, że ktoś to robi. W mnie z robocie na wewnętrzny parking (dozorowany) wszedł gość w kombinezonie + kominiarce z kaskiem w ręku, podszedł to jednego ze sprzętów, odpalił, przeciął łańcuch, założył kask i pojechał ...

Napisano
  • Autor

> Zważając na to jak łatwo ukraść motor to i tak cud, że ktoś to robi. W mnie z robocie na wewnętrzny

> parking (dozorowany) wszedł gość w kombinezonie + kominiarce z kaskiem w ręku, podszedł to

> jednego ze sprzętów, odpalił, przeciął łańcuch, założył kask i pojechał ...

A samochód to niby trudniej?

Mnie zastanawia wymiar składek nie tyle w ujęciu "łatwo ukraść-trudno ukraść", tylko w ujęciu "ILE SIĘ KRADNIE".

Koncepcją "łatwo ukraść" można wiele uzasadnisz, ale jak spojrzysz na techniczne przebiegi szkodowe, to się okazuje, że już niekoniecznie.

Napisano

No to widocznie wychodzą z założenia, że ma motor znaczy bogaty, chce ubezpieczyć, znaczy bardzo bogaty ...

Napisano
  • Autor

> No to widocznie wychodzą z założenia, że ma motor znaczy bogaty, chce ubezpieczyć, znaczy bardzo

> bogaty ...

Hmm...

Ciekawi mnie, jaki jest rynek na ubezpieczenia moto...

Napisano

> A samochód to niby trudniej?

> Mnie zastanawia wymiar składek nie tyle w ujęciu "łatwo ukraść-trudno ukraść", tylko w ujęciu "ILE

> SIĘ KRADNIE".

> Koncepcją "łatwo ukraść" można wiele uzasadnisz, ale jak spojrzysz na techniczne przebiegi

> szkodowe, to się okazuje, że już niekoniecznie.

To teraz cie delikatnie poddenerwuje. Moto jak z podpisu, 3 lata znizek, za pelny pakiet powiedzmy ze cos jak OC + powiedzmy ze cos jak AC (wklad wlasny w razie szkody 10% wartosci moto) + kradziez (w razie kradziezy ubezpieczenie pomniejszone o 10% wartosci moto) + wypadkowe + mozliwosc przewozenia pasazera + ochrona prawna w przypadku kolizji do walczenia o ubezpieczenie wychodzi delikatnie ponad polowe sredniej dziennej wyplaty ok.gif

Napisano
  • Autor

> wychodzi delikatnie ponad polowe sredniej dziennej wyplaty

Hmmmm...

Ale że takie zarobki, czy takie stawki?

Napisano

> Hmmmm...

> Ale że takie zarobki, czy takie stawki?

Stawki,

Zapomnialem dodac, zgloszone ze moto garazowane, dwa zabezpieczenia lancuch i disk lock

Jako ciekawostka. Jezeli masz zalozony jakikolwiek GPS tracker, przykladowo taki LINK to ubezpieczenie KR leci w dol o 30%

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.