Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Pytanie dotyczące nawiewów

Featured Replies

Napisano

Witam

Zauważyłem, że przy włączonej dmuchawie w mojej astrze II wieje także z nawiewów tych "na twarz" (zarówno tych środkowych w konsoli jak i przy drzwiach). Niezależnie od ustawień trybu ("szyba", "nogi" itd.) Pomaga dopiero całkowite zamknięcie tych nawiewów tymi pokrętłami. Czy tak powinno być?

Napisano

Nie wiem czy tak powinno być ale mam tak samo i na początku też mnie to dziwiło jako że wcześniej miałem Punto i tego nie było 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy tak powinno być ale mam tak samo i na początku też mnie to dziwiło jako że wcześniej

> miałem Punto i tego nie było

No temu pytam bo u mnie w seicento nie było tego problemu smile.gif

Napisano

> tttm

U mnie tak nie ma.

Napisano

moja jest z Polski i tak ma od nowości, słabiej ale nadal wieje przy trybie "przednioszybowym" natomiast wystarczy oba nawiewy środkowe skierować lekko ku sobie i podnieść lekko do góry a boczne na szyby boczne i już problemu nie ma. Fajne jest też ustawienie tzw komfortowe czyli na gembulę i kopytka. smile.gif

Napisano

> U mnie tak nie ma.

W mojej astrze też tak jest. Co prawda wieje mniej niż przy ustawieniu na ten nawiew, ale jednak hmm.gif

Napisano
  • Autor

> moja jest z Polski i tak ma od nowości, słabiej ale nadal wieje przy trybie "przednioszybowym"

> natomiast wystarczy oba nawiewy środkowe skierować lekko ku sobie i podnieść lekko do góry a

> boczne na szyby boczne i już problemu nie ma. Fajne jest też ustawienie tzw komfortowe czyli

> na gembulę i kopytka.

No o tej porze roku najbardziej zależy mi na jak najszybszym ogrzaniu przedniej szyby. Dystanse krótkie to i powietrze nie bardzo ma czas się nagrzać. A lodowate powietrzena twarz czy nogi nie za bardzo mi się uśmiecha smile.gif

Napisano

lodowate powietrzena twarz czy nogi

w mrozy jak wejdziesz w zakręt na zimnym silniku to buchnie zimne (lodowate) powietrze, astra G kryje w sobie wiele tajemnic ...

Napisano

> No o tej porze roku najbardziej zależy mi na jak najszybszym ogrzaniu przedniej szyby. Dystanse

> krótkie to i powietrze nie bardzo ma czas się nagrzać. A lodowate powietrzena twarz czy nogi

> nie za bardzo mi się uśmiecha

Przecież można zamknąć kratki...

Więc w czym problem.

Dajemy na szyby plus zamknięcie kratek.

Napisano
  • Autor

> Przecież można zamknąć kratki...

> Więc w czym problem.

> Dajemy na szyby plus zamknięcie kratek.

Problem właśnie w tym, że przestawiam pokrętło na szyby a ze wszystkich kratek i tak mi wieje. Chyba nie na tym rzecz polega? Wiem, że można pozamykać nawiewy całkowicie, ale takich herezji to nawet w seicento nie miałem.

Poza tym zauważyłem, że jeśli nie pozamykam kratek to na szybę wieje mi zdecydowanie słabiej.

Napisano

przecież dałem Ci radę żebyś ustawił nawiewy tak żeby Ci na twarz nie wiało, to jedyny sensowny sposób - taka specyfika konstrukcji i już.

Napisano

> Przecież można zamknąć kratki...

> Więc w czym problem.

> Dajemy na szyby plus zamknięcie kratek.

Po to jest przełącznik, żeby nie trzeba było zamykać każdej kratki z osobna, rozpraszając się podczas jazdy. Więc problem jednak jest. Większość kierowców jest przyzwyczajona do tego, że gdy jest taka potrzeba, to przełącznikiem kieruje całe powietrze na szybę. Ciekawe tylko, czy projektant miał jakiś powód, że tak to wykombinował i ciekawe jaki to był powód.

Napisano
  • Autor

> Po to jest przełącznik, żeby nie trzeba było zamykać każdej kratki z osobna, rozpraszając się

> podczas jazdy. Więc problem jednak jest. Większość kierowców jest przyzwyczajona do tego, że

> gdy jest taka potrzeba, to przełącznikiem kieruje całe powietrze na szybę. Ciekawe tylko, czy

> projektant miał jakiś powód, że tak to wykombinował i ciekawe jaki to był powód.

Dokładnie o to mi chodziło ok.gif

Napisano

> Dokładnie o to mi chodziło

zapytałeś "czy tak ma być" i uzyskałeś odpowiedź krótką, precyzyjną i najważniejsze zgodną z prawdą że tak, tak ma być

pozdrawiam cool.gif

Napisano
  • Autor

> zapytałeś "czy tak ma być" i uzyskałeś odpowiedź krótką, precyzyjną i najważniejsze zgodną z prawdą

> że tak, tak ma być

> pozdrawiam

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.