Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegapiłem II ratę AC

Featured Replies

Napisano

A nawet nie tyle, że przegapiłem, co nie opłaciłem dzisiaj, a płatność była do dzisiaj. frown.gif W tygodniu moja agentka ma biuro czynne do 16, a ja też pracuję do 16. Byłem pewien, że w soboty ma czynne (zawsze miała zlosnik.gif). Dziś z kasą w łapce odbiłem się od drzwi... oslabiony.gif

Przelewu nie będę robił, bo w poniedziałek rano zapłacę w agencji, ale pytanie jakie są konsekwencje? mam nadzieję, że polisa będzie dalej ważna...? Jak sądzicie? hmm.gif

Napisano

będzie ważne, tylko agent czy agentka obejrzą dokładnie auto czy nie pojawiły się w międzyczasie jakieś nowe uszkodzenia które mogły się pojawić po wygaśnięciu raty, zeby nie było nieuzasadnionych roszczeń.

Przynajmniej ja miałem tak kilka razy jak się zdarzyło przegapić

Napisano

> jakie są konsekwencje?

Żadne. Odsetki za nieterminową płatność.

> mam nadzieję, że polisa będzie dalej ważna...? Jak sądzicie?

Będzie ważna.

Napisano
  • Autor

> będzie ważne, tylko agent czy agentka obejrzą dokładnie auto czy nie pojawiły się w międzyczasie

> jakieś nowe uszkodzenia które mogły się pojawić po wygaśnięciu raty, zeby nie było

> nieuzasadnionych roszczeń.

> Przynajmniej ja miałem tak kilka razy jak się zdarzyło przegapić

Uff...dzięki za info ok.gif

Napisano
  • Autor

> Żadne. Odsetki za nieterminową płatność.

odsetki za te 2 dni przeżyję wink.gif

> Będzie ważna.

fajnie, dzięki..zresztą musi być ważna, bo ja chciałem zapłacić, a nie mogłem rotfl.gif

Napisano

> polisa będzie dalej ważna...? Jak sądzicie?

każda polisa zawarta jest ważna

kwestia płacenia to sprawa pomiędzy tobą a ubezpieczycielem - nijak się nie ma do ważności

tyle, że to z OC - AC musisz się dopytać lub doczytać

Napisano

> mam nadzieję, że polisa będzie dalej ważna...?

Niestety ale niekoniecznie polisa będzie dalej ważna. Podaj jaki ubezpieczyciel, trzeba sprawdzić w OWU. AC jest ubezpieczeniem dobrowolnym, o zakresie dość swobodnie ustalanym i znacznie różniącym się pomiędzy ubezpieczycielami i nie można wykluczyć, że jakiś cwany ubezpieczyciel wpisał do OWU, że w razie spóźnienia umowa ubezpieczenia ulega rozwiązaniu. Co gorsza jeśli tak wpisał to można też wyobrazić sobie sytuację gdy grzecznie przyjmuje kolejną ratę (spóźnioną) nie informując cię że umowa się rozwiązała (bo nie leży to jego interesie), natomiast po ewentualnej szkodzie odmówi wypłaty odszkodowania, a jedynie zwróci ratę przepraszając że przyjął nienależną składkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.