Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

atak bulb failurów

Featured Replies

Napisano

Właśnie wczoraj Stilon mnie zaatakował Bulb Failurami: STOP LAMP, RR. INDICAT (nie wiem co to za żarówka icon_eek.gif) I REAR FOG. Po dotknięciu hamulca pindoli te trzy komunikaty jeden po drugim. Jadąc w korku to człowieka raczej do szału doprowadza. Co ciekawe przeciwmgielną i ten rr.indicat. pokazuje po lewej stronie, a stop po prawej. Wszystkie swiatła działają poprawnie. hmm.gif

Co znowu Stilonka boli ???

Napisano

> Właśnie wczoraj Stilon mnie zaatakował Bulb Failurami: STOP LAMP, RR. INDICAT (nie wiem co to za

> żarówka ) I REAR FOG. Po dotknięciu hamulca pindoli te trzy komunikaty jeden po drugim. Jadąc

> w korku to człowieka raczej do szału doprowadza. Co ciekawe przeciwmgielną i ten rr.indicat.

> pokazuje po lewej stronie, a stop po prawej. Wszystkie swiatła działają poprawnie.

> Co znowu Stilonka boli ???

Rear right indic. - tylny prawy kierunek

rear fog - przeciwmgielny tył

hamulec - czujnik pod pedałem pewnie, to samo mam w Punto 2 wink.gif

dodatkowo zerknij na styki w lampach/kostkach, czy nie zaśniedziało waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Rear right indic. - tylny prawy kierunek

działa. Co ciekawe pokazuje mi przy tym lewą stronę hmm.gif

> rear fog - przeciwmgielny tył

> hamulec - czujnik pod pedałem pewnie, to samo mam w Punto 2

to też działa

> dodatkowo zerknij na styki w lampach/kostkach, czy nie zaśniedziało

coś gdzieś jeszcze słyszałem o masie przy lampach

Tak przy okazji: Da rade jakoś wyłączyć w stilo to pindolenie przy failurach, otwartych drzwiach albo zaciągniętym ręcznym ? W zimie zwłaszcza przydaje się ręczny do "zacieśniania" promienia skrętu, ale to pipipipi odbiera całą przyjemność sick.gif

Napisano

> Tak przy okazji: Da rade jakoś wyłączyć w stilo to pindolenie przy failurach, otwartych drzwiach

> albo zaciągniętym ręcznym ? W zimie zwłaszcza przydaje się ręczny do "zacieśniania" promienia

> skrętu, ale to pipipipi odbiera całą przyjemność

tyko ściszyć do zera piszczki o błędach w kompie

Napisano

> tyko ściszyć do zera piszczki o błędach w kompie

Czyli FESem można ściszyć wszystkie błędy do zera? Bo jak tylko

zapala się sęp a jadę z serce.gif to mi mędzi że znów trzeba lać do baku... grinser006.gif

Napisano

> Czyli FESem można ściszyć wszystkie błędy do zera? Bo jak tylko

> zapala się sęp a jadę z to mi mędzi że znów trzeba lać do baku...

kompem w liczniku nie FESem facepalm%5B1%5D.gif

zlosnik.gif

Napisano

> kompem w liczniku nie FESem

Nie da się, minimalny poziom 1 i jest cicho, ale słychać nono.gif

Napisano

> Nie da się, minimalny poziom 1 i jest cicho, ale słychać

przekonany byłem, że sie da, jaknie to nie masz wyjścia - musisz zatnakować zlosnik.gif

Napisano

> przekonany byłem, że sie da, jaknie to nie masz wyjścia - musisz zatnakować

Rezerwy jest na jakieś 100-130 km, bardziej chodziło mi o to, żeby

nie słuchać czegoś innego grinser006.gif

Napisano

Mój się chyba zaraził od Twojego posta bo też podobne marudzenie było, ale przyłożyłem niutona do tylnych lamp i przestał.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Wyjmujesz w bagażniku mały schowek, na prawym boku, wkładasz rękę i odpinasz kostkę od lamp, wyciągasz kostkę na wierzch, oczyszczasz i podginasz blaszki w skrajnym pinie, który będzie podtopiony i rozgięty, wkladasz i cieszysz się przez kilka miesięcy z działającej lampy, braku piszczenia i komunikatów o bulbach na desce.

20.GIF

Napisano
  • Autor

> ale przyłożyłem niutona do

> tylnych lamp i przestał.

o to to mi się podoba biglaugh.gifmlotek.gif

Napisano
  • Autor

> Wyjmujesz w bagażniku mały schowek, na prawym boku, wkładasz rękę i odpinasz kostkę od lamp,

> wyciągasz kostkę na wierzch, oczyszczasz i podginasz blaszki w skrajnym pinie, który będzie

> podtopiony i rozgięty, wkladasz i cieszysz się przez kilka miesięcy z działającej lampy, braku

> piszczenia i komunikatów o bulbach na desce.

sprawdzimy po weekendzie zlosnik.gif20.GIF

Napisano

> Wyjmujesz w bagażniku mały schowek, na prawym boku, wkładasz rękę i odpinasz kostkę od lamp,

> wyciągasz kostkę na wierzch, oczyszczasz i podginasz blaszki w skrajnym pinie, który będzie

> podtopiony i rozgięty, wkladasz i cieszysz się przez kilka miesięcy z działającej lampy, braku

> piszczenia i komunikatów o bulbach na desce.

Też polecam to zrobić, a nawet więcej - wyciągnąć lampę i poczyścić styki w lampie. Failury oznaczają że ewidentnie coś jest nie tak i nawet jak raz sprawdzimy że działa to za 5 minut możemy mieć z tyłu tzw choinkę.

Osobiście uważam bulb failury za wielki plus tego samochodu, bo w tzw "bezawaryjnych samochodach bez zbędnej elektroniki" człowiek by jeździł i nawet nie wiedział że z tyłu czasem źle świeci.

Napisano
  • Autor

> podtopiony i rozgięty .........

Zrobione. Faktycznie, skrajny pin był rozgięty i przyjarany. Tyle tylko, że to było z lewej strony. Z prawej wsio wyglądało oki.

Przeczyściłem i zaciesniłem wszystkie styki. Przejechałem kilka kilometrów i .......... NIC. Zero bulb failurów. yay.gif

Dzięki wielkie 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.