Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce tył punto I

Featured Replies

Napisano

Panowie pomocy . Wymieniałem dzisiaj tylne hamulce w padlinie brata i jest mały zonk z ręcznym . Na maxa zaciągnięty aż dźwignia, którą linka ciągnie, opiera wew na piaście i lipa słabo trzyma. Bębny pomierzone, ładnie wyszlifowane, wyczyszczone , linki bebechy nowe . Tylko jest jedno ale , samoregulatory są zintegrowane ze szczękami i jest sobie taki rozpierak

285445217-rozpierak.JPG

którego nie wymieniłem . Czy on może mieć cośwspólnego , ja stawiam że tak . Jednak są tu lepsi znawcy którzy może pomogą.

post-50051-1435251447906_thumb.jpg

Napisano

> ale , samoregulatory są zintegrowane ze szczękami i jest sobie taki rozpierak

> którego nie wymieniłem . Czy on może mieć cośwspólnego , ja stawiam że tak . Jednak są tu lepsi

> znawcy którzy może pomogą.

problem moim zdaniem tkwi w pracy samoregulatorów często jest tak że ząbki w tych samoregulatorach są tak wytarte że nie wytrzymują nacisku sprężyny i nie działają poprawnie .Sprawdź czy wogóle pracują na szczękach i czy kasują luz .

Napisano
  • Autor

> problem moim zdaniem tkwi w pracy samoregulatorów często jest tak że ząbki w tych samoregulatorach

> są tak wytarte że nie wytrzymują nacisku sprężyny i nie działają poprawnie .Sprawdź czy wogóle

> pracują na szczękach i czy kasują luz .

No tak ale szczęki i samoregulatory są nowe

Napisano

> No tak ale szczęki i samoregulatory są nowe

Musisz sprawdzić czy samoregulatory się przesuwają na szczękach .jeżeli tak to przyczyna leży gdzie indziej .

Popuść całkowicie ręczny aż dźwignia schowa się za szczękę, poluzuj samoregulator ,zapamiętaj jego położenie ,załóż bęben ,ponaciskaj na pedeł , zrzuć bęben i zobacz w jakiej pozycji jest samoregulator . Ewentualnie spróbuj przesunąc go jeszcze trochę ręcznie ale tak aby wszedł bęben ,wyreguluj ręczny .

Rozpierak wygląda jak nowy więc nie powinien być zbytnio wyrobiony

Napisano

> problem moim zdaniem tkwi w pracy samoregulatorów często jest tak że ząbki w tych samoregulatorach

> są tak wytarte że nie wytrzymują nacisku sprężyny i nie działają poprawnie .Sprawdź czy wogóle

> pracują na szczękach i czy kasują luz .

Ja ci powiem inaczej problem nie tkwi w wytartych ząbkach bo one nie moga się teoretycznie wytrzeć ponieważ nie pracują, przeskakują tylko w jedną stronę tylko jeden raz, natomiast można natrafić na te samoregulujący (te półksiężyce z ząbkami czy jak je tam fachowo nazwać) wykonane z gównostopu a nie stali.... sciana.gif to moze dawać zjawisko wytarcia ale porostu ząbki zostały ścięte tak było u mnie po zmianie szczek, ręczny niby był ale BARDZO słaby co się okazało na jednym samoregulatorze poleciały ząbki crazy.gif

Napisano

> Rozpierak wygląda jak nowy więc nie powinien być zbytnio wyrobiony

Bo na zdjęciu jest zapewne nowy rozpierak wink.gif Jedyną opcja że to wina rozpieraka to taka że mógłby on się zgiąć w co wątpię.....

Napisano

> No tak ale szczęki i samoregulatory są nowe

A jakiej firmy szczeki ?? Coś markowego czy firmy NONAME ??

Napisano
  • Autor

> Bo na zdjęciu jest zapewne nowy rozpierak

waytogo.gif zdjęcie poglądowe

> Jedyną opcja że to wina rozpieraka to taka że mógłby

> on się zgiąć w co wątpię.....

Były prościutkie

Napisano
  • Autor

> Ja ci powiem inaczej problem nie tkwi w wytartych ząbkach bo one nie moga się teoretycznie wytrzeć

> ponieważ nie pracują, przeskakują tylko w jedną stronę tylko jeden raz, natomiast można

> natrafić na te samoregulujący (te półksiężyce z ząbkami czy jak je tam fachowo nazwać)

> wykonane z gównostopu a nie stali.... to moze dawać zjawisko wytarcia ale porostu ząbki

> zostały ścięte tak było u mnie po zmianie szczek, ręczny niby był ale BARDZO słaby co się

> okazało na jednym samoregulatorze poleciały ząbki

Po założeniu szczęk a przed założeniem bębnów sprawdzałem poprawność działania szczek , tłoczków , samoregulatora ( ładnie terkocze). Chociaż po obciążeniem może wracać . Spróbuje patentem w postaci opaski zaciskowej o średnicy podobnej do bębna , założe na szczęki i będę widział co tam w środku sie dzieje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.