Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Schodzi klar w Albei z 2004

Featured Replies

Napisano

Pany w tatusiowej Albei zaczął schodzić bezbarwny najpierw na dachu 2 punkty, po dzisiejszym myciu nowe na masce największy tak ok. 1.5cm.

Lakier metalic ten piasek pustyni najjaśniejszy, czy ktoś z drogich użytkowników miał/ma ten sam problem?

Auto w rodzinie od nowości więc ww. elementy nie malowane poza fabryką.

pozdrówka

Napisano

> Pany w tatusiowej Albei zaczął schodzić bezbarwny najpierw na dachu 2 punkty, po dzisiejszym myciu

> nowe na masce największy tak ok. 1.5cm.

> Lakier metalic ten piasek pustyni najjaśniejszy, czy ktoś z drogich użytkowników miał/ma ten sam

> problem?

> Auto w rodzinie od nowości więc ww. elementy nie malowane poza fabryką.

> pozdrówka

Ile było gwarancji na lakier?

Tyle że pewnie auto nie serwisowane w ASO, więc HGW czy uznają.

Napisano
  • Autor

> Ile było gwarancji na lakier?

> Tyle że pewnie auto nie serwisowane w ASO, więc HGW czy uznają.

Wiesz co nie wiem ile gwary na lakier wsio się dowiem, w między czasie nasmarowałem maila do Fiata kiedyś nim wiele wskórałem może i teraz się uda.

Napisano

> Ile było gwarancji na lakier?

> Tyle że pewnie auto nie serwisowane w ASO, więc HGW czy uznają.

Kiedys Fiat wymagal, ze aby zachowac gware na lakier trzeba bylo raz do roku jezdzic na dodatkowy (oczywiscie platny, i o chyba calkiem niezle) przeglad...

Napisano
  • Autor

> Kiedys Fiat wymagal, ze aby zachowac gware na lakier trzeba bylo raz do roku jezdzic na dodatkowy

> (oczywiscie platny, i o chyba calkiem niezle) przeglad...

i to właśnie wynikło po przeczytaniu warunków gwarancji sick.gif

Napisano

kumpel ma albe z 2005 niebieską i dzieje mu sie to samo, ale tylko na dachu, z tym, ze zlazło prawie wszystko z tego dachu sick.gif

no ale nic z tym nie robi i dopóki nie bedzie schodziła baza, to nic sie nie powinno złego dziać

Napisano
  • Autor

u mnie na dachu są już dwie ale zapaćkałem zaprawką i spokój, niestety na masce jest tego już wysyp icon_rolleyes.gif napisałem maila do Fiata że to dziadostwo dopłacać ponad tysia za metalic i po 7 latach oglądać takie coś sick.gif

Napisano

moze zadne to pocieszenie, ale powiem Ci, ze moj szef miał merca ''okularnika'' za ponad 200 tysi, i u niego po roku zaczął schodzić lakier a po dwóch latach wyszła rdza. masakra, ale fiaty są chyba i tak lepsze

Napisano
  • Autor

> moze zadne to pocieszenie, ale powiem Ci, ze moj szef miał merca ''okularnika'' za ponad 200 tysi,

> i u niego po roku zaczął schodzić lakier a po dwóch latach wyszła rdza. masakra, ale fiaty są

> chyba i tak lepsze

Takie zachowania lakieru leży wyłącznie z winy fabryki spiepszyli coś na etapie produkcji i takie kwiatki wychodzą, kolory z twoim kolegą mamy zupełnie różne, tylko auta rocznikowo podobne. sick.gif

Napisano

> no ale nic z tym nie robi i dopóki nie bedzie schodziła baza, to nic sie nie powinno złego dziać

Baza nie jest szczelną powłoką. Niezabezpieczenie jej klarem może skutkować szybszą korozją. Drastycznie znmniejszona grubość warstwy. Niedawno robiłem SC z takim samym problemem = złuszczony klar na dachu sick.gif

Napisano
  • Autor

no to się wypowiedz jak fachowiec trzeba malować od nowa tj baza i klar czy tylko sam klar?

Napisano
  • Autor

> kumpel ma albe z 2005 niebieską i dzieje mu sie to samo, ale tylko na dachu, z tym, ze zlazło

> prawie wszystko z tego dachu

> no ale nic z tym nie robi i dopóki nie bedzie schodziła baza, to nic sie nie powinno złego dziać

Zaprosili mnie dzisiaj do ASO na oględziny porobili fotki i ma być decyzja z Bielska wydana, nie spodziewam się promocji bo auto nie było serwisowane, ale powiedziałem gościowi że to nie odosobniony przypadek z schodzeniem klaru.

Jeśli masz kontakt z tym kolegą poleć mu namazać maila do Fiata przez stronę główną może razem wskóramy chociaż rabat na malowanie.

Napisano

> u mnie na dachu są już dwie ale zapaćkałem zaprawką i spokój, niestety na masce jest tego już wysyp

> napisałem maila do Fiata że to dziadostwo dopłacać ponad tysia za metalic i po 7 latach

> oglądać takie coś

Otrzymałeś jakąś odpowiedź?

Samochód nie był malowany ?

Napisano
  • Autor

> Otrzymałeś jakąś odpowiedź?

> Samochód nie był malowany ?

w tym tygodniu mają być decyzje jeśli masz ten sam problem zgłaszaj

Napisano

> w tym tygodniu mają być decyzje jeśli masz ten sam problem zgłaszaj

Na szczęście mój jest bez tej przypadłości, podejrzewam, że to jakaś wąska seria z takim problemem, ale koniecznie daj znać jaka decyzja serwisu.

Napisano

> Na szczęście mój jest bez tej przypadłości, podejrzewam, że to jakaś wąska seria z takim problemem,

> ale koniecznie daj znać jaka decyzja serwisu.

wiecie co ten rocznik jakiś żałosny skromny.gifskromny.gif 3 dni temu ciałem tylną ćwiarę z takiej rocznikowo Albei i też własnie klar z dachy frunął niczym jesienny wiatr

Napisano
  • Autor

> wiecie co ten rocznik jakiś żałosny 3 dni temu ciałem tylną ćwiarę z takiej rocznikowo Albei i

> też własnie klar z dachy frunął niczym jesienny wiatr

w ten sposób właśnie rozmawiałem z kierownikiem lakierni. że to nie jest odosobniony przypadek, kiedy próbował mi cisnąć swoje teorie że czymś polane było bo nierównomiernie klar schodzi sick.gif

Cóż czekamy na decyzje producenta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.