Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto 1.1 spadające obroty przy dojeżdżaniu do skrzyzowania

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Problem polega na tym że czasami spadają obroty silnika przy dojeżdzaniu do skrzyżowania, które za chwile wracają do normalnej wartości 900 obr/min. Rano po zapaleniu działa ssanie i wszystko jest ok. Problem zaczyna się po rozgrzaniu silnika. Zauważyłem że podniusł mi się poziom hamulca nożnego po konserwacji samochodu. Wtedy to umieściłem linki hamulca tylniego w swoich uchwytach- nie wiem czy to ma związek z podniesieniem się hamulca. W każdym razie hamulec ręczny napewno nie hamuje w czasie jazdy. Samochód jest zagazowany i dzieje się tak samo na gazie. czyli raz jest dobrze raz obroty spadają. Jakieś rady? Pozdrawiam

Napisano

podejrzewam zacinający się silniczek krokowy, spróbuj go wymontować i wymoczyć w benzynie

napisz jeszcze jaki typ instalacji lpg posiadasz

Napisano
  • Autor

Dzięki. Instalacja Tomasetto , parownik HP-100, centralka STAG-50.

Spadanie obrotów występuje zarówno na benzynie jak i gazie. Czyściłem silnik krokowy zarówno gazowy jak i benzynowy. Oprócz lepszego wkręcania się na obroty na benzynie nic się nie polepszyło.

Pozdrawiam.

Napisano

wyczyść dokładnie przepustnicę i krokowca i powinno być dobrze, tego od gazu na razie lepiej nie tykaj

Napisano

Czy jak naciśniesz hamulec w czasie pracy silnika na biegu jałowym to obroty są stabilne czy się zmieniają?

Napisano
  • Autor

Po naciśnięciu hamulca obroty nieznacznie wzrastają i wracają do 900.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam Wszystkich

Dzisiaj został przeczyszczony silnik krokowy oraz cała przepustnica. Niestety nic to nie dało.... w dalszym ciągu niekiedy obroty niebezpiecznie spadają przy dojeżdżaniu do skrzyżowania.

Co dalej? ASO? crazy.gif

Napisano

to jest 1.1 mpi?

zapala Ci sie check engine przy spadkach obrotow?

jesli tak i dzieje sie to po rozgrzaniu silnika, to stawiam na czujnik polozenia walu. one maja takie objawy zanim calkiem padna.

mozliwe ze za jakis czas zacznie Ci gasnac przy dojezdzaniu do swiatel.

Napisano

ja miałem podobnie kiedyś w zielonym i melon zaradził poprzez regulację jakąś śrubeczką imbusową na przepustnicy od strony kabiny zlosnik.gif i było gut wink.gif

Napisano
a mojej zonie w seju dzialo sie tak jak opisalem i stary mechanik w ASO odrazu wiedzial co jest skopane.
Napisano
  • Autor

> to jest 1.1 mpi?

> zapala Ci sie check engine przy spadkach obrotow?

> jesli tak i dzieje sie to po rozgrzaniu silnika, to stawiam na czujnik polozenia walu. one maja

> takie objawy zanim calkiem padna.

> mozliwe ze za jakis czas zacznie Ci gasnac przy dojezdzaniu do swiatel.

Punto 1.1 55. Monowtrysk.

Nie- "czek" się nie zapala. Autko chodzi całkiem dobrze - jedynie ten spadek obrotów. Świece na nowe też wymieniłem i to samo.

A może trzeba przeprowadzić w jakiś szczególny sposób autoadaptację?

• 4 tygodnie później...
Napisano

I jak tam..problem rozwiązany? Co było przyczyną?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.