Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

amortyzatory

Featured Replies

Napisano

Witam klubowiczów. Podczas wymiany opon na zimowe zauważyłem na tylnych amortyzatorach ślady oleju. Nie wiem czy oznacza to konieczność wymiany. Nie zauważyłem żadnych oznak zużycia amortyzatorów, tym bardziej że przebieg to 46 tys. Proszę o podpowiedź co mam z tym zrobić? confused.gif pozdrowienia

Napisano

Amorki pociekly, wiec powoli traca swoja sprawnosc. Ja mam to samo, tylko w punciaku i na wiosne bede wymienial amorki.

Teraz za zimno, zeby siedziec na podworku i wymieniac 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Witam klubowiczów. Podczas wymiany opon na zimowe zauważyłem na tylnych amortyzatorach ślady

> oleju. Nie wiem czy oznacza to konieczność wymiany.

Być może chociaż niekoniecznie grinser006.gif. U mnie już od długiego czasu na jednym tylnym amortyzatorze pojawiają się niewielkie ślady oleju, a działa na razie bez zarzutu (wiem, co piszę bo mam trochę świra na punkcie sprawnych amortyzatorów w samochodzie). Jeździłem nawet raz na test (chociaż nie mam zaufania do testerów amortyzatorów) i sprawność wyszła identyczna jak drugiego amortyzatora bez wycieku.

k.

Napisano

Ja w obecnej i w mojej poprzedniej astrze mam/łem to samo - jeden się trochę poci - ale trzyma ok, tak na drodze jak i na szarpakach także jeżdżę normalnie i sobie tym głowy nie zawracam.

Dodam tylko, że w starej astrze ten "przeciek" pojawił się dość szybko, jeździłem tak ok 2-3 lat i żadnych niepokojących objawów nie było

Napisano

> Amorki pociekly, wiec powoli traca swoja sprawnosc. Ja mam to samo, tylko w punciaku i na wiosne

> bede wymienial amorki.

> Teraz za zimno, zeby siedziec na podworku i wymieniac

W ziemie sprawny amortyzator jest dużo ważniejszy niż w lecie. Poszukaj garażu waytogo.gif

Napisano

> Amorki pociekly, wiec powoli traca swoja sprawnosc. Ja mam to samo, tylko w punciaku i na wiosne

> bede wymienial amorki.

> Teraz za zimno, zeby siedziec na podworku i wymieniac

I tu robisz błąd, wcześniej przez 10 lat miałem Punto i wiem co to znaczy miec "zamarznięte" amorki szczególnie z przodu, to co teraz jest drobnym wyciekiem, przy dużym mrozie powoduje że samochód nie ma amortyzacji yikes.gif wszystko się trzęsie, trzeszczy, samochód podskakuje na drobnych nawet nierównościach....

Napisano

> I tu robisz błąd, wcześniej przez 10 lat miałem Punto i wiem co to znaczy miec "zamarznięte" amorki

> szczególnie z przodu, to co teraz jest drobnym wyciekiem, przy dużym mrozie powoduje że

> samochód nie ma amortyzacji wszystko się trzęsie, trzeszczy, samochód podskakuje na drobnych

> nawet nierównościach....

Znaczy jak woda się dostanie do środka i mróz zmrozi. W corolli miałem taki objaw tylnych amorków. Objaw jakby wozem drabiniastym po kocich łbach jechać.

Napisano

> Znaczy jak woda się dostanie do środka i mróz zmrozi. W corolli miałem taki objaw tylnych amorków.

> Objaw jakby wozem drabiniastym po kocich łbach jechać.

Dokładnie taki objaw 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za porady. Nie zwlekałem, amory wymieniłem. Zapłaciłem 400 zł w Carmanie. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.