Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opis silników 1.4 oraz 1.6 w AH poszukiwany

Featured Replies

Napisano

witajcie

jako, że może będzie astra H chciałem zasięgnąć od Was informacji na temat tego jak gazują się te silniki? Tzn wiem, że 1.6 jest do bani bo trzeba co jakiś czas regulować zawory a jak jest w 1.4? Z góry dziękuje za wszelkie informacje?

Napisano
  • Autor

> szybko zmieniasz zdania...

motam się nie wiem już co mam wybrać. VC ma do bani tylny zawias jakiś cim czy coś takiego. Może więcej szczęścia będzie w przypadku astry H

Napisano

> VC ma do bani tylny zawias

jak każde auto klasy wyższej, tutaj belki raczej nie zaswiadczysz

> jakiś cim czy coś takiego. Może

> więcej szczęścia będzie w przypadku astry H

astra także posiada CIM wink.gif

Napisano
  • Autor

> jak każde auto klasy wyższej, tutaj belki raczej nie zaswiadczysz

domyślam się, ciekawi mnie czy croma ma z tyłu takie samo zawieszenie bo mógłbym kupować części za 1/2 tego co do opla i to dobrej jakości.

> astra także posiada CIM

a do czego ten CIM jest?

Kolejne pytanie który z silników 1.4 jest na łańcuchu? Jak ma regulowany luz zaworowy i czy nadaje się do gazu?

Napisano

> a do czego ten CIM jest?

CIM - moduł sterujący kolumny kierownicy jest tak jakby łącznikiem pomiedzy szybko przesyłową a wolno przesyłową magistralą CAN- albo cos w tym stylu grinser006.gif

> Kolejne pytanie który z silników 1.4 jest na łańcuchu? Jak ma regulowany luz zaworowy i czy nadaje

> się do gazu?

klik

Napisano

> domyślam się, ciekawi mnie czy croma ma z tyłu takie samo zawieszenie bo mógłbym kupować części za

> 1/2 tego co do opla i to dobrej jakości.

Elementy pasują od Cromy ok.gif

Napisano

> Kolejne pytanie który z silników 1.4 jest na łańcuchu? Jak ma regulowany luz zaworowy i czy nadaje

> się do gazu?

zawory sa hydrauliczne wiec spokój,

gaz nadaje się

łańcuch nie jest niewymienny

Napisano
  • Autor

> łańcuch nie jest niewymienny

jaki mniej więcej koszt takiego łańcucha + wszystkie elementy poboczne które trzeba wymienić? Jak napędzana jest pompa wody? Czy wymiana termostatu wymaga demontażu rozrządu?

Napisano

> jaki mniej więcej koszt takiego łańcucha + wszystkie elementy poboczne które trzeba wymienić?

Allegro

> Jak napędzana jest pompa wody?

Pasek wieloklinowy.

> Czy wymiana termostatu wymaga demontażu rozrządu?

Nie.

Napisano
  • Autor

> Allegro

> Pasek wieloklinowy.

> Nie.

dzięki bardzo, wygląda na to,że to silnik stworzony dla mnie smile.gif muszę się tylko przejechać autem z takim silnikiem i heya. Orientuje się może ktoś która literka w VIN informuje o kraju produkcji? Bo wolałbym uniknąć wytworów gliwickiej fabryki.

Napisano

> jaki mniej więcej koszt takiego łańcucha

za wymiane z olejem dalem 1400 zl

Napisano

> wolałbym uniknąć wytworów gliwickiej fabryki .

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

no.gif

Napisano
  • Autor

tzn?

Napisano

> tzn?

tzn uważam wytłuszczone przeze mnie a napisane przez Ciebie stwierdzenie jako nietrafione - delikatnie mówiąc.

Ktoś kiedyś na AK miał bardzo dobry podpis:

"nie krytykuj wszystkiego co Polskie bo to też Twoja robota".

Kompletnie nie rozumiem podejścia że gliwicka Astra jest gorsza od tej z Niemiec, Belgii czy Bóg wie skąd jeszcze.

No chyba że zastosowałem u siebie błędny skrót myślowy i totalnie nie wyczaiłem o co Tobie chodzi... hmm.gif

Napisano

> domyślam się, ciekawi mnie czy croma ma z tyłu takie samo zawieszenie bo mógłbym kupować części za 1/2 tego co do opla i to dobrej jakości.

Tak, większość gratów z cromy pasuje.

Napisano
  • Autor

> tzn uważam wytłuszczone przeze mnie a napisane przez Ciebie stwierdzenie jako nietrafione -

> delikatnie mówiąc.

nie bronię abyś tak twierdził, niestety miałem do czynienia z astrami II z gliwic mimo iż młodsze od mojej to stan blacharki był sporo gorszy. Reasumując w profilach zabezpieczenie partackie typowo polskie. W polsce każdą markę można spaprać o czym przekonał się już mercedes.

> Ktoś kiedyś na AK miał bardzo dobry podpis:

> "nie krytykuj wszystkiego co Polskie bo to też Twoja robota".

błąd ja nie krytykuje wszystkiego ja krytykuje tylko to co złe i partackie.

> Kompletnie nie rozumiem podejścia że gliwicka Astra jest gorsza od tej z Niemiec, Belgii czy Bóg

> wie skąd jeszcze.

Wdać chłopak z Bochum bardziej się starają bo moja astra II z 99roku nie chce rdzewieć grinser006.gif

> No chyba że zastosowałem u siebie błędny skrót myślowy i totalnie nie wyczaiłem o co Tobie

> chodzi...

dobrze zrozumiałeś ale widocznie nie miałeś styczności z egzemplarzami z dwóch różnych fabryk.

Napisano

> od mojej to stan blacharki był sporo gorszy. Reasumując w profilach zabezpieczenie partackie

> typowo polskie.

Proszę Cię!!!

zrozum proszę jedno, Astra 2 robiona w Gliwicach, była modelem, wytwarzanym tylko po to by była.

Wtedy juz zaczynała sie astra 3, a co oznacza ze model G robiono tylko po to by zrobic i zarobic tyle, wyczyszczono ja ze wszystkiego co mozliwe jesli chodzi o wyposażenie i tyle.

Opel wtedy inwestowal w Astre 3 i uruchomienie Zafiry B w Gliwicach, ciekawe, że nikt tak nie neguje Agili, Zafiry B, czy Astry III sedan zjeżdającej z tej samek taśmy co Astry 2.

Napisano

> błąd ja nie krytykuje wszystkiego ja krytykuje tylko to co złe i partackie.

To nie było bezpośrednio do Ciebie, tak mi się ten bardzo dobry opis przypomniał.

Może rzeczywiście nie miałem stryczności z polskimi Astrami II ale w przypadku Astry III to już inna bajka, zresztą ta polska fabryka nie była by chyba w czołówce podobnych tego koncernu jeśli chodzi o jakość wykonania itp

Co by nie powiedzieć: ta fabryka jest takim prymusikiem w GM waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.