Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

III gen brc fly gas + xsara 1.6 8v = ultra ciezko odpalic

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Instalacja III gen brc fly gas, citroen xsara 1.6 8v, wszystko z 2000 r., przebieg aktualnie 120 tys. Problem wystepuje gdy: zimny lub nie dogrzany silnik, przejezdzam krotki dystans kilka km, czesc z tego na lpg. Gasze silnik, wracam za chwile i probuje odpalic. No i dpa blada. Jest b. ciezko wtedy uruchomic silnik, dzisiaj np. o malo nie wykonczylem aku Jak juz odpali to czarna chmura z rury, tak jakby sie zalewal silnik.

Autem jezdze pol roku, stan swiec, kabli itp. jest mi nie znany, bede sie bral za wymiane, ale moze ktos pokieruje mnie na wlasciwa sciezke .

Napisano

Jaki masz reduktor? Może puszcza gaz wężykiem podciśnienia?

W sytuacji, gdy kręcisz rozrusznikiem, a silnik nie daje się uruchomić, wciśnij na chwilę gaz do podłogi. Powinien się "przedmuchać" z niedobrej mieszanki

P.S. Bardzo przepraszam, ale w pierwszej chwili, zamiast odpowiedzieć wyedytowałem Twój post. Jestem jednak dość świeżym modem. hehe.gif

Napisano

> Witajcie

> Instalacja III gen brc fly gas, citroen xsara 1.6 8v, wszystko z 2000 r., przebieg aktualnie 120

> tys. Problem wystepuje gdy: zimny lub nie dogrzany silnik, przejezdzam krotki dystans kilka

> km, czesc z tego na lpg. Gasze silnik, wracam za chwile i probuje odpalic. No i dpa blada.

> Jest b. ciezko wtedy uruchomic silnik, dzisiaj np. o malo nie wykonczylem aku Jak juz odpali

> to czarna chmura z rury, tak jakby sie zalewal silnik.

> Autem jezdze pol roku, stan swiec, kabli itp. jest mi nie znany, bede sie bral za wymiane, ale moze

> ktos pokieruje mnie na wlasciwa sciezke .

Możliwe, że dystrybutor smart jest uszkodzony i upuszcza gaz lub reduktor. Przed wyłączeniem silnika przełącz na benzynę i po kilku sekundach wyłącz silnik. Jeśli po takim manewrze silnik odpali bez problemów tzn, że któryś w/w przepuszcza gaz. Stawiam na dystrybutor SMART to takie ustrojstwo:

smart-brc-e13-67r-010014-uklad-paliwowy.jpg

Napisano
  • Autor

> Możliwe, że dystrybutor smart jest uszkodzony i upuszcza gaz lub reduktor.

niestety sytuacja staje sie coraz gorsza, dzis rano przy -6 st. nie chcial sie przelaczyc na lpg angryfire.gif. Pytanie: gdybym musial wymienic instalke, ku czemu sie sklaniac: brc fly sequent, stag? Jakie wtryski? Bo z tego co mi juz pisaliscie serwisowanie/naprawa III gen moze byc nieoplacalna.

Napisano

Gdyby przyszło wymieniać, to ja założyłbym coś polskiego, czyli Stag plus lub KME. Ostatnio polecane są wtryski Hana. Nie słyszałem opinii negatywnych.

Napisano

> Gdyby przyszło wymieniać, to ja założyłbym coś polskiego, czyli Stag plus lub KME. Ostatnio

> polecane są wtryski Hana. Nie słyszałem opinii negatywnych.

Zestaw rzeczywiście niema złych opinii.

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

pytanko co wymienic/sprawdzic w silniku przed zalozeniem sekwencji?

nowe swiece, spr. luzu zaworowego, czyszczenie dolotu/przepustnicy - to chce zrobic

Napisano

> pytanko co wymienic/sprawdzic w silniku przed zalozeniem sekwencji?

> nowe swiece, spr. luzu zaworowego, czyszczenie dolotu/przepustnicy - to chce zrobic

Dobrą drogą idziesz. Gdyby tak każdy robił przed montażem instalki to byłoby super i mniej rozczarowań ok.gif

Napisano

> Dobrą drogą idziesz. Gdyby tak każdy robił przed montażem instalki to byłoby super i mniej

> rozczarowań

waytogo.gif I utyskiwania, że gaz to zło samo w sobie.

Napisano

> Dobrą drogą idziesz. Gdyby tak każdy robił przed montażem instalki to byłoby super i mniej

> rozczarowań

A gdyby to zrobił teraz, to może i bieżąca instalka by się sama naprawiła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.