Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie odpala

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Mój C-Max się zbiesił. Od jakiegoś czasu odpalał za drugim, lub za trzecim razem. Tym razem zakręcił bardzo powoli, aż do zatrzymania rozruchu. Nie odpala. Najciekawsze, że podłączenie do innego aku nic nie dało. W poniedziałek będę holowany do serwisu... Ale macie jakieś sugestie, co mogło się stać...? Skoro podłączenie pod inny samochód nic nie dało, więc to nie aku... Radio, światła, szyby chodzą...Ropa jest... hmm.gif

Napisano

Rozrusznik, czujnik położenia wału...

Napisano

jeśli nawet na "nowym" lub naładowanym aku masz wrażenie jakby rozrusznik kręcił resztką sił to wygląda to na zaceierające się tuleje w rozruszniku ale oczywiście mogę się mylić.

Pozdrawiam

Napisano

Jakas diagnoza?

Napisano
  • Autor

> Jakas diagnoza?

No właśnie przed chwilą dzwonili z Autoplazy. Ponoć aku padł. Trochę mnie to dziwi, bo próbowałem odpalić od "samo" szwagra i nie dało rady... Ale zobaczymy, czy jutro odpalą... 5 setek za aku. Do tego przegląd zrobią okresowy, olej, filtry i takie tam. Ale przy okazji... zwiększona głośność lewego łożyska, tuleja wahacza zerwana, na wykończeniu... Ekstra 8 setek, gdybym się decydował...

Napisano

> No właśnie przed chwilą dzwonili z Autoplazy. Ponoć aku padł. Trochę mnie to dziwi, bo próbowałem

> odpalić od "samo" szwagra i nie dało rady... Ale zobaczymy, czy jutro odpalą... 5 setek za

> aku. Do tego przegląd zrobią okresowy, olej, filtry i takie tam. Ale przy okazji... zwiększona

> głośność lewego łożyska, tuleja wahacza zerwana, na wykończeniu... Ekstra 8 setek, gdybym się

> decydował...

Troche sporawo.

Napisano
  • Autor

> Jaki przebieg?

81 000 km.

Napisano

> tuleja wahacza zerwana, na wykończeniu... Ekstra 8 setek, gdybym się

> decydował...

Na 99% ściema przy Twoim przebiegu waytogo.gif.

Napisano
  • Autor

> Na 99% ściema przy Twoim przebiegu .

81 639 km.

No więc odebrałem auto z Autoplazy. Akumulator zaliczył pad. Nowy 522,45 zł, diagnostyka starego 42,34 zł, wymontowanie starego i zamontowanie nowego 63,49 zł. Do tego standardowy przegląd po 80ciu tys. Filtry miałem własne, oprócz paliwa (114,02 zł), olej 5,50 l 234,88 zł, diagnostyka komp. WDS 211,66 zł, wycieraczki szyb kpl 151,54. Plus tu śrubka, tam żarówka, no i robocizna... suma 1 968,95 zł.

Została jeszcze ponoć rozwulkanizowana tuleja wahacza i ponoć głośna praca któregoś łożyska... Ale ponieważ nie zauważyłem wpływu na eksploatację na razie, więc olałem...

Idę się napić. spineyes.gif

Napisano

> 81 639 km.

> No więc odebrałem auto z Autoplazy. Akumulator zaliczył pad. Nowy 522,45 zł, diagnostyka starego

> 42,34 zł, wymontowanie starego i zamontowanie nowego 63,49 zł. Do tego standardowy przegląd po

> 80ciu tys. Filtry miałem własne, oprócz paliwa (114,02 zł), olej 5,50 l 234,88 zł, diagnostyka

> komp. WDS 211,66 zł, wycieraczki szyb kpl 151,54. Plus tu śrubka, tam żarówka, no i

> robocizna... suma 1 968,95 zł.

> Została jeszcze ponoć rozwulkanizowana tuleja wahacza i ponoć głośna praca któregoś łożyska... Ale

> ponieważ nie zauważyłem wpływu na eksploatację na razie, więc olałem...

> Idę się napić.

Ja pierdziele facepalm%5B1%5D.gif Cena związana z akumulatorem mnie zabiła. Ogólnie ceny ASO zabijają..

Napisano
  • Autor

> Ja pierdziele Cena związana z akumulatorem mnie zabiła. Ogólnie ceny ASO zabijają..

Nie miałem za bardzo wyjścia. "Samo" potrzebne, a padło. ASO wie, nie miałem daleko... No i wyjęcie aku nie takie proste. Siedzi głęboko w wąskiej komorze silnika. No i akurat konieczny był przegląd okresowy... Więc koszty się nałożyły.

Napisano

> Nie miałem za bardzo wyjścia. "Samo" potrzebne, a padło. ASO wie, nie miałem daleko... No i wyjęcie

> aku nie takie proste. Siedzi głęboko w wąskiej komorze silnika. No i akurat konieczny był

> przegląd okresowy... Więc koszty się nałożyły.

Wiem, w Focusie też nie jest łatwo aku wygrzebać. A jak zobaczyłem jak jest umiejscowiony zbiornik na płyn hamulcowy to padłem pad.gif

Napisano

> Wiem, w Focusie też nie jest łatwo aku wygrzebać. A jak zobaczyłem jak jest umiejscowiony zbiornik

> na płyn hamulcowy to padłem

A po co Ci wygrzebywać zbiornik na płyn hamulcowy? zlosnik.gif

Czasy noszenia aku do domu w czasie mrozu tez sie skończyły zlosnik.gif Nie przesadzajcie - ja w 1.8tdci miałem taki wielgachny aku i mimo tego wymiana zajęla mi 10 minut. owszem - to i tamto trzeba wymontować, ale to jest moment.

Napisano

> A po co Ci wygrzebywać zbiornik na płyn hamulcowy?

> Czasy noszenia aku do domu w czasie mrozu tez sie skończyły Nie przesadzajcie - ja w 1.8tdci

> miałem taki wielgachny aku i mimo tego wymiana zajęla mi 10 minut. owszem - to i tamto trzeba

> wymontować, ale to jest moment.

Żeby wymienić płyn 270751858-jezyk.gif Trzeba rozbierać podszybie z wycieraczkami z tego co widziałem. Nie chcę go wyciągać, ale tam nawet nie ma jak z butelką podejść..

Napisano

> Żeby wymienić płyn

wystarczy lejek z wężem ... sprawdzone osobiście wink.gif

Napisano

> Idę się napić.

Łączę się w bólu.

Napisano

> Łączę się w bólu.

A Twój już zreanimowany? wink.gif

Bo chyba tez miałeś kłopoty... blush.gif

Napisano

> A Twój już zreanimowany?

> Bo chyba tez miałeś kłopoty...

Tak, już na chodzie.

Pompa wtryskowa wymieniona (uzywka za 1 tys).

Na szczęscie spadnięcie paska rozrządu nie narobiło szkód w silniku (musial spaść w jakichś dziwnych okolicznościach).

Ostatni ford, to jedno mogę powiedzieć wink.gif

Napisano

> Tak, już na chodzie.

> Pompa wtryskowa wymieniona (uzywka za 1 tys).

w astrze żonki dałem 1500 za regenerację zlosnik.gif

> Na szczęscie spadnięcie paska rozrządu nie narobiło szkód w silniku (musial spaść w jakichś

> dziwnych okolicznościach).

cud panie, cud....

> Ostatni ford, to jedno mogę powiedzieć

hahaha.gif wszyscy tak mówią zlosnik.gif

Napisano

> Żeby wymienić płyn Trzeba rozbierać podszybie z wycieraczkami z tego co widziałem. Nie chcę go

> wyciągać, ale tam nawet nie ma jak z butelką podejść..

ale kombinujesz- lejek i tyle zlosnik.gif

Napisano

> w astrze żonki dałem 1500 za regenerację

Dlatego nie bawiłem się w to.

> cud panie, cud....

Msza zamówiona ok.gif

> wszyscy tak mówią

Będę pierwszym który wykona wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.