Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Proszę o ocenę - FOCUS II 2009

Featured Replies

Napisano

normalny bieda focus. Na flotach tego pełno w tej właśnie wersji jeździło smile.gif

Napisano

> normalny bieda focus. Na flotach tego pełno w tej właśnie wersji jeździło

"ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, poduszka powietrzna, radio / CD, komputer, ESP, EDS, pod. przednia szyba"

To czego mu brakuje aby nie był wersja "bieda"?

Napisano

> "ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, poduszka powietrzna, radio / CD, komputer, ESP, EDS,

> pod. przednia szyba"

> To czego mu brakuje aby nie był wersja "bieda"?

Poza podgrzewaną przednią szybą to jest podstawa co do foki dawali.

Mam wymieniac? Choćby w pakiecie goldx co dawali do trendów za pare tys jest - czujnik zmierzchu,czujnik deszczu, aut. klima, ściemniające się lusterko, podłokietnik, halogeny i jeszcze pewnie cos co zapomniałem. Warto tez kupić radio co mp3 czyta wink.gif

no i za 500zł był pakiet sport - 2cm niższy zawias, trójramienna skórzana kierownica, o wiele lepsze fotele - więc jak za darmo.

Napisano

> Poza podgrzewaną przednią szybą to jest podstawa co do foki dawali.

Wydaje mnie się że były gorzej wyposażone modele np bez klimatyzacji.

Napisano

> Wydaje mnie się że były gorzej wyposażone modele np bez klimatyzacji.

jedynie focus 1.4 w max max bieda mógł być bez klimy. Ale w praktyce nieosiągalny - musiałbys sobie go zamówić do produkcji, co wychodziło drożej niż wziąć z placu od dealera fokę z klimą za tą samą kasę.

A przepraszam - raz w multeximie stał focus 2.0 benzyna na wypasie, ale... bez klimy. Coś sie handlowcowi posmerfowalo i taką foke w fabryce zamówił - nikt tego nie chciał kupic zlosnik.gif

Napisano

> A przepraszam - raz w multeximie stał focus 2.0 benzyna na wypasie, ale... bez klimy. Coś sie

> handlowcowi posmerfowalo i taką foke w fabryce zamówił - nikt tego nie chciał kupic

Może to była czarna w 3drzwiowej budzie? Jeśli tak to chyba taka przez pewien czas stała w Łodzi u Mieszka - nawet miałem okazje nią pośmigać :-)

Napisano

> Może to była czarna w 3drzwiowej budzie? Jeśli tak to chyba taka przez pewien czas stała w Łodzi u

> Mieszka - nawet miałem okazje nią pośmigać :-)

oj to był kawałek czasu temu - nie pamieam waytogo.gif

Napisano

> Poza podgrzewaną przednią szybą to jest podstawa co do foki dawali.

> Mam wymieniac? Choćby w pakiecie goldx co dawali do trendów za pare tys jest - czujnik

> zmierzchu,czujnik deszczu, aut. klima, ściemniające się lusterko, podłokietnik, halogeny i

> jeszcze pewnie cos co zapomniałem. Warto tez kupić radio co mp3 czyta

> no i za 500zł był pakiet sport - 2cm niższy zawias, trójramienna skórzana kierownica, o wiele

> lepsze fotele - więc jak za darmo.

sa jeszcze różnice w wersjach ghia - ja mam niemiecką ale polskie ghie byly jeszcze bogatsze np. regulacja ledzwiowa dla pasazera, felgi 17, radio sony itp

Napisano

> sa jeszcze różnice w wersjach ghia - ja mam niemiecką ale polskie ghie byly jeszcze bogatsze np.

> regulacja ledzwiowa dla pasazera, felgi 17, radio sony itp

wersje wersjami a indywidualne doposażenie swoją drogą

ja mam np: golfa 4 w wersji basis z czego duża część wyposażenia jest z wersji comfortline

Napisano

> wersje wersjami a indywidualne doposażenie swoją drogą

> ja mam np: golfa 4 w wersji basis z czego duża część wyposażenia jest z wersji comfortline

plus debilne nakladki na sruby to jest chyba w obu wersjach zeby ladnie wygladalo na alufeldze ale jak sie zlapie kapcia to trzeba wolac pomoc bo fabryczne klucze sie zeslizguja sick.gif

Napisano

> plus debilne nakladki na sruby to jest chyba w obu wersjach zeby ladnie wygladalo na alufeldze ale

> jak sie zlapie kapcia to trzeba wolac pomoc bo fabryczne klucze sie zeslizguja

? Do zdejmowania nakładek masz elegancki "kluczyk" w bagażniku przy zestawie naprawczym. Fajna sprawa - śruby ci nie rdzewieją i ładnie wyglądają.

Napisano

> wersje wersjami a indywidualne doposażenie swoją drogą

> ja mam np: golfa 4 w wersji basis z czego duża część wyposażenia jest z wersji comfortline

Auta z grupy VAG możesz sobie zrobić tak, że masz golfa z korbami z przodu + klimatron, ksenony i co sobie nie wymyślisz.

Niestety Forda możesz zamawiać tylko pakietami.

Napisano

> jakiś tekst

jak dla mnie nie ma ESP, brak przełącznika obok podgrzewania przedniej i tylnej szyby, no chyba że w wersji po lifcie coś zmienili. A tak poza tym to tak jak reszta napisała ... wersja full bieda

Napisano

> jakiś tekst

Wersja bieda. Ale w sumie - absolutnie wystarczy. Dwa największe plusy Forda - zawieszenie i przednia szyba ogrzewana są - czego chcieć więcej? wink.gif I IMO nie jest flotowy - tam jeżdżą Diesle.

@Tasior - po FL ESP wyłącza się z poziomu komputera pokładowego.

Napisano

> To czego mu brakuje aby nie był wersja "bieda"?

podlokietnika dla kierowcy

chocby kawalka tapicerki na drzwiach zlosnik.gif

juz nie wspominajac o takich rzeczach jak czujnik deszczu, fotochromatyczne lusterko, klimatyzacji automatycznej,...

...silnika zlosnik.gif

Napisano

> jakiś tekst

foty kiepsko zrobione, nic poza źle zmontowanym trójkącikiem od prawego lusterka nie dostrzegam waytogo.gif

Jeszcze jak by mi deflektora brakowało po prawej stronie za kratką środkową - tak na przestrzał przez nią widać, ale może ten typ tak miał hmm.gif

Napisano

> foty kiepsko zrobione, nic poza źle zmontowanym trójkącikiem od prawego lusterka nie dostrzegam

> Jeszcze jak by mi deflektora brakowało po prawej stronie za kratką środkową - tak na przestrzał

> przez nią widać, ale może ten typ tak miał

nie miał waytogo.gif deflektor był w tym aucie.

na szczęście teraz każdy rozsądny z czujnikiem lakieru jedzie ogladac auto waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuje wszystkim. Ciężko coś znaleźć z lepszym wypasem z Polski, serwisowane itd.

Znalazłem jeszcze coś takiego

jakiś tekst

trochę daleko ale może warto jechać ?

Jeżeli wszystko było by ok to do jakiej ceny należało by stargować żeby zbyt nie przepłacać?

Napisano

taka kierownica była w focusach przed liftem, jeszcze z zielonym podświetleniem zegarów.

Napisano

> Dziękuje wszystkim. Ciężko coś znaleźć z lepszym wypasem z Polski, serwisowane itd.

> Znalazłem jeszcze coś takiego

> jakiś tekst

> trochę daleko ale może warto jechać ?

> Jeżeli wszystko było by ok to do jakiej ceny należało by stargować żeby zbyt nie przepłacać?

tył pojazdu:

jeden klosz w zderzaku opalizowany, drugi biały, brak osłonki na ramieniu wycieraczki

Napisano

> taka kierownica była w focusach przed liftem, jeszcze z zielonym podświetleniem zegarów.

i do tego jeszcze większy golas niż poprzedni zlosnik.gif

Napisano

> taka kierownica była w focusach przed liftem, jeszcze z zielonym podświetleniem zegarów.

Ale jest też model przejściowy - sam taki widziałęm, choć nie wiem czy dotyczy to kierownicy.

Napisano

> Ale jest też model przejściowy - sam taki widziałęm, choć nie wiem czy dotyczy to kierownicy.

ja miałem też przejściówkę - tylko że przedliftowy, a juz z nowym podświetleniem. Kierownicę juz miałem nową: oo taką

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.