Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie

Featured Replies

Napisano

Cześć koledzy, mam problem ze swoim Uniaczem taki że gdy uruchomię zimny silnik i puszczę gaz to silnik zgaśnie, gdy się rozgrzeje silnik to już nie gaśnie lecz ma falujące obroty a bywa tak że silnik pracuje normalnie dopóki nie przygazuję, gdy to zrobię to znowu obroty zaczynają falować, lecz jak przełącze silnik na gas to pracuje równo. Do dam, że filtr paliwa jest wymieniony na nowy. Z góry dzięki za pomoc

Napisano

Zrób reset kompa.

Jak to nie "wyda" zlosnik.gif to może być problem z krokowcem.

Napisano
  • Autor

> Zrób reset kompa.

> Jak to nie "wyda" to może być problem z krokowcem.

A na jak długo odłacza sie kleme z akumulatora zeby dobrze zrobic reset?

Napisano

> Zrób reset kompa.

W Uno to ma sens, czy to tylko urban legend ? Słyszałem wersję, że te komputerki od jednopunktowego wtrysku są na tyle prymitywne, że niczego nie zapamiętują i nie ma sensu ich resetować.

Napisano
  • Autor

> W Uno to ma sens, czy to tylko urban legend ? Słyszałem wersję, że te komputerki od

> jednopunktowego wtrysku są na tyle prymitywne, że niczego nie zapamiętują i nie ma sensu ich

> resetować.

Dodam jeszcze że samochód jest teraz jakiś zamulony nie rozpędza się tak jak powinien

Napisano

> Zrób reset kompa.

> Jak to nie "wyda" to może być problem z krokowcem.

regenerowaĆ jakoś się da czy nowy?

Napisano

> Cześć koledzy, mam problem ze swoim Uniaczem taki że gdy uruchomię zimny silnik i puszczę gaz to

> silnik zgaśnie, gdy się rozgrzeje silnik to już nie gaśnie lecz ma falujące obroty a bywa tak

> że silnik pracuje normalnie dopóki nie przygazuję, gdy to zrobię to znowu obroty zaczynają

> falować, lecz jak przełącze silnik na gas to pracuje równo. Do dam, że filtr paliwa jest

> wymieniony na nowy. Z góry dzięki za pomoc

O jakim silniku mowa? Jak Fire, to proponuje Ci sprawdzić rozrząd póki UPG cała, u mnie też się zaczęło od muła, a potem było po UPG, okazało się, że cztery ząbki aż przeskoczył shocked.gif jakim cudem nie wiem, ale warto tam też zajrzeć.

Napisano

> Dodam jeszcze że samochód jest teraz jakiś zamulony nie rozpędza się tak jak powinien

Kilka dni temu miałem taki sam problem, u mnie był pęknięty jeden z węży podciśnieniowych.

Napisano

> O jakim silniku mowa? Jak Fire, to proponuje Ci sprawdzić rozrząd póki UPG cała, (...)

A jeśli clip, zacznij od przewodu podciścieniowego MAP sensora

Napisano
  • Autor

> A jeśli clip, zacznij od przewodu podciścieniowego MAP sensora

Nie to jest silnik 1.0 fire i tak mi się wydaje że silnik pracuje na benzynie i na gazie jednocześnie bo widać jak wskazówka od benzyny też opada jadąc na gazie ale to tylko przypuszczenia, a rozrząd nie jest przestawiony

Napisano

> Nie to jest silnik 1.0 fire i tak mi się wydaje że silnik pracuje na benzynie i na gazie

> jednocześnie bo widać jak wskazówka od benzyny też opada jadąc na gazie ale to tylko

> przypuszczenia, a rozrząd nie jest przestawiony

No to sprawdzić by trzeba elektrozawory czy co to tam masz do odcinania NoPb w czasie jazdy na podtlenek gazotu.

Napisano
  • Autor

> No to sprawdzić by trzeba elektrozawory czy co to tam masz do odcinania NoPb w czasie jazdy na

> podtlenek gazotu.

a w którym miejscu są te elektrozawory?? bo od gazu to wiem ale od benzyny to nie mam pojęcia

Napisano

> a w którym miejscu są te elektrozawory?? bo od gazu to wiem ale od benzyny to nie mam pojęcia

To teraz pytanie klucz - jak jest odcinany dopływ NoPb, gdy auto pracuje na gazie? To trzeba się dowiedzieć i sprawdzić zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To teraz pytanie klucz - jak jest odcinany dopływ NoPb, gdy auto pracuje na gazie? To trzeba się

> dowiedzieć i sprawdzić

Przyczyna zneleziona, a okazało się że przewód(-) który dochodzi do przekaźnika od wtrysku był przetarty więc wyprowadziłem całkiem nowy przewód(-) do przekaźnika i wszystko wróciło do normy. powodem nie równej pracy silnika i gaśniecie było to że silnik raz pracował na gazie i na benzynie a za chwilę tylko na gazie i tak w kółko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.