Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przepływka.

Featured Replies

Napisano

Prawdopodobnie mam walniętą przepływke tak stwierdził mechanik. Po jej odpięciu auto lepiej reaguje na gaz. Teraz mam pytanie, czy jak założe nową to osiągi powinny pozostać podobne jak z odpiętą czy powinno być lepiej ?

Czy wyjęcie przepływki [chce ją przeczyścić - zanim kupię nową] wymaga wjechania na kanał czy dam rade wyjąść ją bez kanału od góry?

Napisano

> Prawdopodobnie mam walniętą przepływke tak stwierdził mechanik. Po jej odpięciu auto lepiej reaguje

> na gaz. Teraz mam pytanie, czy jak założe nową to osiągi powinny pozostać podobne jak z

> odpiętą czy powinno być lepiej ?

przepływek jest ci dużo, musisz trafic na taką samę, dokladnie o identycznym symbolu, gdzieś to ostatnio opisywano na forum

> Czy wyjęcie przepływki [chce ją przeczyścić - zanim kupię nową] wymaga wjechania na kanał czy dam

> rade wyjąść ją bez kanału od góry?

bez problemu jak masz dostęp do odpowiedniego kluczyka, tam jest taki dziwny wzorek na 5 "ramionek' z dziurka po środku

Napisano

W 16V nie jest tak całkiem "bez problemu" bo jest ciasno. Ponadto duże prawdopodobieństwo jest że śruby nie będą chciały puscić i trzeba bedzie wywalać całość z obudową a do tego kanał juz jest konieczny.

Napisano

aby nie zakładać nowego tematu to się podepn cfaniak.gif

mój pacjent to 1.9 jtd 115km, po zbadaniu silnika komputerem wyszło że padła przepływka, wg EPER nr przepływki to 46559828, 60816448

kod mojego silnika to:192 A1.000, mam prośbę czy mógłby ktoś podać nr Bosha i ew gdzie najtaniej by go można nabyć i aby nie naciąć się na podróbkę panic.gif

no i co sądzicie o przepływce Magneti Marelli

Napisano

> aby nie zakładać nowego tematu to się podepn

> mój pacjent to 1.9 jtd 115km, po zbadaniu silnika komputerem wyszło że padła przepływka, wg EPER

> nr przepływki to 46559828, 60816448

> kod mojego silnika to:192 A1.000, mam prośbę czy mógłby ktoś podać nr Bosha i ew gdzie najtaniej

> by go można nabyć i aby nie naciąć się na podróbkę

> no i co sądzicie o przepływce Magneti Marelli

Magneti Marelli - u mnie to oryginał hmm.gif

Próbowałeś umyć przpływkę przed wymianą? przeważnie problem z przepływką to bród waytogo.gif

Napisano

> kod mojego silnika to:192 A1.000, mam prośbę czy mógłby ktoś podać nr Bosha i ew gdzie najtaniej

0281002308

Napisano

kiedyś już myłem ale to była tylko profilaktyka auto wtedy nie miało żadnych dolegliwości, spróbuję umyć zobaczymy waytogo.gif

z tego co czytałem w opisach różnych sklepów to do 2.4 jest taka sama przepływka co do 1.9jtd hmm.gif

Napisano

> kiedyś już myłem ale to była tylko profilaktyka auto wtedy nie miało żadnych dolegliwości, spróbuję

> umyć zobaczymy

> z tego co czytałem w opisach różnych sklepów to do 2.4 jest taka sama przepływka co do 1.9jtd

używana 2.4 pewnie tańsza niż do 1.9 hmm.gif.

Ja swoją kiedyś profilaktycznie umyłem przy gruntownym myciu przepustnicy waytogo.gif

Napisano

dzisiaj umyłem swoją przepływkę 270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif

jak na razie nie muszę wydawać kasy 033102bebe_1_prv.gif

auto odżyło zbiera się tak jak powinno yay.gifyay.gifdrive.gif20.GIF

Napisano

> dzisiaj umyłem swoją przepływkę

> jak na razie nie muszę wydawać kasy

> auto odżyło zbiera się tak jak powinno

waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.