Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samootwierające (!!!) się okna

Featured Replies

Napisano

Hej,

Zdarzylo mi sie kilka razy, ze zostawiajac na noc Crome rano miała otwarte lub wpółotwarte okna. Działo sie tak latem, jak również przytrafiło się ostatnio, gdy jest już chłodno. Co może być tego przyczyną? Centralka? Słaby akumulator? Cuda?

Bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi, ktore pomoga mi rozwiązać ten problem

pzdr

Napisano

> Hej,

> Zdarzylo mi sie kilka razy,

Mam, miałem to samo..... hehe.gif dzieje się tak jesli naciśniesz przycisk otwarcia na kluczyku i przytrzymasz kilka sekund - wystarczy, że w kieszeni naciśniesz mocniej i się otworzą..... jak naciśniesz kłódkę zamkniętą i przytrzymasz to sie zamkną hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Mam, miałem to samo..... dzieje się tak jesli naciśniesz przycisk otwarcia na kluczyku i

> przytrzymasz kilka sekund - wystarczy, że w kieszeni naciśniesz mocniej i się otworzą..... jak

> naciśniesz kłódkę zamkniętą i przytrzymasz to sie zamkną

No niestety, to raczej nie to frown.gif Dzis rano zastalem otwarte okno tylko od strony kierowcy, a w lecie otwieraly sie tylne szyby.

Napisano

> No niestety, to raczej nie to Dzis rano zastalem otwarte okno tylko od strony kierowcy, a w lecie

> otwieraly sie tylne szyby.

no to nie to.....

Musisz rozebrać centralkę od strony kierowcy za boczkiem - w drzwiach jest nadrzędny sterownik który steruje pozostałymi.... może zamókł lub coś mu sie stało..... warto go sprawdzić lub na wszelki wypadek wymienić... na pewno nie jest to problem z przyciskami bo nie są aktywne po wyłączeniu zasilania.

Sam sterownik możesz zobaczyć w wątku o lusterkach składanych elektrycznie

• 3 miesiące później...
Napisano

czy opcję otwierania okien z kluczyka da się w jakikolwiek sposób wyłączyć programowo np. FES - em???

Napisano

> Hej,

> Zdarzylo mi sie kilka razy, ze zostawiajac na noc Crome rano miała otwarte lub wpółotwarte okna.

> Działo sie tak latem, jak również przytrafiło się ostatnio, gdy jest już chłodno. Co może być

> tego przyczyną? Centralka? Słaby akumulator? Cuda?

> Bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi, ktore pomoga mi rozwiązać ten problem

> pzdr

bardzo upierdliwa awaria dopadła twoje autko masz zawilgocony lub uszkodzony sterownik w drzwiach kierowcy ale na 70 % to jest zawilgocenie jest jeszcze jedna

rzecz uszkodzony może być stycznik w zamku spróbuj zamknąć drzwi z klucza

kilka razy smile.gif

Napisano

> czy opcję otwierania okien z kluczyka da się w jakikolwiek sposób wyłączyć programowo np. FES -

> em???

Ciekawy trop.... zlosnik.gif sam bym to wyłączył bo co wrzucę kluczyki do kieszeni i się nachylę lub oprę o coś to mi się otwierają sciana.gif

Musze to sprawdzić.... hmm.gif

Napisano

> Ciekawy trop.... sam bym to wyłączył bo co wrzucę kluczyki do kieszeni i się nachylę lub oprę o

> coś to mi się otwierają

dokładnie jest to strasznie irytujące, do tego dla mnie "gadżet" zupełnie nie potrzebny a ostatnio skutkujący samymi problemami...okna otwarte przec załą noc na parkingu, powódz w aucie itd:)

Napisano

> Ciekawy trop.... sam bym to wyłączył bo co wrzucę kluczyki do kieszeni i się nachylę lub oprę o

> coś to mi się otwierają

> Musze to sprawdzić....

U mnie zwykle jest to bagażnik.

O ile otwarcie zamków nie jest problemem bo samochód sam powinien się zamknąć po 20-30sekundach(nie chce mi się sprawdzać ile dokładnie w instrukcji) o tyle bagażnik po otwarciu pozostaje otwarty.

Pilot w Stilo jest rozwiązany dużo lepiej pod tym względem.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> U mnie zwykle jest to bagażnik.

> O ile otwarcie zamków nie jest problemem bo samochód sam powinien się zamknąć po 20-30sekundach(nie

> chce mi się sprawdzać ile dokładnie w instrukcji) o tyle bagażnik po otwarciu pozostaje

> otwarty.

i co gorsze, to Croma w żaden sposób nie sygnalizuje czy to kierunkami, czy syrenką, że bagażnik został otwarty passed_out.gif

Napisano

> i co gorsze, to Croma w żaden sposób nie sygnalizuje czy to kierunkami, czy syrenką, że bagażnik

> został otwarty

to masz popsutą hehe.gif

bo sygnalizuje - kierunkami (przy otwarciu z pilota i później po zamknięciu migają kierunki)

Napisano

> to masz popsutą

> bo sygnalizuje - kierunkami (przy otwarciu z pilota i później po zamknięciu migają kierunki)

Pewnie zależy czy oryginalny alarm czy MetaSystem..

Napisano

> i co gorsze, to Croma w żaden sposób nie sygnalizuje czy to kierunkami, czy syrenką, że bagażnik

> został otwarty

Mi sygnalizuje wink.gif

Napisano

> Mi sygnalizuje

Potwierdzam, otwieranie i zamykanie sygnalizowane jest kierunkami.

Napisano

> Pewnie zależy czy oryginalny alarm czy MetaSystem..

Meta - ale to chyba każdy ma taki ??

Napisano

> Meta - ale to chyba każdy ma taki ??

Nie.... Meta nie jest oryginalna - ja mam Mete

Napisano

> został otwarty

sygnalizację kierunkami trzeba aktywować w kompie, np. FES-em zlosnik.gif

Napisano

> Nie.... Meta nie jest oryginalna - ja mam Mete

no, ja też mam Meta i miga, więc może trzeba to uaktywnić jakoś wink.gif

Napisano

> no, ja też mam Meta i miga, więc może trzeba to uaktywnić jakoś

Mam instrukcje ale tam nic na ten temat nie ma.... zresztą moja Meta ma reanimowaną syrenę ( zgniła mi ) i chyba nie do końca ten zabieg mi się udał.... nowa ponad 200 zł

- nie sygnalizuje zamknięcia auta ( ani światłem ani mrugnięciem ) jeśli wszystkie klapy i drzwi są zamknięte

- jeśli nie zamknę klapy ( bagażnik lub maski ) to po uruchomieniu alarmu i jakiś nastu sekundach daje sygnał dźwiękowy - jeden

- jesli otworzę sam bagażnik i zamknę przy uzbrojonym alarmie lub uzbroję alarm z otwartym bagażnikiem i zamknę to mrygnie światłami ...

No i wyzwolenie alarmu powoduje aktywacje syreny i świateł....

Co sie dzieje jak uzbrajasz u siebie alarm - coś miga lub świeci?

Napisano

> Co sie dzieje jak uzbrajasz u siebie alarm - coś miga lub świeci?

przy otwieraniu mignie 2x kierunkami, przy zamykaniu miga 1x

syrenka pika tylko jak np chce zamknąć samochód a mam otwartą klapę

Napisano

> przy otwieraniu mignie 2x kierunkami, przy zamykaniu miga 1x

> syrenka pika tylko jak np chce zamknąć samochód a mam otwartą klapę

Dzięki ... czyli tak jak myślałem... frown.gif

Napisano

> został otwarty

Moja zdaje się sygnalizuje otwarcie bagażnika kierunkowskazami.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Moja zdaje się sygnalizuje otwarcie bagażnika kierunkowskazami.

> Pozdrawiam BAS

po otwarciu migają kierunki, drzwi tak samo a alarmu niemam

Napisano

> po otwarciu migają kierunki, drzwi tak samo a alarmu niemam

a wlasnie, czy kromale mialy fabryczny alarm?

MOja tylko miga 2x lub1x, ale ani pikpik, ani uuu, nic, cisza

przznam,ze ciche pik lubie bo wiem, ze zamykam a nie otwieram

Napisano

> a wlasnie, czy kromale mialy fabryczny alarm?

> MOja tylko miga 2x lub1x, ale ani pikpik, ani uuu, nic, cisza

> przznam,ze ciche pik lubie bo wiem, ze zamykam a nie otwieram

Cromy miały fabrycznie montowane alarmy, ale z tego co wiem to nie wszystkie miały montowane bo była to bodajże jedna z opcji.

Napisano

> Cromy miały fabrycznie montowane alarmy, ale z tego co wiem to nie wszystkie miały montowane bo

> była to bodajże jedna z opcji.

a jak to sprawdzic?

nasuwa sie rozwiazanie aby zamknac pilotem i otworzyc kluczykiem

ale jak cos sie popierdzieli to nie ogarne tematu:))))

Napisano

> była to bodajże jedna z opcji.

a mozna to poznac po czyms????

Napisano

> a wlasnie, czy kromale mialy fabryczny alarm?

> MOja tylko miga 2x lub1x, ale ani pikpik, ani uuu, nic, cisza

> przznam,ze ciche pik lubie bo wiem, ze zamykam a nie otwieram

W Cromie latwo rozpoznac, czy alarm jest fabryczny, czy dokladany. Przy fabrycznym sa dwa przyciski w panelu lampek nad lusterkiem wstecznym, tam gdzie jest sterowanie elektrycznym dachem. Przyciski. Deaktywuja czyjnik ruchu wewnatrz samochody i zmiany pochylenia podwozia.

U mnie jest alarm fabryczny i nie miga ani piszczy po otwarciu bagaznika. Po samym zamknieciu (bagaznika) kierunki sie zapalaja na 3 sek.

Nie wiem, czy FESem da sie cos zmienic....?

Napisano

> U mnie jest alarm fabryczny i nie miga ani piszczy po otwarciu bagaznika. Po samym zamknieciu

> (bagaznika) kierunki sie zapalaja na 3 sek.

> Nie wiem, czy FESem da sie cos zmienic....?

Się da. Chyba. Nie sprawdzałem jeszcze w realu.

Można wł/wył miganie kirunkowskazów i jak rozumiem sposób sygnalizacji alarmu - patrz załącznik.

Napisano

> W Cromie latwo rozpoznac, czy alarm jest fabryczny, czy dokladany. Przy fabrycznym sa dwa przyciski

> w panelu lampek nad lusterkiem wstecznym, tam gdzie jest sterowanie elektrycznym dachem.

> Przyciski. Deaktywuja czyjnik ruchu wewnatrz samochody i zmiany pochylenia podwozia.

> U mnie jest alarm fabryczny i nie miga ani piszczy po otwarciu bagaznika. Po samym zamknieciu

> (bagaznika) kierunki sie zapalaja na 3 sek.

> Nie wiem, czy FESem da sie cos zmienic....?

ja mam fabryczny alarm i mi pipczy i miga kierunkowskazami przy zamykaniu auta 1 raz długo przy otwieraniu 2 razy krótko.

Mam też zabezpieczenie przed podniesieniem auta i alarm objętościowy (2 przyciski na podsufitce)

Potwierdzam - przy zamykaniu bagażnika zawsze 1 raz mruga kierunkowskazami, ale nigdy nie pipczy.

Ja mam wybraną opcję, że bagażnik zawsze zamknięty i otwierany jest wyłącznie dodatkowo z pilota, nigdy się nie otwiera razem z drzwiami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.