Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świst

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich kolegów.

Piszę w następującej sprawie: dziś w drodze Sosnowiec-Kraków-Sosnowiec zauważyłem jakieś dziwne dla mnie zjawisko. Będąc już w okolicach Krakowa, przed Balicami usłyszałem jakiś dziwny świst w silniku. jadąc po mieście i wjeżdżając na parking nadal występował. startując w drogę powrotną było to samo. przy ruszaniu i mniej więcej do połowy 2 biegu. po jakiejś chwili wszystko ustało. brzmiało to jakby jakaś turbina była, a w Uno 1.0 raczej jej nie ma:P na parkingu otworzyłem maskę, żeby zlokalizować skąd to jest i na mój słuch wychodzi, że to gdzieś w głowicy lub jej okolicach.

wiecie może co to jest?

Napisano

> Witam wszystkich kolegów.

> Piszę w następującej sprawie: dziś w drodze Sosnowiec-Kraków-Sosnowiec zauważyłem jakieś dziwne dla

> mnie zjawisko. Będąc już w okolicach Krakowa, przed Balicami usłyszałem jakiś dziwny świst w

> silniku. jadąc po mieście i wjeżdżając na parking nadal występował. startując w drogę

> powrotną było to samo. przy ruszaniu i mniej więcej do połowy 2 biegu. po jakiejś chwili

> wszystko ustało. brzmiało to jakby jakaś turbina była, a w Uno 1.0 raczej jej nie ma:P na

> parkingu otworzyłem maskę, żeby zlokalizować skąd to jest i na mój słuch wychodzi, że to

> gdzieś w głowicy lub jej okolicach.

> wiecie może co to jest?

łożysko w altku? hmm.gif

Napisano

> Piszę w następującej sprawie: dziś w drodze Sosnowiec-Kraków-Sosnowiec zauważyłem jakieś dziwne dla

> mnie zjawisko. Będąc już w okolicach Krakowa, przed Balicami usłyszałem jakiś dziwny świst w

> silniku. jadąc po mieście i wjeżdżając na parking nadal występował. startując w drogę

> powrotną było to samo. przy ruszaniu i mniej więcej do połowy 2 biegu. po jakiejś chwili

> wszystko ustało. brzmiało to jakby jakaś turbina była, a w Uno 1.0 raczej jej nie ma:P na

> parkingu otworzyłem maskę, żeby zlokalizować skąd to jest i na mój słuch wychodzi, że to

pompa wodna??

Napisano

lufa w krzokach?

Napisano
  • Autor

będę musiał to sprawdzić... u mnie z mechaniką trochę na bakier więc zobaczę, czy będzie się to powtarzać i wtedy sprawdzę co i jak.

Napisano

> co masz na myśli?

nie no jaja sobie robiłem wink.gif

ale na poważnie...

Quote:

dziś w drodze Sosnowiec-Kraków-Sosnowiec zauważyłem jakieś dziwne dla mnie zjawisko. Będąc już w okolicach Krakowa, przed Balicami

próbowałeś jechać inną drogą? hmm.gif może by nie świstało? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> nie no jaja sobie robiłem

> ale na poważnie...

> Quote:

> dziś w drodze Sosnowiec-Kraków-Sosnowiec zauważyłem jakieś dziwne dla mnie zjawisko. Będąc już w

> okolicach Krakowa, przed Balicami

> próbowałeś jechać inną drogą? może by nie świstało?

wiesz co to chyba nie od drogi. bo wracałem tą samą drogą i w okolicy balic tego nie było. ale przy wyjeździe z parkingu owszem i to porządnie. zastanawiałem się czy w ogóle jechać dalej. ciągły świst to nie był. tylko przy dodawaniu gazu. i przejechałem może z 500 metrów.. do kilometra i się skończyło.

Napisano

> wiesz co to chyba nie od drogi. bo wracałem tą samą drogą i w okolicy balic tego nie było. ale przy

> wyjeździe z parkingu owszem i to porządnie. zastanawiałem się czy w ogóle jechać dalej. ciągły

> świst to nie był. tylko przy dodawaniu gazu. i przejechałem może z 500 metrów.. do kilometra i

> się skończyło.

widzę, że ktoś tu nie wyczuwa ironii Mareckiego rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> widzę, że ktoś tu nie wyczuwa ironii Mareckiego

wiesz, myślę, że zbyt dużo klawiatura mi się nie zużyje gdy odpiszę na jego ironię a i dokładniej opisze przy tym temat;]

Napisano

> ciągły świst to nie był. tylko przy dodawaniu gazu. i przejechałem

> może z 500 metrów.. do kilometra i się skończyło.

zacznij od kontroli naprężenia paska klinowego/wielorowkowego*

* - zależnie od tego, jaki pasek tam masz.

OT: kolegę Mareckiego78 zapraszam ze ścierką hehe.gifbiglaugh.gifzlosnik2.gifrotfl.gifhahaha.gif lufa w krzokach... 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

> zacznij od kontroli naprężenia paska klinowego/wielorowkowego*

> * - zależnie od tego, jaki pasek tam masz

ale wiem jak "brzmi" pasek, ale sprawdzę na wszelki wypadek, chociaż nie brzmiało to tak.

Napisano

> zacznij od kontroli naprężenia paska klinowego/wielorowkowego*

> * - zależnie od tego, jaki pasek tam masz.

znaczy się że jak?

się najpierw naprężył a potem zwiodczał hmm.gif

to nie kut... penis się znaczy więc co ma pasek do tego co zawija w sreberka screwy.gif

są cztery możliwości:

1. rolka napinacza

2. pompa wodna

3. łożyska alternatora

4. łożysko wentylatora

Napisano

A może coś mu w dolocie świszcze, jakaś nieszczelność między filtrem powietrza a korpusem przepustnicy lub chwytem powietrza a filtrem ?

Napisano
  • Autor

> znaczy się że jak?

> się najpierw naprężył a potem zwiodczał

> to nie kut... penis się znaczy więc co ma pasek do tego co zawija w sreberka

> są cztery możliwości:

> 1. rolka napinacza

> 2. pompa wodna

> 3. łożyska alternatora

> 4. łożysko wentylatora

będzie trzeba to sprawdzić. póki co dziś nic się nie działo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.