Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogrzewanie 1,1 MPI z LPG

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie

Pacjent 1,1 MPI z LPG... wymieniłem termostat... odpowietrzyłem... autko ma taki objaw, że jak są obroty to ładnie zagrzewa... jak chodzi na jałowym to już tak ładnie nie grzeje frown.gif....

dodatkowo gdzieś powoli i delikatnie pita płyn... czuć go nawet w chodzącym nadmuchu ... jakby opary zasysał z komory... pod dywanikami nie ma płynu, więc nagrzewnicę wykluczam ... przewody wodne sprawdziłem, wszystko oki... ale pod miską kropelki płynu... w płynie chłodzącym oleju nie ma...

Podpowiedzcie w temacie tego ogrzewanie...

1. słabe ogrzewanie na jałowym skąd???

2. gdzie ew. może pitać płyn...

Napisano

> Jak w temacie

> Pacjent 1,1 MPI z LPG... wymieniłem termostat... odpowietrzyłem... autko ma taki objaw, że jak są

> obroty to ładnie zagrzewa... jak chodzi na jałowym to już tak ładnie nie grzeje ....

> dodatkowo gdzieś powoli i delikatnie pita płyn... czuć go nawet w chodzącym nadmuchu ... jakby

> opary zasysał z komory... pod dywanikami nie ma płynu, więc nagrzewnicę wykluczam ... przewody

> wodne sprawdziłem, wszystko oki... ale pod miską kropelki płynu... w płynie chłodzącym oleju

> nie ma...

> Podpowiedzcie w temacie tego ogrzewanie...

> 1. słabe ogrzewanie na jałowym skąd???

> 2. gdzie ew. może pitać płyn...

slabo grzeje, bo pompa robi juz papa...

wydaje mi sie, ze poze tez wlasnie pompa juz uciekac...ale ja sie nie znam, niech inni powiedza biglaugh.gif

Napisano

> slabo grzeje, bo pompa robi juz papa...

> wydaje mi sie, ze poze tez wlasnie pompa juz uciekac...ale ja sie nie znam, niech inni powiedza

dokładnie jak kolega napisał wyżej

pompa wody jest już ewidentnie do wymiany wink.gif

(on się zna tylko się wstydzi do tego przyznać grinser006.gif )

Napisano

Sprawdziłeś czy masz odpowiednio dużo płynu w zbiorniczku?

Miałem kiedyś identycznie jak Ty, na luzie prawie nie grzał, a na obrotach było w porządku. Co się okazało? Płyn gdzieś tam wyciekał po woli i było go mało, a ja nie zwracałem na to uwagi, doszło do tego że przegrzałem UPG grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Płynu jest między min a max.... ale jak pita to trzeba dolewać smile.gif

a jeśli chodzi o pompe to tak trochę podejżewałem...

dużo roboty z wymianą???

Napisano

> Płynu jest między min a max.... ale jak pita to trzeba dolewać

> a jeśli chodzi o pompe to tak trochę podejżewałem...

> dużo roboty z wymianą???

nie tak dużo, ale jednak

Pomocna linka ok.gif

Napisano

> Jak w temacie

> Pacjent 1,1 MPI z LPG... wymieniłem termostat... odpowietrzyłem... autko ma taki objaw, że jak są

> obroty to ładnie zagrzewa... jak chodzi na jałowym to już tak ładnie nie grzeje ....

> dodatkowo gdzieś powoli i delikatnie pita płyn... czuć go nawet w chodzącym nadmuchu ... jakby

> opary zasysał z komory... pod dywanikami nie ma płynu, więc nagrzewnicę wykluczam ... przewody

> wodne sprawdziłem, wszystko oki... ale pod miską kropelki płynu... w płynie chłodzącym oleju

> nie ma...

> Podpowiedzcie w temacie tego ogrzewanie...

> 1. słabe ogrzewanie na jałowym skąd???

> 2. gdzie ew. może pitać płyn...

tez tak mialem. Na jalowym brak ogrzewania. Odpowietrzalem itp i nic nie pomagalo. Dalem zawor kulowy przed parownikiem i odcialem parownik. Auto stalo na benzynie i grzalo w srodku na jalowym, po otwarciu zaworu przestawalo grzac. Mialem parownik podlaczony rownolegle i po prostu pompa nie wydalala. Za malo plynu szlo na nagrzewnice. Pewnie rozwiazanieem by bylo podlaczenie szeregowe, ale seya sprzedalem wiec nie kombinowalem dalej.

Napisano

> slabo grzeje, bo pompa robi juz papa...

> wydaje mi sie, ze poze tez wlasnie pompa juz uciekac...ale ja sie nie znam, niech inni powiedza

Podepne się pod temat 20.GIF

Ja coś ostatnio podobnego zaobserwowałem u siebie - pacjent CC 0.9 SPi, gazu nie mam, pompa wymienialem jakis miesiąc,dwa temu, układ zalany od nowa, nowy płyn, nowa pompa, wsio odpowietrzone. Ale pdobnie jak Azi zauważyłem, że turalajac sie na niskich obrotach, po drodze już przy domu (nie utwardzona, dziurawa droga) zaczyna po prostu nie grzać, tak samo gdzieś w trasie jak na niskich jest.. Co może być przyczyną?

Napisano

> tez tak mialem. Na jalowym brak ogrzewania. Odpowietrzalem itp i nic nie pomagalo. Dalem zawor

> kulowy przed parownikiem i odcialem parownik. Auto stalo na benzynie i grzalo w srodku na

> jalowym, po otwarciu zaworu przestawalo grzac. Mialem parownik podlaczony rownolegle i po

> prostu pompa nie wydalala. Za malo plynu szlo na nagrzewnice. Pewnie rozwiazanieem by bylo

> podlaczenie szeregowe, ale seya sprzedalem wiec nie kombinowalem dalej.

Trzeba wstawić zwężke do węża, do ogrzania parownika wystarczy 5mm średnicy.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Czy ktoś po zdjęciach jest mi w stanie stwierdzić czy w tym 1,1 MPI jest wszystko podłączone dobrze, chodzi o mikser LPG i węże chłodzenia.... ????

Dziś znów odpowietrzałem autko kumpla i niby wszystko oki a jednak słabo grzeje, ostatecznie biorę wozidło na przejażdżkę koło środy na dłużsżą trasę ale ta pompa to wiem że raczej konieczność....

wstępnie luknijcie na to podłączenie LPG

20.GIF

285561454-DSC_5470.jpg

285561454-DSC_5471.jpg

285561454-DSC_5472.jpg

post-25211-14352514851051_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.