Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zafira 1.8 140KM - hałas w środku

Featured Replies

Napisano

Witam,

jutro jedziemy z kumplem po zakup zafiry 1.81 140km czy możecie napisać czy w środku przy prędkościach 120-140km/h jest głośno? Kolega jest bardzo wyczulony na hałas w środku. Czy ten model ma dobrze wygłuszony silnik? A jak z oporami powietrza? Samochód dość wysoki ..... A swoją drogą czy te 140KM to nie za mało do tego autka?

PS. Na co zwrócić uwagę podczas zakupu tego autka?

Napisano

> Witam,

> jutro jedziemy z kumplem po zakup zafiry 1.81 140km czy możecie napisać czy w środku przy

> prędkościach 120-140km/h jest głośno? Kolega jest bardzo wyczulony na hałas w środku. Czy ten

> model ma dobrze wygłuszony silnik? A jak z oporami powietrza? Samochód dość wysoki ..... A

> swoją drogą czy te 140KM to nie za mało do tego autka?

> PS. Na co zwrócić uwagę podczas zakupu tego autka?

Jeździłem tylko trochę Zafirą z tym silnikiem, ale mogę wypowiedzieć się w kwestii jego dźwięku. Wyciszony nie jest najlepiej, ale za to jego brzmienie bardzo przypadło mi do gustu. Jest zaskakująco rasowe ok.gif Najcichsze auto to to nie jest ogólnie. Osiągi zadowalające.

Napisano
  • Autor

Witam,

oglądając Zafirkę dostaliśmy jeszcze do wyboru Vectrę Kombi ale z silnikiem 2.0 175km!!!! Co byłoby lepsze? Czy to prawda że vectry maja problem z elektroniką? Oba samochody będą miały założone LPG. Osobiście jeździłem Astrą G i nie było żadnych problemów z elektroniką ale pytam Was może już w modelach H coś się skiepściło frown.gif

Napisano

> Witam,

> oglądając Zafirkę dostaliśmy jeszcze do wyboru Vectrę Kombi ale z silnikiem 2.0 175km!!!! Co byłoby

> lepsze? Czy to prawda że vectry maja problem z elektroniką? Oba samochody będą miały założone

> LPG. Osobiście jeździłem Astrą G i nie było żadnych problemów z elektroniką ale pytam Was może

> już w modelach H coś się skiepściło

Zafira 1.8 140 KM nie poleca się gazu (wypalone gniazda zaworowe i głowica papa, co innego wersja 122KM) - a w przypadku braku gazu zużycie paliwa zabije każdy portfel przy tych cenach noPB - 11-12 litrów przy średnio dynamicznej jeździe przy tym aucie to norma. To auto nie należy do najcichszych.

Co do VC 2.0 nie wypowiadam się, nie jeździłem, nie znam się. VC 1.8 2005 na razie bez żadnej awarii elektryki poza rezystorem dmuchawy. Ale to generalnie golas jest, więc nie ma co się psuć - ludzie mówią, że pada moduł CIM przy kierownicy, ale u mnie działa.

Napisano

> Witam,

> oglądając Zafirkę dostaliśmy jeszcze do wyboru Vectrę Kombi ale z silnikiem 2.0 175km!!!! Co byłoby

> lepsze? Czy to prawda że vectry maja problem z elektroniką? Oba samochody będą miały założone

> LPG.

U mnie w Vectrze czasem się wyświetlą kontrolki ABS/ESP/AFL co może powoli wskazywać na problem z CIMem, i to jest chyba jakims standardem w VC (sądząc po ilosci postów w tym temacie na VKP). Innych problemów póki co nie znam z elektryką..

Napisano

W mojej Vectrze co jakis czas zapala sie lampka przepalonej zarowki. Cale oswietlenie sprawdzone i sprawne ,a to bydle sie pali screwy.gif.

Napisano
  • Autor

Czy ktoś może sprawdzić numer VIN WOL0ZCF3561108380 Czy każdy opel będzie mial problemy z elektroniką?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.