Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktos ze Slaska przelozy z CC 1,2 8v MPI do SC 1,1 Spi

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Czy ktos pomoze w tym temacie ?? Pytalem po mechanikach to jakies 500 zl. taka przekladka, moze ktos z kacika by dal rade ?? Bo niemam ani warunkow ani wiedzy w silnikach. W zawieszeniu moge se pogrzebac ale to za gruba sprawia i wole nie tykac sie tego. Aha, zapomnialem jeszcze ze w tym 1,1 jest instalacja gazowa ktora najlepiej jak by sie udalo zostawic i uruchomic ja na 1,2...

Napisano

> Witajcie. Czy ktos pomoze w tym temacie ?? Pytalem po mechanikach to jakies 500 zl. taka

> przekladka, moze ktos z kacika by dal rade ?? Bo niemam ani warunkow ani wiedzy w silnikach. W

> zawieszeniu moge se pogrzebac ale to za gruba sprawia i wole nie tykac sie tego. Aha,

> zapomnialem jeszcze ze w tym 1,1 jest instalacja gazowa ktora najlepiej jak by sie udalo

> zostawic i uruchomic ja na 1,2...

ale 500 zł to dobra cena ok.gif tutaj nikt za darmo Ci tego nie zrobi ok.gif

Napisano

> ale 500 zł to dobra cena tutaj nikt za darmo Ci tego nie zrobi

Pytanie tylko czy ci mechanicy będą wiedzieć wszystko co i jak, ale 500 zł to dobra cena.

Poza tym sama przekładka to tylko wierzchołek góry lodowej, jeśli chodzi o finanse.

Napisano

> ale 500 zł to dobra cena

potwierdzam cool.gif

Napisano
  • Autor

Poprostu wole jak to robi ktos kto to juz robil i sie na tym zna. Powiedzial mi 300-350 za same przelozenie silnika i do tego 150-200 zl. za elektornike, podpiecie wszystkiego zeby chodzilo. Pytam poprostu czy sa jakies komplikacje przy przekladce, mam cale kompletne 2 auta i poprostu musze przekladke zrobic bo w cienkim jest silnik 700 wbity w dowodzie no i trzeba do rzeczoznawcy zeby zmienic dane w dowodzie a wiadomo ze to tez koszty wiec wole do seja przezucic a reszte opylic albo zezlomowac.

Napisano

> Poprostu wole jak to robi ktos kto to juz robil i sie na tym zna. Powiedzial mi 300-350 za same

> przelozenie silnika i do tego 150-200 zl. za elektornike, podpiecie wszystkiego zeby chodzilo.

> Pytam poprostu czy sa jakies komplikacje przy przekladce, mam cale kompletne 2 auta i poprostu

> musze przekladke zrobic bo w cienkim jest silnik 700 wbity w dowodzie no i trzeba do

> rzeczoznawcy zeby zmienic dane w dowodzie a wiadomo ze to tez koszty wiec wole do seja

> przezucic a reszte opylic albo zezlomowac.

jak robisz u mechanika to on powinien wiedzieć czy da rade zlosnik.gif tylko lepiej jakby robił to ktoś kto się zna na rzeczy bo mechanik to wiadomo - zrobi byle jak a potem jak się coś wysra to trzeba będzie jeździć do niego i płacić kapuche.

Napisano
  • Autor

no dokladnie o to chodzi ze powiedzial ze niema problemu ale pewnie tym sie glownie nie trudnia wiec jak cos pomieszaja to moze byc roznie... Wiem ze obydwa dzialaja i sa na chodzie a potem to niewiadomo co bedzie. Pozatym niewiadomo co z gazem bo to by musial inny warsztat robic wiec wtedy kazdy na drugiego bedzie zwalac...

Napisano

> no dokladnie o to chodzi ze powiedzial ze niema problemu ale pewnie tym sie glownie nie trudnia

> wiec jak cos pomieszaja to moze byc roznie... Wiem ze obydwa dzialaja i sa na chodzie a potem

> to niewiadomo co bedzie. Pozatym niewiadomo co z gazem bo to by musial inny warsztat robic

> wiec wtedy kazdy na drugiego bedzie zwalac...

z tym gazem będzie tak samo jak z lakiernikiem i blacharzem - lakier zacznie pękać, odłazić to lakiernik zwali na blacharza, że źle szpachle położył a blacharz na lakiernika, że źle pomalował zlosnik.gif

oddaj to komuś kto to już robił bo na Śląsku jest duuużo takich maniaków i za dobrą cenę (może być, że wyższą niż u mechanika) zrobi Ci to profi ok.gif

Napisano
  • Autor

dlatego uderzylem na kacik zeby tu kogos znalesc kto mi ten temat ogarnie...

Napisano

> dlatego uderzylem na kacik zeby tu kogos znalesc kto mi ten temat ogarnie...

uderz na kącik Silesia Team ok.gif

Napisano

Osobiście polecam kolegę Majster_ z Kozichgłów koło Częstochowy grinser006.gif Nie jednego swapa robił i ma zaplecze do tego

Napisano

> Poprostu wole jak to robi ktos kto to juz robil i sie na tym zna. Powiedzial mi 300-350 za same

> przelozenie silnika i do tego 150-200 zl. za elektornike, podpiecie wszystkiego zeby chodzilo.

> Pytam poprostu czy sa jakies komplikacje przy przekladce, mam cale kompletne 2 auta i poprostu

> musze przekladke zrobic bo w cienkim jest silnik 700 wbity w dowodzie no i trzeba do

> rzeczoznawcy zeby zmienic dane w dowodzie a wiadomo ze to tez koszty wiec wole do seja

> przezucic a reszte opylic albo zezlomowac.

Uderz do majstra ale jak masz 700 to szykuj sie na koszty 1000+ ... Powaznie

Napisano

> dlatego uderzylem na kacik zeby tu kogos znalesc kto mi ten temat ogarnie...

do Gliwic z Bytomia daleko mieć nie będziesz więc może by tak do INTER-a uderzyć z tą sprawą?

Napisano
  • Autor

> Uderz do majstra ale jak masz 700 to szykuj sie na koszty 1000+ ... Powaznie

700 jest w dowodzie, a tam juz 1,2 serducho pyka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.