Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fokus 1.6 + BRC sequent 24

Featured Replies

Napisano

Panowie zamontowali mi sekwencje BRC w focusie mk1 1.6 i po montażu podczas jazdy silnik se przegrzewa!!!!!

reduktor wpiety szeregowo pod nagrzewnice połączyłem!

problem wystąpił po montażu LPG

połączyłem ten przewód tak jak był i problemu nie ma ale jazda na benzynie!! temp trzyma i waha sie od 88 do 97 nie przekracza 100 stopni! czyli termostat OK!

co może byc przyczyna takich skoków temperatury na LPG??? bo panowie twierdza cały czas ze termostat ale na Benzynie wszystko OK????

Napisano

> Panowie zamontowali mi sekwencje BRC w focusie mk1 1.6 i po montażu podczas jazdy silnik se

> przegrzewa!!!!!

Po czym to konkretnie wnosisz? hmm.gif

I kto Ci to w końcu montował, bo pamiętam, że pytałeś na GM?

Napisano
  • Autor

> Po czym to konkretnie wnosisz?

> I kto Ci to w końcu montował, bo pamiętam, że pytałeś na GM?

po tym ze przed montazem było OK smile.gif i po odłączeniu reduktora, podłączeniu węża tak jak był w oryginale wszystko JEST OK. wiec? wiec w czym problem nie wiem? oni tez smile.gif

AUTO TEST

Napisano

> po tym ze przed montazem było OK i po odłączeniu reduktora, podłączeniu węża tak jak był w

> oryginale wszystko JEST OK. wiec? wiec w czym problem nie wiem? oni tez

> AUTO TEST

a może masz zawór odcinający dopływ płynu do nagrzewnicy jeśli jest wyłączone grzanie?

Wtedy reduktor wpina sie równolegle do nagrzewnicy.

Napisano
  • Autor

> a może masz zawór odcinający dopływ płynu do nagrzewnicy jeśli jest wyłączone grzanie?

> Wtedy reduktor wpina sie równolegle do nagrzewnicy.

nie ma to znaczenia czy ciepłe powietrze jest włączone czy nie a poza tym raczej nie stosuje się już zaworu w nagrzewnicy smile.gif chyba smile.gif

Napisano

> po tym ze przed montazem było OK

Oglądałeś dokładnie, jak ten reduktor jest wpięty? Może przez niego układ nie chce się odpowietrzyć?

Napisano
  • Autor

> Oglądałeś dokładnie, jak ten reduktor jest wpięty? Może przez niego układ nie chce się

> odpowietrzyć?

szeregowo pod nagrzewnice pod akumulatorem odpiłem go i temp waha sie od 88 do 98 (podczas jazdy) ale wskazówka stoi rowno na środku czyli termostat OK bo ma zakres pracy 102stopnie max! na postoju ciezko zmusi go zeby poszedł wyżej niz 90 chyba ze sie będzie trzymało obroty 3000!

sam juz nie wiem o co chodzi!

Napisano

> Panowie zamontowali mi sekwencje BRC w focusie mk1 1.6 i po montażu podczas jazdy silnik se

> przegrzewa!!!!!

> reduktor wpiety szeregowo pod nagrzewnice połączyłem!

> problem wystąpił po montażu LPG

> połączyłem ten przewód tak jak był i problemu nie ma ale jazda na benzynie!! temp trzyma i waha sie

> od 88 do 97 nie przekracza 100 stopni! czyli termostat OK!

> co może byc przyczyna takich skoków temperatury na LPG??? bo panowie twierdza cały czas ze

> termostat ale na Benzynie wszystko OK????

Czym odczytałeś temp tak dokładnie? Na desce chyba niema takiej skali. Na gazie temp podnosi się około 2-3 stopnie, ale wskaźnik na desce jest tak wyskalowany, że te 2 stopnie potrafi wychylić mocniej wskazówkę. Podłącz jakiś tester diagnostyczny i zobacz jak wygląda temp na desce, a jak na testerze smile.gif

Napisano
  • Autor

> Czym odczytałeś temp tak dokładnie? Na desce chyba niema takiej skali. Na gazie temp podnosi się

> około 2-3 stopnie, ale wskaźnik na desce jest tak wyskalowany, że te 2 stopnie potrafi

> wychylić mocniej wskazówkę. Podłącz jakiś tester diagnostyczny i zobacz jak wygląda temp na

> desce, a jak na testerze

tryb serwisowy temp wyświetla sie na wyświetlaczu smile.gif pokrywa sie z tym co pokazuje komp podłączony

Napisano

> tryb serwisowy temp wyświetla sie na wyświetlaczu pokrywa sie z tym co pokazuje komp podłączony

Sprawdzałeś odczyt na lpg?

Napisano

> szeregowo pod nagrzewnice pod akumulatorem odpiłem go i temp waha sie od 88 do 98 (podczas jazdy)

> ale wskazówka stoi rowno na środku czyli termostat OK bo ma zakres pracy 102stopnie max! na

> postoju ciezko zmusi go zeby poszedł wyżej niz 90 chyba ze sie będzie trzymało obroty 3000!

> sam juz nie wiem o co chodzi!

witaj

to że masz właściwą temp. wg odczytu z trybu serwisowego to nie znaczy że masz oki termostat, chociaż prawdopodobnie tak.

zeby określić czy masz oki termostat to popatrz czy nagrzewa ci sie cały układ; czy gruby wąż od chłodnicy jest zimny czy gorący, czy działaja prawidłowo wentylatory, wreszcie musisz wiedziać że czujnik temp. w głowicy mierzy temp. głowicy - on nie jest zanurzony w płynie! - tak przynajmniej jest w mk1 1.6 zetec se z 2002 roku.

czym objawia ci się przegrzewanie?

piszę w temacie bo również mam mały problem ale mi za wcześnie załączają wentylatory i problem występuje dopiero po przekroczeniu 120km/h i tylko jak jest zimno - w korku w lecie wszystko oki.

Napisano
  • Autor

> Sprawdzałeś odczyt na lpg?

na lpg nie smile.gif bo reduktor odłączony i ruy podłączone jak były w oryginale

ale na lpg własnie był problem jak sie jechało tak z 80 to temp skakała na czerwone pole cos kolo 120 stopni odjecie gazu powodowało spadek temperatury

Napisano
  • Autor

> witaj

> to że masz właściwą temp. wg odczytu z trybu serwisowego to nie znaczy że masz oki termostat,

> chociaż prawdopodobnie tak.

> zeby określić czy masz oki termostat to popatrz czy nagrzewa ci sie cały układ; czy gruby wąż od

> chłodnicy jest zimny czy gorący, czy działaja prawidłowo wentylatory, wreszcie musisz wiedziać

> że czujnik temp. w głowicy mierzy temp. głowicy - on nie jest zanurzony w płynie! - tak

> przynajmniej jest w mk1 1.6 zetec se z 2002 roku.

> czym objawia ci się przegrzewanie?

> piszę w temacie bo również mam mały problem ale mi za wcześnie załączają wentylatory i problem

> występuje dopiero po przekroczeniu 120km/h i tylko jak jest zimno - w korku w lecie wszystko

> oki.

po jeździe rura jest delikatnie ciepła dolna od chłodnicy

a temperatura oscyluje 88 do 100 stopni (na benzynie)

podczas jazdy tak 97 stopni wiec teraz nie wiem czy tak ma byc wskaźnik stoi na środku

Napisano

> po jeździe rura jest delikatnie ciepła dolna od chłodnicy

> a temperatura oscyluje 88 do 100 stopni (na benzynie)

> podczas jazdy tak 97 stopni wiec teraz nie wiem czy tak ma byc wskaźnik stoi na środku

ja mam tak że do 120 km/h nic się nie dzieje, dopiero jazda z tą prędkością przez jakiś czas powoduje że w momencie odjęcia gazu temp. idzie gwałtownie na czerwone i po kilku- kilkunastu sekundach wraca na środek, tyle że u mnie za wcześnie załancza się wentylator... . na razie wolniej jeżdże...

termostat po założeniu gazu mam zmieniony na 76 lub 74 stopnie. no i parownik mam zamontowany przed silnikiem , za chłodnicą.

pozdro

Napisano

Sprawdziłbym:

- wpięty reduktor w obwód, jazda na benzynie - jak się zachowuje temperatura,

- niech testowo podepną inny reduktor.

Będzie można wykluczyć wadliwość samego reduktora.

Napisano
  • Autor

> Sprawdziłbym:

> - wpięty reduktor w obwód, jazda na benzynie - jak się zachowuje temperatura,

> - niech testowo podepną inny reduktor.

> Będzie można wykluczyć wadliwość samego reduktora.

a jutro wepną go równolegle a nie szeregowo wiec zobaczę smile.gif no bo co w reduktorze może być nie tak smile.gif

jedynie moze powodować trudności w odpowietrzaniu układu

Napisano
  • Autor

jak narazie po podpięciu równoległym reduktora wskazówka stoi pionowo:) temp oscyluje 90 - 103 stopni! nie weim czy OK na postoju 88!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.