Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sygnalizacja pasów dziwna sprawa

Featured Replies

Napisano

Witam - i stało się coś znowu. Otóż kontrolka niezapiętych pasów świeci się, ale jak na fotelu kierwcy nikt nie siedzi. Jak usiądę to pomimo niezapietych pasów sygnalizacji na desce (czerwona ikona) i dźwiękowej brak.. Jak wciskam przycisk blokady pasów bezpieczeństwa to ikona z deski mruga sobie do mnie ... Ma ktos jakiś pomysł ? Z fotelem pasażera póki co jest ok. confused.gif

Napisano

> Witam - i stało się coś znowu. Otóż kontrolka niezapiętych pasów świeci się, ale jak na fotelu

> kierwcy nikt nie siedzi.

tak jest po prostu domyślnie, ktoś już to kiedyś chyba pisał. że w założeniu, gdy przekręcasz kluczyk to znaczy,że ktoś siedzi na miejscu kierowcy. dlatego się pali.

Jak usiądę to pomimo niezapietych pasów sygnalizacji na desce

> (czerwona ikona) i dźwiękowej brak.. Jak wciskam przycisk blokady pasów bezpieczeństwa to

> ikona z deski mruga sobie do mnie ... Ma ktos jakiś pomysł ?

a samochód się toczy? bo jesli dobrze pamiętam to dźwięk pojawia się jak ruszysz dopiero

Napisano

Podstawowa sprawa, czy jak jedziesz z zapiętym pasem to kontrolka się pali i jest sygnał dźwiękowy (chyba, że jest wyłączony w body)?

Jeżeli nie, to wszystko gra i tego się trzymaj.

Napisano

> tak jest po prostu domyślnie, ktoś już to kiedyś chyba pisał. że w założeniu, gdy przekręcasz

> kluczyk to znaczy,że ktoś siedzi na miejscu kierowcy. dlatego się pali.

ale chyba coś jest nie tak, bo koledze kontrolka nie świeci jak siedzi, tak zrozumiałem...

Napisano

> ale chyba coś jest nie tak, bo koledze kontrolka nie świeci jak siedzi, tak zrozumiałem...

Quote:

Otóż kontrolka niezapiętych pasów świeci się, ale jak na fotelu kierwcy nikt nie siedzi.

więc to akurat w porządku ok.gif

Napisano
  • Autor

Witam - jednak chyba awaria. Siedzę na siedzeniu i najczęściej kontrolka nie świeci się i brzęczek nie działa pomimo jazdy z niezapietymi pasami. Jak się uniosę i porządnie walnę w fotel to się zapali, pomiga sobie i pali się albo nie- jak chce. Patrzyłem w komputerze, ale o ile w Grande Punto miałem opcję pozwalającą na jeden cykl (uruchom silnik i wyłącz) zdeaktywowować to cudo - tak w Bravo niestety nie mam czegoś takiego. Telefon do serwisu i diagnoza - albo czujnik, albo coś zwariowało i trzeba podłaczyć auto do egzaminera.... Za 2 m-ce przegląd gwarancyjny - 3 rok gwarancji - chyba poczekam...

Podobno w Grande te czujniki padały ... ale to było w Grande.. Dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za troche niejasny opis na początku.

Napisano

Pomacaj kostkę pod fotelem czy wszystko łączy... jak nie kostka to pewnie mata do wymiany.. Na forum stilo chyba było dużo o awariach tych mat w fotelu niewiem.gifhmm.gif

Napisano

> Pomacaj kostkę pod fotelem czy wszystko łączy... jak nie kostka to pewnie mata do wymiany.. Na

> forum stilo chyba było dużo o awariach tych mat w fotelu

W fotelu kierowcy nie ma maty cool.gifWiem,bo rozbierałem fotele do montażu podgrzewania cool.gif

Napisano

> W fotelu kierowcy nie ma maty Wiem,bo rozbierałem fotele do montażu podgrzewania

Czyli jakiś postęp w stosunku do rozwiązania ze Stilo? hmm.gif

Napisano

> W fotelu kierowcy nie ma maty

To by było nawet logiczne grinser006.gif Oczywiste jest, że jak samochód jedzie (czyli wtedy, kiedy kontrolka ma sens się świecić, a brzęczyk piszczeć), to kierowca musi siedzieć na swoim fotelu zlosnik.gif

Za to, u mnie, czujnik w fotelu pasażera raz działa, raz nie. Moja zona.gif jest według niego za lekka i czujnik nie zawsze zauważa jej obecność w samochodzie zlosnik.gif

Napisano

> To by było nawet logiczne Oczywiste jest, że jak samochód jedzie (czyli wtedy, kiedy kontrolka ma

> sens się świecić, a brzęczyk piszczeć), to kierowca musi siedzieć na swoim fotelu

> Za to, u mnie, czujnik w fotelu pasażera raz działa, raz nie. Moja jest według niego za lekka i

> czujnik nie zawsze zauważa jej obecność w samochodzie

dziwne. U mnie jest taki czuły że potrafi zadziałać nawet na leżący na fotelu plecak hmm.gif

Napisano
  • Autor

Do zamknięcia. Jak się okazało pomogła wymiana uchwytu, w który zapina się pas bezpieczeństwa. Jak trafnie zdiagnozował serwis w uchwycie było jakieś zwarcia i sygnalizacja wariowała. Dziękuję wszyskim za odzew. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.