Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Home Audio] zestaw kina do 2,5kzł

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy piszę we właściwym miejscu ale mam nadzieję że tak wink.gif

Rozglądam się nad jakimś sensownym zestawem (ampli + głośniki) w okolicach 2,5kzł

Grać to ma w pokoju około 10m2, Podłączony będzie BR (albo PS3), Cyfrowy polsat, i komputer.

Zastanawiam się nad zestawem onkyo nx609 i do tego jamo 426hcs ale może lepiej jakiś tańszy ampli (tx-sr509) i do tego jamo s506

sam nie wiem. zlosnik.gif I drugie pytanie gdzie w naszej stolicy można by podjechać, posłuchać i zakupić sprzęt zlosnik.gif

Napisano

Przerabiałem temat niedawno i to podwójnie. Odsłuchiwałeś już coś ?

Napisano
  • Autor

> Przerabiałem temat niedawno i to podwójnie. Odsłuchiwałeś już coś ?

no właśnie nie. Mam w planach dzisiaj gdzieś posłuchać ale w sklepach typu MM jest ciężko niestety.

Napisano

> no właśnie nie. Mam w planach dzisiaj gdzieś posłuchać ale w sklepach typu MM jest ciężko niestety.

Odezwij się na gg najlepiej wink.gif Odsłuchiwałem co tylko mogłem wink.gif

Napisano

> Odezwij się na gg najlepiej Odsłuchiwałem co tylko mogłem

pisz tutaj, też jestem zainteresowany Twoimi odczuciami z tym związanymi ok.gif

Napisano

> no właśnie nie. Mam w planach dzisiaj gdzieś posłuchać ale w sklepach typu MM jest ciężko niestety.

Ja ze swojej strony napisze iż odsłuchiwanie zestawów w markatech jest zbędne. Nie zagra to tak jak u Ciebie w domu. W sklepie może grać fajnie a w domu kicha. I na odwrót. W sklepie kicha ale w domu super.

Chyba ze sklep ma jakąś tam specjalną sale do odsłuchu ale to i tak nie odda realiów twojego pokoju/mieszkania

Napisano

Tak jak kolega Colin mówi, pisz tutaj będzie dla potomnych wink.gif Sam jestem zainteresowany bo będę chciał zakupić taki zestaw w najbliższym czasie, a przedział cenowy podobny bo ok 3000 zł ok.gif

Napisano

za te pieniądze będzie cieżko. W dodatku w 10m2 prawie na pewno to nie zagra. Zdecydowanie lepszy pomysł to zestaw stereo z jak najlepszej klasy monitorkami. Najlepiej używany wyższej klasy od kogoś kto dbał zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> za te pieniądze będzie cieżko. W dodatku w 10m2 prawie na pewno to nie zagra. Zdecydowanie lepszy

> pomysł to zestaw stereo z jak najlepszej klasy monitorkami. Najlepiej używany wyższej klasy od

> kogoś kto dbał

tylko do stereo pomijając inne względy nie wepnę wszystkiego. Wiem mniej więcej jak będzie to grało w kinie w tym pomieszczeniu bo testowałem to na tym zestawie:

Logitech Z5500 którego używam w pracy

Napisano
  • Autor

> Ja ze swojej strony napisze iż odsłuchiwanie zestawów w markatech jest zbędne. Nie zagra to tak jak

> u Ciebie w domu. W sklepie może grać fajnie a w domu kicha. I na odwrót. W sklepie kicha ale w

> domu super.

> Chyba ze sklep ma jakąś tam specjalną sale do odsłuchu ale to i tak nie odda realiów twojego

> pokoju/mieszkania

to ja się domyślam, kiedyś w MM była taka "salka" do odsłuchu ale już jej nie ma. Chciałem właśnie podjechać do jakiegoś sklepu specjalizującego się w takich sprawach i tam odsłuchać ale nie znalazłem miejsca gdzie mają podstawowe modele

Napisano

a coś możesz polecić.

Bo właśnie szukam zestawu stereo bo nie oglądam za dużo filmów.

Chciałbym podpiąć pod to telewizor odtwarzacz jakiś i dekoder.

Można coś takiego wyszukać z hdmi ?

Napisano
  • Autor

> a coś możesz polecić.

> Bo właśnie szukam zestawu stereo bo nie oglądam za dużo filmów.

> Chciałbym podpiąć pod to telewizor odtwarzacz jakiś i dekoder.

> Można coś takiego wyszukać z hdmi ?

z wejściami/ wyjściami video to są amplitunery a nie wzmacniacze stereo, do wzmacniacza stereo to możesz optykiem/ RCA itp wejść tylko

Napisano

> Zastanawiam się nad zestawem onkyo nx609 i do tego jamo 426hcs ale może lepiej jakiś tańszy ampli

> (tx-sr509) i do tego jamo s506

No i już coś wybrałeś i odsłuchałeś ew. zakupiłeś?

Ja właśnie nabyłem wczoraj nx609 (w sklepie dla idiotów, za 299 ojro czyli 1350 zł - dlaczego w PL jest o 600zł drożej?)

odsłuchiwałem z nim parę zestawów, niestety zabiera to dużo czasu a jeszcze mam kilka wybranych do odsłuchania.

Słuchałem powyższych oraz komplet s 606 HCS3 i podstawowe s 606 + JBL SCS 200.5 i , Quadral Quintas 5000 i 6000, Onkyo SKS-HT728, któryś kanton karat i jeszcze parę w podobnych kombinacjach.

Muzyki lubię słuchać tradycyjnie (stereo bez udziwnień), a jest to rozbieżne w stosunku do kina. Najbardziej podpasowały mi odseparowane zestawy QQ5000, s606 i kanton karat do czystej muzyki (zabrzmiały najlepiej, oczywiście ocena subiektywna wg. mojego ucha) a do słuchania kina włącze niskobudżetowy i małogabarytowy (wielki plus) ale dobrze brzmiący jako dźwięk surround jbl scs 200.5.

Mam jeszcze chęć odsłuchać parę wybranych zestawów.

zestaw w konfiguracji

NX 609 - 299 ojro

jbl scs 200.5 - 142 ojro

odseparowane s606 - 184 ojro

da razem 625 E co daje 2800zł za fajny zestaw - klasyczny do muzyki i bardzo dobrze brzmiące kino.

> I drugie pytanie gdzie w naszej stolicy można by podjechać, posłuchać i zakupić

> sprzęt

Przykro mi, nie pomogę, u mnie na szczęście nie ma tego problemu, saturny, mm i inne sklepy mają podłączone zestawy i można je odsłuchiwać w dowolnej konfiguracji, ale i tak w domu będzie co innego.

Napisano
  • Autor

> No i już coś wybrałeś i odsłuchałeś ew. zakupiłeś?

> Ja właśnie nabyłem wczoraj nx609 (w sklepie dla idiotów, za 299 ojro czyli 1350 zł - dlaczego w PL

> jest o 600zł drożej?)

> odsłuchiwałem z nim parę zestawów, niestety zabiera to dużo czasu a jeszcze mam kilka wybranych do

> odsłuchania.

> Słuchałem powyższych oraz komplet s 606 HCS3 i podstawowe s 606 + JBL SCS 200.5 i , Quadral Quintas

> 5000 i 6000, Onkyo SKS-HT728, któryś kanton karat i jeszcze parę w podobnych kombinacjach.

> Muzyki lubię słuchać tradycyjnie (stereo bez udziwnień), a jest to rozbieżne w stosunku do kina.

> Najbardziej podpasowały mi odseparowane zestawy QQ5000, s606 i kanton karat do czystej muzyki

> (zabrzmiały najlepiej, oczywiście ocena subiektywna wg. mojego ucha) a do słuchania kina

> włącze niskobudżetowy i małogabarytowy (wielki plus) ale dobrze brzmiący jako dźwięk surround

> jbl scs 200.5.

> Mam jeszcze chęć odsłuchać parę wybranych zestawów.

> zestaw w konfiguracji

> NX 609 - 299 ojro

> jbl scs 200.5 - 142 ojro

> odseparowane s606 - 184 ojro

> da razem 625 E co daje 2800zł za fajny zestaw - klasyczny do muzyki i bardzo dobrze brzmiące kino.

> Przykro mi, nie pomogę, u mnie na szczęście nie ma tego problemu, saturny, mm i inne sklepy mają

> podłączone zestawy i można je odsłuchiwać w dowolnej konfiguracji, ale i tak w domu będzie co

> innego.

już prawie kupiłem yamahę vx471 z paczkami yamahy ale w końcu jeszcze się wstrzymałem. Z tego co posłuchałem to bardziej mi się podoba od onkyo. Chcę przesłuchać jeszcze 571 z paczkami jamo 506 (606 ma suba z boku i to mi nie zagra bo będzie waliło w ścianę / szafę) no i nie słuchałem pionner'a a na papierze jest nieźle czyli na razie dalej jestem w kropce. a co do cen to polski dystrybutor takie jaja robi dlatego na allegro można kupić taniej ale na pewno 609 w pl za takie pieniądze się nie dostanie niestety. Prędzej 509

Napisano

> tylko do stereo pomijając inne względy nie wepnę wszystkiego. Wiem mniej więcej jak będzie to grało

> w kinie w tym pomieszczeniu bo testowałem to na tym zestawie:

> Logitech Z5500 którego używam w pracy

zestaw co ma 505w ? hehe.gifzlosnik.gif

pobożne życzenia wink.gif

ja Ci tylko mówię co wynika z mojego kilkunastoletniego doświadczenia w zakresie odsłuchu/budowy sprzętu hi-fi i hi-end - w 10m2 to mają szansę POPRAWNIE zagrać kolumny małe, najlepiej w obudowie zamkniętej... i nie ma w tym jakiejś wielkiej filozofii. Zestaw 5.1 z subwooferem to będzie jedno wielkie dudnienie i rezonanse..

Napisano

> a coś możesz polecić.

> Bo właśnie szukam zestawu stereo bo nie oglądam za dużo filmów.

> Chciałbym podpiąć pod to telewizor odtwarzacz jakiś i dekoder.

> Można coś takiego wyszukać z hdmi ?

Nie wiem nic o hdmi, w tej kasie szukałbym czegoś używanego z niemiec - monitorów aktywnych B&M, Adam itd - ale do tego trzeba się troche ruszyć a nie iśc do marketu. Jakośc przerażającej większości sprzętu marketowego nawet niby "uznanych" marek jest z roku na rok coraz bardziej zastraszająca. Przed wyborem kolumn proponuję puknąć palcem w obudowy i zobaczyć z ciekawości co się dzieje... i jak to ma grać? zlosnik.gif

Napisano

> ...w tej kasie szukałbym czegoś używanego z niemiec - monitorów aktywnych

> B&M, Adam itd

One słono kosztują, używane oczywiście.

Napisano

> Najlepiej używany wyższej klasy od

> kogoś kto dbał

No i ja w końcu tak zrobiłem, nabyłem IQ TED 4.

Posłuchałem i to jest to, co moje ucho lubi, miękki, głęboki, wyrazisty bas niestrzelajacy sopran . zlosnik.gif

Jutro uruchomienie.

Na dodatek przypadkowo trafiły się w kolorze mebli, co pozwoli przekonać żonę do takich "nowych mebli" zlosnik.gif

Napisano

> One słono kosztują, używane oczywiście.

w D da się kupić używane kolumny wysokiej klasy w granicach 500E jak się poszuka nie będę się licytował bo od paru lat nie praktykuje - kiedyś z kumplem nałogowo ściągaliśmy sprzęt zza zachodniej granicy zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.