Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie do posiadaczy Fluence.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od 11 lat jeżdżę lanosem i szczerze powiedziawszy jestem z niego bardzo zadowolony. Kupiłem go jako nowy samochód a obecnie mam na liczniku ponad 300 tyś km. W końcu przyszedł czas aby pomyśleć o kupnie następnego samochodu. Pewnego dnia trafiłem do salonu Renault i zobaczyłem Fluenece. Od razu spodobał mi się ten samochód. Ma bardzo ładną klasyczną linię, a jak dowiedziałem się, że w serwisie renault przerobią mi go na gaz i z tego powodu nie stracę gwarancji na silnik to napaliłem się na niego na dobre.

Z uwagi iż sporo jeżdżę a życie jest mi miłe to jeżdżę zgodnie z przepisami. Bardziej niż na dynamice zależy mi na wygodnym i ekonomicznym podróżowania. Biorąc pod uwagę powyższe wymagania i wysoką cenę oleju napędowego chyba najodpowiedniejszym wyborem wydaje się silnik 1,6l 110KM.

Czy ktoś z obecnych tu kącikowiczów posiada Fluence z silnikiem 1,6 a jeszcze lepiej z silnikiem 1,6 zagazowanym? Jak wrażenia z użytkowania?

Napisano

Mam nadzieję, że kolega rectosei nie będzie miał żalu, że go "wywołałem do tablicy". zlosnik.gif

TUTAJ jest jego temat o Fluence, egzemplarz z silnikiem 1,6.

Napisano

> Mam nadzieję, że kolega rectosei nie będzie miał żalu, że go "wywołałem do tablicy".

> TUTAJ jest jego temat o Fluence, egzemplarz z silnikiem 1,6.

Jestem do dyspozycji Kącikowiczów zlosnik.gif

Napisano

Ja mam Fluence z silnikiem 1.6 16V, wersja Expression plus dwa pakiety Komfort i Komfort plus. W rezultacie, oprócz kilku elementów, poziom wyposażenia to niemal Privilege. W przypadku Fluence 1.6 jest najrozsądniejszym wyborem, bo 2.0 pije sporo benzyny a 1.5 dci jest horrendalnie drogi. Z mojego punktu widzenia autko jest godne polecenia (trzeba lubić jednak sedany) wink.gif Komfort jazdy, wyposażenie, wygląd - to jest ok. Silnik 1.6 pod moją nogą pali 7 litrów na sto, z zastrzeżeniem że jeżdżę spokojnie i głównie na trasie. Przy ciągłej jeździe w mieście jest już zdecydowanie mniej różowo. Na temat gazu się nie wypowiem, bo nie mam. Bagażnik 530 litrów jest większy niż w kombi, ale wnikające do wnętrza pałąki nieco przeszkadzają (ale w Lanosie jest to samo, więc nie będziesz musiał się przyzwyczajać). Dobrze negocjuj z dilerami, możesz wyjechać świetnie wyposażonym autkiem w niedużych pieniądzach (ogólnie za 55-60 tysięcy do salonów z konkurencyjną Corollą, Jettą czy Focusem nie ma nawet co podchodzić). Pytaj, jak coś chcesz wiedzieć więcej. ok.gif Przy okazji polecam lekturę Tego tematu

Napisano
  • Autor

> Ja mam Fluence z silnikiem 1.6 16V, wersja Expression plus dwa pakiety Komfort i Komfort plus.

Jak trzyma się lakier? Przeczytałem w internecie, że jest bardzo delikatny i można go zarysować nawet zmiotką zmiatając śnieg. Prawda to czy ktoś trochę przesadził?

Napisano

> Jak trzyma się lakier? Przeczytałem w internecie, że jest bardzo delikatny i można go zarysować

> nawet zmiotką zmiatając śnieg. Prawda to czy ktoś trochę przesadził?

Mam srebrny dlatego zlosnik.gif U mnie żadnych rys, auto parkowane pod chmurką, myte ręcznie. Generalnie unikaj czarnej perły i innych ciemnych.

Napisano

> Jak trzyma się lakier? Przeczytałem w internecie, że jest bardzo delikatny i można go zarysować

> nawet zmiotką zmiatając śnieg. Prawda to czy ktoś trochę przesadził?

mowiac szczerze to wszystkie nowe lakiery sa do dupy. U mnie nie zauwazylem jakies sklonnosci do wiekszego rysowania sie niz w poprzednich autach ok.gif

Napisano

mowiac szczerze po lanosie to bedzie szok

nie myslales o lagunie? Byly dobre promocje na benzynowki

Napisano

> mowiac szczerze po lanosie to bedzie szok

> nie myslales o lagunie? Byly dobre promocje na benzynowki

flu expresiona kupi za 53-54 laguna expresiona zrobie na 65

Napisano
  • Autor

> mowiac szczerze po lanosie to bedzie szok

Pod jakim względem?

Napisano

> Pod jakim względem?

pod kazdym. Ciszej, wygodniej, z roznymi uprzyjemniaczami i ulatwiaczami jazdy. Nie ma co porownywac. Prawie 15 lat roznicy konstrukcyjnej jednak widac

Napisano
  • Autor

> pod kazdym. Ciszej, wygodniej, z roznymi uprzyjemniaczami i ulatwiaczami jazdy. Nie ma co

> porownywac. Prawie 15 lat roznicy konstrukcyjnej jednak widac

Liczę na to, że tak właśnie będzie. ok.gif Siedziałem w salonie w fluence i czułem się jak w prawdziwie luksusowym samochodzie.

Napisano
  • Autor

> Ja mam Fluence z silnikiem 1.6 16V, wersja Expression plus dwa pakiety Komfort i Komfort plus.

Interesuje mnie Fluence Expresion z silnikiem 1.6l (53300zł) do tego ładny metalik beż popielaty (2010zł) oraz automatyczna klimatyzacja czyli pakiet komfort (1600zł) do tego muszę mieć a raczej moja żona musi mieć aby nie przesunąć tylnej ściany garażu czujniki parkowania czyli pakiet komfort plus (1340zł) czyli razem 58250 - taką końcową kwotę podaje konfigurator na stronie renault.pl. Serwis renault obiecał wstawić mi gaz za 3000zł. Dodatkowo przydałby się jeszcze hak holowniczy.

Szczerze powiedziawszy liczę, że po nowym roku pozostaną jakieś modele z 2011 roku ponieważ na samochód mam przeznaczone max 60 000zł frown.gif

Napisano

> Interesuje mnie Fluence Expresion z silnikiem 1.6l (53300zł) do tego ładny metalik beż popielaty

> (2010zł) oraz automatyczna klimatyzacja czyli pakiet komfort (1600zł) do tego muszę mieć a

> raczej moja żona musi mieć aby nie przesunąć tylnej ściany garażu czujniki parkowania czyli

> pakiet komfort plus (1340zł) czyli razem 58250 - taką końcową kwotę podaje konfigurator na

> stronie renault.pl. Serwis renault obiecał wstawić mi gaz za 3000zł. Dodatkowo przydałby się

> jeszcze hak holowniczy.

> Szczerze powiedziawszy liczę, że po nowym roku pozostaną jakieś modele z 2011 roku ponieważ na

> samochód mam przeznaczone max 60 000zł

za 58 z hakiem sprzedam Ci privilege 1.6 z metalikiem

Napisano

Szukając samochodu siedziałem we Fluence w salonie. Wrażenia bardzo pozytywne. Ale nie kupiłem go. Miałem drzwi uchylone, podszedł sprzedawca i otworzył je na pełną szerokość, ale dość energicznie. Tak, że zadziałał ogranicznik otwarcia drzwi, a ja zauważyłem jak pracuje blacha w miejscu mocowania go do nadwozia. Na mój gust zdecydowanie za dużo odkształciło się, ale sprężyście. I tylko ten szczegół zdecydował. Nie chciałem wypróbować jej na drodze.

Napisano
  • Autor

> Szukając samochodu siedziałem we Fluence w salonie. Wrażenia bardzo pozytywne. Ale nie kupiłem go.

> Miałem drzwi uchylone, podszedł sprzedawca i otworzył je na pełną szerokość, ale dość

> energicznie. Tak, że zadziałał ogranicznik otwarcia drzwi, a ja zauważyłem jak pracuje blacha

> w miejscu mocowania go do nadwozia. Na mój gust zdecydowanie za dużo odkształciło się, ale

> sprężyście. I tylko ten szczegół zdecydował. Nie chciałem wypróbować jej na drodze.

U mnie w lanosie też się odkształca i jak na razie przez 11 lat jeżdżenia samochodem nic się nie stało

Napisano
  • Autor

> za 58 z hakiem sprzedam Ci privilege 1.6 z metalikiem

i z gazem?

Napisano

> i z gazem?

Privilege nie bierz ze względu na jasną wykładzinę podłogi. Lepiej weź Expressiona z opcjonalnym beżowym wnętrzem (ale z czarną wykładziną podłogową. Wygląda równie szałowo w środku, a łatwiejsze do utrzymania zimą. ok.gif Ja ze swoją wersją (Exp + dwa wspomniane pakiety + metalik) zapłaciłem w lipcu 56 tysięcy.

Napisano
  • Autor

> Privilege nie bierz ze względu na jasną wykładzinę podłogi. Lepiej weź Expressiona z opcjonalnym

> beżowym wnętrzem (ale z czarną wykładziną podłogową. Wygląda równie szałowo w środku, a

> łatwiejsze do utrzymania zimą. Ja ze swoją wersją (Exp + dwa wspomniane pakiety + metalik)

> zapłaciłem w lipcu 56 tysięcy.

U mnie samochód służy do jeżdżenia i nie mam zbyt dużo czasu na dbanie o czystość więc jakiekolwiek jasne elementy tapicerki odpadają. Wchodzi w rachubę tylko i wyłącznie ciemna tapicerka

Napisano

> U mnie samochód służy do jeżdżenia i nie mam zbyt dużo czasu na dbanie o czystość więc jakiekolwiek

> jasne elementy tapicerki odpadają. Wchodzi w rachubę tylko i wyłącznie ciemna tapicerka

Czyli tylko Expression ok.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli tylko Expression

Tak mi się wydaje, że to będzie najwłaściwszy wybór. Najbardziej mnie wkurza, że w listopadzie renault podniosło cenę na ten model o 2000 pln frown.gif

Napisano

mam privilege i wykładzina podłogowa brudzi się tak samo jak czarno/szara - nie wymaga wcale więcej wysiłku w utrzymaniu jej w czystości... za to ładniej wygląda

Napisano
  • Autor

> za 58 z hakiem sprzedam Ci privilege 1.6 z metalikiem

Masz, lub pracujesz w salonie Renault? Jeśli tak to daj jakieś namiary to może uda nam się dogadać i dobijemy targu.

Napisano

> Masz, lub pracujesz w salonie Renault? Jeśli tak to daj jakieś namiary to może uda nam się dogadać

> i dobijemy targu.

sprzedaje auta renult/dacia

nr poszedl na priv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.