Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fabryczny centralny z pilota a podpiecie alarmu Punto 2

Featured Replies

Napisano

mam punto 2 z oryginalnym c.zamkiem zamykanym z pilota jutro chce podłączyć do niego alarm (niefabryczny) proszę o informacje gdzie jest zamontowany fabryczny sterownik c.zamka bo chcę go odłączyć aby wykorzystać instalacje i podlaczyc sterowanie zamka z alarmu oraz kierunkowskazy, samo sterowanie pewo by się nie gryzło z oryginalnym ale bardziej boje się o kierunkowskazy bo przy fabrycznym dość długo się palą

Napisano

strzelam - centralny zamek jest sterowany przez body kompa.

pewnik - podlaczanie czegokolwiek pod kierunki w pII odpada. tak samo jak w wiekszosci samochodow, ktore maja detekcje spalonej zarowki.

Napisano

> mam punto 2 z oryginalnym c.zamkiem zamykanym z pilota jutro chce podłączyć do niego alarm

> (niefabryczny) proszę o informacje gdzie jest zamontowany fabryczny sterownik c.zamka bo chcę

> go odłączyć aby wykorzystać instalacje i podlaczyc sterowanie zamka z alarmu oraz

> kierunkowskazy, samo sterowanie pewo by się nie gryzło z oryginalnym ale bardziej boje się o

> kierunkowskazy bo przy fabrycznym dość długo się palą

Alarm analogowy czy pod CAN?? Z dodatkowym pilotem czy bez i korzystajacy z fabrycznego sterowania w kluczyku??

Napisano

> strzelam - centralny zamek jest sterowany przez body kompa.

Tak

> pewnik - podlaczanie czegokolwiek pod kierunki w pII odpada. tak samo jak w wiekszosci samochodow,

> ktore maja detekcje spalonej zarowki.

Nie trafiles, mozna podlaczyc, ale pod wyjscia na tylne badz przednia lampy. Prad wracajacy sie przez body celem zasilenia przedniego (tylnego) i bocznego kierunku bedzie minimalnie wiekszy do tego ktory standardowo plynie do zasilenia zarowki. Inny sposob to przez diody prostownicze pod przednia i tylna lampe - kierunek mozna pominac..

Napisano
  • Autor

zgłebiłem temat i zostawiam fabryczny centralny (nie bede uzwał pilota od niego) wepne sie dodatkowo od alarmu sterowaniem masa w kable idące do drzwi (otwórz/zamknij) a +12V do kierunków podłączę pod wizke idąca do tyłu auta znajdująca się w progu i powinno chyba wszystko działać ?? /wszystko wtedy bedzie włączane pilotem od alarmu

Napisano

> zgłebiłem temat i zostawiam fabryczny centralny (nie bede uzwał pilota od niego) wepne sie

> dodatkowo od alarmu sterowaniem masa w kable idące do drzwi (otwórz/zamknij) a +12V do

> kierunków podłączę pod wizke idąca do tyłu auta znajdująca się w progu i powinno chyba

> wszystko działać ?? /wszystko wtedy bedzie włączane pilotem od alarmu

Powinno dzialac, mialem tak zrobione w PII - mowa o kierunkach i centralnym zamku.

Napisano

> pewnik - podlaczanie czegokolwiek pod kierunki w pII odpada. tak samo jak w wiekszosci samochodow,

No patrz a ja mam podłączone kierunki pod nieoryginalny centralny i działa wszystko malinowo.

Napisano

> mam punto 2 z oryginalnym c.zamkiem zamykanym z pilota jutro chce podłączyć do niego alarm

> (niefabryczny) proszę o informacje gdzie jest zamontowany fabryczny sterownik c.zamka bo chcę

> go odłączyć aby wykorzystać instalacje i podlaczyc sterowanie zamka z alarmu oraz

> kierunkowskazy, samo sterowanie pewo by się nie gryzło z oryginalnym ale bardziej boje się o

> kierunkowskazy bo przy fabrycznym dość długo się palą

po co ci dodatkowy pilot skoro masz fabryczny , kup i zamontuj alarm bezpilotowy i bedzie dzialal z fabrycznym pilotem

Napisano

> strzelam - centralny zamek jest sterowany przez body kompa.

Kolego sterownik fabrycznego zamka jak się nie myle to jest razem z bodziakiem lub razem z kasetą drzwi lewy przód.

Nie odłączysz tego, zresztą nie ma takiej potrzeby.

Podłączasz się z lewej strony przy przelotce do drzwi szukasz kontrolką przewodów dwóch,na jednym bedziesz miał mase podaną przy zamykaniu drzwi a na drugim przy otwieraniu.

b.łatwo to sprawdzić wystarczy tylko zblokować kasete zamka (zatrzasnąć np wkrętakiem ).

i Sygnały z alarmu (masa na zamykanie i na otwieranie) podlutowujesz pod te przewody.

A kierunki podłącz w lewym progu znajdziesz przewody do tylnych lamp.

śmiało podłączaj się bezpośrednio pod nie.

i zamek bedzie się zamykał wraz z uzbrojeniem alarmu a tego przycisku w kluczyku nie używaj.

Napisano
  • Autor

dokładnie tak zrobiłem, fabryczny został podłączyłem tylko dwa kable do sterowania zamka + 2 do kierunkowskazów i wszystko śmiga pilotem od alarmu, a w razie awarii pilota alarmu można użyć fabrycznego od centralnego

Napisano

> dokładnie tak zrobiłem, fabryczny został podłączyłem tylko dwa kable do sterowania zamka + 2 do

> kierunkowskazów i wszystko śmiga pilotem od alarmu, a w razie awarii pilota alarmu można użyć

> fabrycznego od centralnego

no właśnie oto mi chodziło waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.