Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co zamiast reduktora tartarini ??

Featured Replies

Napisano

Witam

Siedzi u mnie w Punciaku II reduktor tartarini Tec 97 czy tam 99 jako ze już dobiegł jego kres chciałbym wymienićgo na coś nowego.... tylko na co ?? No własnie. moze mi ktoścoś doradzić ?? co jest warte zainteresowania i dobrego w stosunku cena-jakość. A i wspaniale by było zeby nowy reduktor miał zintegrowany filterek, aktualnie mam filt z elektrozaworem umieszczony w okolicach podłużnicy, beznadziejna lokalizacja do wymiany filterka tongue.gif i nie wiem czy go przenosić z tamtą czy uda sie kupić jakiś z już wbudowanym... No i żeby był z budowy jak najbardziej podobny do Tartarini tzn. chodzi mi o wyprowadzenie przewodów (jak najmniej przerabiania)

Moje typy (akurat ze względu na odbiór osobisty)

TOMASETTO

LOVATO (tylko ten chyba nie ma zintegrowanego filtra jednak bo jakos dziwnie jest dolepiony) hmm.gif

Inne też biore pod uwagę ale raczej w granicach 200 zł

Z góry dziękuje za informacje i uwagi wink.gif

Napisano

> ... w Punciaku II reduktor tartarini ...

Te reduktory dobrze się regenerują - robiłem dwa razy to wiem. Zestaw kosztuje 50-60zł.

Napisano

> Alaska

Zaraz, zaraz. A nie chodzi przypadkiem o II gen?

Wnioskuję po typie reduktora z pierwszego postu.

Napisano

Faktycznie blush.gif, Lovato też jest do IIgen. Z drugiej strony Puntek jest, zdaje się, na wielopunkcie.

W takim razie niech właściciel potwierdzi co ma, bo jeśli II gen, to Alaska odpada.

Napisano

Zauważ, że Autor wątku podaje jeden link do Alaski, a drugi do podciśnieniowego Lovato. smile.gif

Ja wnioskuję po typie tego Tartarini.

Napisano
  • Autor

> Te reduktory dobrze się regenerują - robiłem dwa razy to wiem. Zestaw kosztuje 50-60zł.

Reduktor już był regenerowany, ne wyszło to za dobrze dlatego wymiana

Napisano
  • Autor

> Zaraz, zaraz. A nie chodzi przypadkiem o II gen?

> Wnioskuję po typie reduktora z pierwszego postu.

Tak dokladnie chodzi o instalacje II generacji nie sekwencje

Napisano
  • Autor

> Faktycznie , Lovato też jest do IIgen. Z drugiej strony Puntek jest, zdaje się, na wielopunkcie.

> W takim razie niech właściciel potwierdzi co ma, bo jeśli II gen, to Alaska odpada.

Tak punto na wilopunkcie i siedzi aktualnie instalacja II generacji wink.gif

Napisano

IMO oba dadzą radę. Lovato ma filtr osobno (nie w tym miejscu co na fotce wink.gif) i trzeba go podłączyć nypelkiem, albo kawałkiem miedzi. W zestawie są dodatkowe dwie baryłki i nakrętki.

Napisano

Też mam w kropku zmieniony tartarini na TOMASETTO i przejechałem na nim na razie 10 000 bez żadnych problemów, spisuje się bardzo dobrze.

Napisano
  • Autor

> IMO oba dadzą radę. Lovato ma filtr osobno (nie w tym miejscu co na fotce ) i trzeba go podłączyć

> nypelkiem, albo kawałkiem miedzi. W zestawie są dodatkowe dwie baryłki i nakrętki.

Czyli tak jak mam teraz.... ale wolał bym przerobić żeby filtr był obok reduktora ze względu na komfort późniejszej wymiany. Skoro ten Tomasetto może być to chyba go zamontuje wink.gif

Jest jakiś manual na forum na temat sposobu regulacji reduktora ?? Tzn. w jak najłatwiejszy sposób go ustawić, ja swego czasu ustawiałem przy pomocy miernika wskazówkowego podłączonego do sondy ale jakoś nie za bardzo mi sie to podobało frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.