Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silentblock wahacza - czy może powodować siąganie?

Featured Replies

Napisano

Z mechaniki jestem raczej noga - dlatego pytam. Czy wyrobiony silentblock przedniego wahacza może być przyczyną ściągania przy hamowaniu? Objaw jest taki, że hamując z wyższej prędkości (od około 100km/h) w początkowej fazie czuć ściąganie w prawo, później jest już OK. Pacjent o Astra H. Aha - ściąga na stronę z wyronionym silentblockiem

Napisano

> Z mechaniki jestem raczej noga - dlatego pytam. Czy wyrobiony silentblock przedniego wahacza może

> być przyczyną ściągania przy hamowaniu? Objaw jest taki, że hamując z wyższej prędkości (od

> około 100km/h) w początkowej fazie czuć ściąganie w prawo, później jest już OK. Pacjent o

> Astra H. Aha - ściąga na stronę z wyronionym silentblockiem

Dokładnie tak jak piszesz wymień sinebloki zweryfikuj inne luzy w zawieszeniu --- jak są to usuń i będzie git

Napisano

> Czy wyrobiony silentblock przedniego wahacza może

> być przyczyną ściągania przy hamowaniu?

Zdecydowanie tak

Napisano

> Z mechaniki jestem raczej noga - dlatego pytam. Czy wyrobiony silentblock przedniego wahacza może

> być przyczyną ściągania przy hamowaniu? Objaw jest taki, że hamując z wyższej prędkości (od

> około 100km/h) w początkowej fazie czuć ściąganie w prawo, później jest już OK. Pacjent o

zdecydowanie tak jeśli jest to silnetblok przedni w przednim wahaczu w astrze h

Tylny w tym przypadku nie ma aż takiego znaczenia.

pozdr

Napisano
  • Autor

> zdecydowanie tak jeśli jest to silnetblok przedni w przednim wahaczu w astrze h

> Tylny w tym przypadku nie ma aż takiego znaczenia.

> pozdr

Dzięki za odpowiedzi. Dokładnie chodzi o przód. Po świętach wymienie cały wahacz i będzie Ok ok.gif

Napisano

po wymianie radzę jeszcze sprawdzić geometrię.

Napisano

U mnie tak się silentblok wyrobił, ze przy dodawaniu gazu kręciłem 10 stopni w lewo kierownicą a przy hamowaniu - 10 stopni w prawo.

Po wymianie na nowe - okazało się, że jest odwrotnie - przy dodawaniu gazu zaczęło mnie znosić w lewo a przy hamowaniu w prawo.

Ale po kilku dniach przeszło - jak oduczyłem się mimowolnie kontrować. hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.