Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

doskonalenie techniki jazdy

Featured Replies

Napisano

witka,

uczestniczył ktoś w tego typu zajęciach i mógłby polecić miejsce gdzie warto się udać? Oczywiście interesuje mnie tylko Wawa względnie coś tuż obok wink.gif

na razie znalazłem tylko:

pro-motor ,

kulikowisko

i wiem, że jeszcze suzuki organizuje tego typu zajęcia ok.gif

Napisano

Ja wybieram się na wiosnę do Promotora.

Trochę poprzyglądałem się tym zajęciom jak robiłem kurs i ludzie, którzy go ukończyli twierdzili, że bardzo dużo im dał.

Niestety nie mam porównania do innych.

Napisano

Polecam Pro-motor.

Napisano

> witka,

> uczestniczył ktoś w tego typu zajęciach i mógłby polecić miejsce gdzie warto się udać? Oczywiście

> interesuje mnie tylko Wawa względnie coś tuż obok

> na razie znalazłem tylko:

> pro-motor ,

> kulikowisko

> i wiem, że jeszcze suzuki organizuje tego typu zajęcia

Ja latałem z Pro-motorem polecam z czystym sumieniem, Kulikowisko dopiero zaczyna z doszkalaniem, ale ich oferta jest bardzo ciekawa, ciekawe jak to w praktyce wyjdzie.

Suzuki, Honda itp. eventy to inna liga. W Pro-motorze latasz sam na placu i przez 100% czasu stoi przy tobie instruktor i się na ciebie wydziera przez 50% tego czasu, że masz przesunąć nogę, tyłek, kolan, łokieć, głowę, dodać gazu itp. tłumaczy co, jak i dlaczego, sam pokazuje, prace domowe itp. Na "szkółkach" Suzuki, itp. będzie 20-kursantów jeździło jednocześnie, jeden "instruktor" co to jeździ na ścigaczu, będzie wygłaszał przemowy 5 minutowe do wszystkich a potem wszyscy będą mogli pojeździć i trenować nabytą wiedzę zlosnik.gif

Napisano

> Ja latałem z Pro-motorem polecam z czystym sumieniem, Kulikowisko dopiero zaczyna z doszkalaniem,

> ale ich oferta jest bardzo ciekawa, ciekawe jak to w praktyce wyjdzie.

> Suzuki, Honda itp. eventy to inna liga. W Pro-motorze latasz sam na placu i przez 100% czasu stoi

> przy tobie instruktor i się na ciebie wydziera przez 50% tego czasu, że masz przesunąć nogę,

> tyłek, kolan, łokieć, głowę, dodać gazu itp. tłumaczy co, jak i dlaczego, sam pokazuje, prace

> domowe itp. Na "szkółkach" Suzuki, itp. będzie 20-kursantów jeździło jednocześnie, jeden

> "instruktor" co to jeździ na ścigaczu, będzie wygłaszał przemowy 5 minutowe do wszystkich a

> potem wszyscy będą mogli pojeździć i trenować nabytą wiedzę

o tak Marek to sie wydziera: wyżej dupa, nie kładź moto, oczy w horyzont, mocnie kolano, cycki w zakrę i tak wkółko w przenosni i dosłownie bo lata się napoczątku tylko rozgrzewkę i kółka lewe i prawe z pozycją, ósemkę z pełnych kółek z głową bez podwójnej masy, hamowanie, zakręt lewy i prawy. W tym sezonie szkoliłem się u Marka w promotorze, łącznie 4 spotkania po 2 godziny i po każdym byłem mokry i bolały mnie nogi i dupa, po tych 4 zajęciach dostałem plan do samodzielnego szkolenia i szczerze polecam bo zacząłem jeździć dużo bezpieczniej i szybciej zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> o tak Marek to sie wydziera: wyżej dupa, nie kładź moto, oczy w horyzont, mocnie kolano, cycki w

> zakrę i tak wkółko w przenosni i dosłownie bo lata się napoczątku tylko rozgrzewkę i kółka

> lewe i prawe z pozycją, ósemkę z pełnych kółek z głową bez podwójnej masy, hamowanie, zakręt

> lewy i prawy. W tym sezonie szkoliłem się u Marka w promotorze, łącznie 4 spotkania po 2

> godziny i po każdym byłem mokry i bolały mnie nogi i dupa, po tych 4 zajęciach dostałem plan

> do samodzielnego szkolenia i szczerze polecam bo zacząłem jeździć dużo bezpieczniej i szybciej

a ile kosztuje taki kurs? wyczytałem (mowię o Treningi doskonalenia jazdy (szosa) - wykład + jazdy) ze wykład kosztuje 150 a godzina jazdy 100 (w sumie 8h zdaje sie)

sporo to dość hmm.gif

Napisano

> a ile kosztuje taki kurs? wyczytałem (mowię o Treningi doskonalenia jazdy (szosa) - wykład +

> jazdy) ze wykład kosztuje 150 a godzina jazdy 100 (w sumie 8h zdaje sie)

> sporo to dość

Chcesz się czegoś nauczyć, czy tylko komuś zapłacić?

Jakość kosztuje.

Napisano
  • Autor

> Chcesz się czegoś nauczyć, czy tylko komuś zapłacić?

> Jakość kosztuje.

nauczyć oczywiście ok.gif

rozumiem, że dobrze zrozumiałem koszty zlosnik.gif

Napisano

> sporo to dość

komplet opon 1000zl

dobry napęd 800zł

klejenie i lakierowanie boczka, owiewki i wypełnienia i zadupka ok 1000zł

prostowanie i spawanie ramy ok 1000zł

nowy kask ok 1000zł

nowe ciuchy ok 2000-3000zł

dzień jazdy na torze Poznań 800zł

dwie przednie tarcze hamulcowe ok 1300zł

wymieniać dalej ? motocykl sportowy to droga zabawa a takie szkolenie to doskonała inwestycja.

Napisano
  • Autor

> komplet opon 1000zl

> dobry napęd 800zł

> klejenie i lakierowanie boczka, owiewki i wypełnienia i zadupka ok 1000zł

> prostowanie i spawanie ramy ok 1000zł

> nowy kask ok 1000zł

> nowe ciuchy ok 2000-3000zł

> dzień jazdy na torze Poznań 800zł

> dwie przednie tarcze hamulcowe ok 1300zł

> wymieniać dalej ? motocykl sportowy to droga zabawa a takie szkolenie to doskonała inwestycja.

akurat rzeczy, które wymieniłeś kompletnie nie mają dla mnie znaczenia a jedynym powodem chęci uczestniczenia w takim kursie jest troska o własne zdrowie ok.gif

A, że kurs wychodzi drogo? tak uważam i już. A to czy jest potrzebny/przydatny/i chce w niego zainwestowac to insza inszość zlosnik.gif

Napisano

> nauczyć oczywiście

To idź do Pro-Motora. Serio, ja nie żałuję ani jednej wydanej u nich złotówki.

> rozumiem, że dobrze zrozumiałem koszty

Chyba tak smile.gif

Napisano
  • Autor

> To idź do Pro-Motora. Serio, ja nie żałuję ani jednej wydanej u nich złotówki.

> Chyba tak

a w praktyce jak to wygląda? zapisuje się na wykład w dostępnych terminach a później na jazdy umawiam się już konkretnie z instruktorem w terminach odpowiadających obu stronom?

Napisano

> a w praktyce jak to wygląda? zapisuje się na wykład w dostępnych terminach a później na jazdy

> umawiam się już konkretnie z instruktorem w terminach odpowiadających obu stronom?

dokładnie tak, ale ciężko się dopchać w popularnych godzinach.

Napisano
  • Autor

> dokładnie tak, ale ciężko się dopchać w popularnych godzinach.

tak czułem frown.gif

nic to, zrobi sie cieplej to się człowiek poumawia smile.gif

Napisano

jeżeli nie zrobisz wykładu teoretycznego z dynamiki jazdy w promotorze to Marek nie będzie Cie szkolił inna sprawa że ciuchy motocyklowe to podstawa w jeansach jazdy się nie odbywają, żeby się zapisać na jazdy są jeszcze zajęcia kwalifikacyjne i dopiero jazdy na placu 4 spotkania po 2 godziny tylko w suche dni. Jak padało to zajęcia były przekładane, pierwsze jazdy miałem w czerwcu ostatnie zajęcia we wrześniu

Napisano
  • Autor

> jeżeli nie zrobisz wykładu teoretycznego z dynamiki jazdy w promotorze to Marek nie będzie Cie

> szkolił inna sprawa że ciuchy motocyklowe to podstawa w jeansach jazdy się nie odbywają, żeby

> się zapisać na jazdy są jeszcze zajęcia kwalifikacyjne i dopiero jazdy na placu 4 spotkania po

> 2 godziny tylko w suche dni. Jak padało to zajęcia były przekładane, pierwsze jazdy miałem w

> czerwcu ostatnie zajęcia we wrześniu

spoko spoko zapisze sie najpierw na teorie tylko chce to zrobić bliżej wiosny żeby przerwa między teoria a praktyką była jak najmniejsza ok.gif

Napisano

> To idź do Pro-Motora.

Do nich bym poszedl gdybym mial gwarancje, ze bede doszkalany przez " Konik'a "

w przeciwnym razie

do T. Kulika

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Do nich bym poszedl gdybym mial gwarancje, ze bede doszkalany przez " Konik'a "

> w przeciwnym razie

> do T. Kulika

a Konik to...?

Napisano

> a Konik to...?

Marek Godlewski

Napisano

wydaje mi się że tylko Marek prowadzić szkolenie na palcu

Napisano

Uczestniczyłem w Kulikowisku mimo że jechałem na Bemowo ze Śląska ponad 5 godzin w jedną stronę...

Moje odczucia bardzo pozytywne, po kilku godzinach jazdy pod instruktorskim okiem mogę powiedzieć że tego typu warsztaty dokształcające są bardzo potrzebne, od wyczucia motocykla (jazda bez trzymanki) przeciwskręt, międzygaz, zawracanie bez nogi na bardzo ograniczonej przestrzeni itd. prawdziwe doskonalenie umiejętności, których nie da się lub nie chce się poćwiczyć podczas normalnej jazdy... a wytyczona trasa oponami to trochę jak jazda po torze, z każdym następnym przejazdem podkręcasz sobie poprzeczkę... generalnie jak już mówiłem polecam każdemu... ok.gif czy to w tej szkole jazdy czy innej...

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

na stronie jest napisane że wykład z dynamiki jazdy to jakieś 6-7h

czy wykład odbywa się w całości za jednym podejściem czy jest jakoś rozkładane na kilka dni? hmm.gif

Napisano

> na stronie jest napisane że wykład z dynamiki jazdy to jakieś 6-7h

> czy wykład odbywa się w całości za jednym podejściem czy jest jakoś rozkładane na kilka dni?

Za jednym podejściem.

Zaczyna się o 18.00 i trwa do oporu, ale czas mija nie wiadomo kiedy ok.gif

Napisano
  • Autor

> Za jednym podejściem.

> Zaczyna się o 18.00 i trwa do oporu, ale czas mija nie wiadomo kiedy

czyli kończy się nawet po północy zlosnik.gif

ale to prawda, że czas leci bardzo szybko - byłem w weekend na kursie warsztatowym i godziny płyną błyskawicznie - trza Markowi przyznać, że zajebiście ciekawie mówi waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.