Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie żarówki R2

Featured Replies

Napisano

Jakie żarówki R2 polecacie?

Fajnie, jak by możliwie biało świeciły, ale przede wszystkim stawiam na trwałość ok.gif

I przy okazji cfaniaczek.gif na czym polega różnica między poniższymi żarówkami?

re0645-zarowka-r2-12v-45-40w.jpg

zarowka-h4-r2-12-v-45-40-w.jpg

Napisano

Wez pod uwage ze mozna kupic h4 z cokolem R2 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wez pod uwage ze mozna kupic h4 z cokolem R2

Wiem, ale do tego celu trzeba wymienić reflektor na przystosowany do H4 grinser006.gif

Nie żeby to był duży koszt 893goodvibes.gif ale zwyczajnie nie ma takiej potrzeby.

Światła w 126 są i tak zależne od obrotów, więc nie ma dla mnie znaczenia czy będzie to R2 czy H4 wink.gif

Napisano

> Wiem, ale do tego celu trzeba wymienić reflektor na przystosowany do H4

> Nie żeby to był duży koszt ale zwyczajnie nie ma takiej potrzeby.

> Światła w 126 są i tak zależne od obrotów, więc nie ma dla mnie znaczenia czy będzie to R2 czy H4

Nie trzeba zmieniać reflektorów.

Przystosowanie polega właśnie na włożeniu żarówki halogenowej z cokołem R2 i nic więcej.

No, ustawienie świateł należałoby sprawdzić ale to jest zalecane przy każdorazowej wymianie żarówek nawet tego samego typu.

Napisano

> Nie trzeba zmieniać reflektorów.

> Przystosowanie polega właśnie na włożeniu żarówki halogenowej z cokołem R2 i nic więcej.

zgadza się są takie, ale świeci to tak sobie... i ryzyko wypalenia przełączników w pająku.

zainwestuj ze 20 zeta w reflektory h4 od eleganta, a jak zrobisz na przekaźnikach to światła w 126p zaskakują niejeden nowy samochód.

Napisano

> Wiem, ale do tego celu trzeba wymienić reflektor na przystosowany do H4

> Nie żeby to był duży koszt ale zwyczajnie nie ma takiej potrzeby.

> Światła w 126 są i tak zależne od obrotów, więc nie ma dla mnie znaczenia czy będzie to R2 czy H4

to masz: a) słaby akku, b) regulator nie domaga, c) zrób na przekaźnikach bo masz straty w kablach

Napisano

> Nie trzeba zmieniać reflektorów.

> Przystosowanie polega właśnie na włożeniu żarówki halogenowej z cokołem R2 i nic więcej.

> No, ustawienie świateł należałoby sprawdzić ale to jest zalecane przy każdorazowej wymianie żarówek

> nawet tego samego typu.

Ale jest to niezgodne z homologacja reflektora tongue.gif , a do tego ciezko dostac takie zarowki.

Napisano

Zartujesz?? 64183 z Osrama i nie ma problemu...

Napisano

> Zartujesz?? 64183 z Osrama i nie ma problemu...

Z dostaniem czy homologacja??

Jesli ktos ma zjezdzic pol W-wy za zarowka, to lepiej zalozyc reflektory H4 i nie miec problemu z kupieniem zarowy na kazdej stacji.

Napisano

> zgadza się są takie, ale świeci to tak sobie... i ryzyko wypalenia przełączników w pająku.

Pozwoę się nie zgodzić.

Swieci to przynajmniej połowę jaśniej. Różnice ślepy by dostrzegł.

Szczerze polecam żarówki H4 z cokołem p45t (takim jak w R2). Do dostania w bardzo niewielkiej cenie na allegro. Nigdzie nie trzeba z domu wychodzić. np tu.

Dokładnie takie wsadziłem do wiekowego ursusa zamiast standardowych R2 i jak napisałem wyżej, nie wybrażam sobie teraz wracać do standardu.

Nic się nie wypala, nic się nie przegrzewa, nikogo nie oślepiam. Z reszta te stare odbłyśniki są zdecydowanie trwalsze niż współczesna pastikowa qpa.

ps

piszesz, żeby wyminic reflektory na takie przystosowane fabrycznie do h4, a chwilę przedtem straszysz, że wypalą się przełączniki. Pzecież to się wzajemnie wyklucza. jak wymienisz te reflektory to i tak będziesz musiał obciażyć instalację nieco większym prądem żarówek h4

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.