Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z tylnym zawieszeniem

Featured Replies

Napisano

Efekt jest taki że przejeżdżając po nierównościach na drodze czuję jakbym jechał bez powietrza. Auto przejechało 120 tyś. Dotychczas tylko wymieniłem sprężyny przednie a teleskopy od nowości wciąż te same. Przyciskając i puszczając tył, auto nie buja się jak przy zużytych teleskopach a sprężyny są całe W czym może być problem. confused.gif

Napisano

w tulejach tylnej belki.

schyl sie i zajrzyj pod tylne kolo. Tam gdzie cala laga jest lozyskowana jest tuleja gumowo metalowa.. wypelniona oliwa. Jak masz mocowania obsmarkane olejem znaczy tuleja sie poszla kochac. Z racji tego ze trzeba rwac cale zawieszenie z auta wymien dwie bo koszt roboty jest niewspolmierny do ceny czesci.

Napisano

Tak jak samuś napisał, padły ci tuleje belki wink.gif Jeśli są uwalone olejem to trzeba je wymienić, choć też może być tak jak u mnie, że były suche... bo olej już dawno dawno temu się wykapał a ja tak jeździłem dopuki stilon nie zaczą jechać bokiem cfaniak.gif

Co do wymiany to, też tak jak wyżej, rób od razu obydwie, da się to zrobić samemu potrzebny ci tylko ściągacz/napychać, a w warsztatach ceny sa bardzo różne, więc warto popytać w kilku miejscach, nie raz wołają za to 600-700zł a u konkurencja bez probblemu zrobi za 300 wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano

Przychylam się do zdań kolegów powyżej. Winne prawdopodbnie tuleje. Będą nieprzyjemnie walić przy dobijaniu autka z tyłu. Jak nie znajdziesz nigdzie w rozsądnej cenie to bujnij się do Łodzi robią tu za 300zł w pół dnia.

Napisano
  • Autor

> w tulejach tylnej belki.

> schyl sie i zajrzyj pod tylne kolo. Tam gdzie cala laga jest lozyskowana jest tuleja gumowo

> metalowa.. wypelniona oliwa. Jak masz mocowania obsmarkane olejem znaczy tuleja sie poszla

> kochac. Z racji tego ze trzeba rwac cale zawieszenie z auta wymien dwie bo koszt roboty jest

> niewspolmierny do ceny czesci.

Patrzyłem na kanale i obie są suche.

Napisano
  • Autor

> Przychylam się do zdań kolegów powyżej. Winne prawdopodbnie tuleje. Będą nieprzyjemnie walić przy

> dobijaniu autka z tyłu. Jak nie znajdziesz nigdzie w rozsądnej cenie to bujnij się do Łodzi

> robią tu za 300zł w pół dnia.

Podaj mi namiary i jak masz nr. tel.

Napisano

> Patrzyłem na kanale i obie są suche.

no to juz musi walic dluzszy czas i sie wylalo co bylo do wylania. Zanim wydasz zlotowke zrob test "torow kolejowych". Przejedz przez jakis tramwaj czy koleiny w poprzek - oczywiscie upewniwszy sie ze nic nie lata po bagazniku (boczne wneki , kolo zapasowe)

Napisano

Tuleje po raz trzeci - podpisuje się pod kolegami.

Na fiat stilo com pl znajdziesz manual do wymian tulei belki PDF

Napisano
  • Autor

Czy po wymianie tulei trzeba sprawdzać geometrię?

Napisano

ja nie robiłem geometrii ale pojezdziłem troche na luzach na belce i poszło mi łożysko piasty,,,

Napisano

> Czy po wymianie tulei trzeba sprawdzać geometrię?

jezeli auto nie walone i punkt mocowania belki oraz sama belka jest prosta i nic nie jest przekoszone to nie trzeba.

Napisano
  • Autor

> jezeli auto nie walone i punkt mocowania belki oraz sama belka jest prosta i nic nie jest

> przekoszone to nie trzeba.

Auto mam od nowości i nie było walone.

Pamiętam że jak miałem jeszcze gwarancję ścinało mi trochę jedną oponę i podłożyli mi jakieś podkładki z blachy które poprawiły geometrię. Tylne zawieszenie nie ma regulacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.