Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kumho run flat - uzywa ktos?

Featured Replies

Napisano

Uzywa ktoshmm.gif?

Kumho_Ultra_High_Performance_Tyres_ECSTA_SPT.jpg

Product Details:

Place of Origin Busan, South Korea

Brand Name Kumho

Model Number ECSTA SPT KU31

Tire Design Radial

Type Solid Tire

Diameter 16-20inch

Width 205-225mm

Car Make BMW

Napisano

W Europie głównie były Bridgestony RFT, rzadziej Continentale, Pirelli i generalnie w Polsce ludzie z tego rezygnuja z powodu bardzo kiepskiego komfortu na polskich drogach. W Europie może i da się na tym jeżdzić.

Samego Kumho nie znam

> Uzywa ktos?

> Product Details:

> Place of Origin Busan, South Korea

> Brand Name Kumho

> Model Number ECSTA SPT KU31

> Tire Design Radial

> Type Solid Tire

> Diameter 16-20inch

> Width 205-225mm

> Car Make BMW

Napisano
  • Autor

> W Europie głównie były Bridgestony RFT, rzadziej Continentale, Pirelli i generalnie w Polsce ludzie

> z tego rezygnuja z powodu bardzo kiepskiego komfortu na polskich drogach

czyli na normalne opny zmieniajahmm.gif

A co z zapasowym?

W Europie może i da

> się na tym jeżdzić.

> Samego Kumho nie znam

Komfort jest nie najlepszy nie zaleznie gdzie. Nie wiem dkaczego BMW idzie w zaparte ztym rozwiazaniempad.gif. Wszyscy nie zaleznie gdzie narzekaja na koszt, ale podobno kumho jest ciut bardziej komfortowe, mieksza gumaniewiem.gif, nie wspominajac ze jest $200 tansze na jedenj sztucelizak.gif

Z drugiej strony zaczalem sie zastanawiac na czy w PL tam jezdzicie bo odpowiedzi 0 zlosnik.gif

Napisano

z tymi nie miałem do czynienia. Kolega z fabryki miał audi z założonymi RFT.

w skrócie: dramat

Auto jakby nie patrzeć z wyższej półki, opony z nienajniższym profilem a doznania podczas jazdy... jak to kiedyś bodaj Sibui okreslił: "jakbyś w metalowej misce po schodach zjeżdżał".

U mnie na sportowych amortyzatorach w dużo mniejszym aucie łatwiej przychodziło przejeżdżanie przez tory tramwajowe i drobne nierówności.

Napisano

> czyli na normalne opny zmieniaja

Ja zmieniłem.

> A co z zapasowym?

W zasadzie kapci się nie łapie a w razie co jest asistance.

> W Europie może i da

> Komfort jest nie najlepszy nie zaleznie gdzie. Nie wiem dkaczego BMW idzie w zaparte ztym

> rozwiazaniem. Wszyscy nie zaleznie gdzie narzekaja na koszt, ale podobno kumho jest ciut

> bardziej komfortowe, mieksza guma, nie wspominajac ze jest $200 tansze na jedenj sztuce

> Z drugiej strony zaczalem sie zastanawiac na czy w PL tam jezdzicie bo odpowiedzi 0

Zauważyłem, ze te nowsze modele są już całkiem wygodne nie wiem czy to zasługa opon czy zawieszenia, da sie jeżdzic na rft. Nie da się ukryć ze pod względem bezpieczeństwa jest to super rozwiazanie.

Napisano

w polsce run flaty to porazka, ogolnie lepiej mi sie jezdzilo e60 na 19 calowych kolach z oponami o profilu 40 niz na 17 z profilem 50 i run flatem

Napisano
  • Autor

> w polsce run flaty to porazka, [...]

Wszedzie te opny to porazka,pad.gif Ale po prostu mam do zmiany dwie i mulher.gif sie tym turla wiec $$$ mi sie nie oplaca 4 nowych kupowac (bo jak mulher.gif sobie kolo zmienizlosnik.gif) i

Napisano

> Z drugiej strony zaczalem sie zastanawiac na czy w PL tam jezdzicie bo odpowiedzi 0

Bo w PL to nikt nie skala swojego BMW koreańską oponą wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja zmieniłem.

i tylek sie tak nie trzesie podejrzewamhmm.gif

> W zasadzie kapci się nie łapie a w razie co jest asistance.

moj sie konczy, zastanawiam sie czy zaplacic $100 na nastepne dwa latahmm.gif. Fakt ze nigdy nie trzeba bylo z assistance korzystaclizak.gif

> Zauważyłem, ze te nowsze modele są już całkiem wygodne nie wiem czy to zasługa opon czy

> zawieszenia, da sie jeżdzic na rft.

ktorehmm.gif?

Nie da się ukryć ze pod względem bezpieczeństwa jest to

> super rozwiazanie.

rozwin plshmm.gif

Napisano
  • Autor

> Bo w PL to nikt nie skala swojego BMW koreańską oponą

zlosnik.gifhahaha.gif... Ale 5 series Li Made in China kupiahmm.gif?

Export zaczyna sie w tym rokulizak.gif

2011-BMW-5-Series-Li.jpg

Napisano

> rozwin pls

W przypadku pekniecia opony przy predkosciach autostradowych masz nadal mozliwosc utrzymania kontroli nad samochodem.

IMO opony te zrobily na tyle duzy postep pod wzgledem komfortu jazdy w przeciagu ostatnich kilku lat, ze naprawde nie ma sensu cudowac i wymieniac na non-RFT. Wez jeszcze pod uwage, ze w BMW zawieszenie, ABS, DTC zostalo zestrojone do wspolpracy wlasnie z RFT, wiec montujac zwykla opone w jakis tam sposob ingerujesz w fabryczny set up auta.

Co oczywiscie nie zmienia faktu ze RFT rzeczywisice sa drozsze w zakupie i montazu.

Napisano

> ... Ale 5 series Li Made in China kupia?

> Export zaczyna sie w tym roku

A nie jest to przypadkiem model robiony w Chinach wylacznie na tamten rynek?

BMW 5-Series Sedan Long Wheel Base Edition 'Li'

- Developed and built exclusively for the Chinese car market

- Built at BMW's plant in Shenyang in cooperation with a large number of regional partners

- Wheelbase increased by 14 centimetres or 5.5"

- High-comfort rear seat bench developed specifically for this model

- Unique options: Four-zone automatic air conditioning, rear-seat entertainment, a cooling box as well as electrically adjustable sunblinds on the rear side windows and a folding table integrated in the backrest of the front passenger's seat

http://f10.5post.com/forums/showthread.php?t=368762

Napisano

> i tylek sie tak nie trzesie podejrzewam

> moj sie konczy, zastanawiam sie czy zaplacic $100 na nastepne dwa lata. Fakt ze nigdy nie trzeba

> bylo z assistance korzystac

> ktore?

Niestety nie przyjrzałem się jakie to były gumy. Auta to nowa jedynka i piątka.

> Nie da się ukryć ze pod względem bezpieczeństwa jest to

> rozwin pls

Jeśli lapiesz duża dziurę podczas dużej prędkości i następuje gwałtowna utrata powietrza to zwykle nagle dramatycznie pogarsża się kierowalność autem, istnieje b. duże ryzyko wypadku. RFT daje ci pewność, że nawet całkiem bez powietrza auto będzie sterowalne, a opona nie spadnie z felgi.

Generalnie to raczej przyszłość. RFT to nie wymysł BMW.

Napisano
  • Autor

> A nie jest to przypadkiem model robiony w Chinach wylacznie na tamten rynek? [...]

Byllizak.gif. Oficjalnie w 2012 zacznie sie export - z tym ze nie doczytalem gdzieniewiem.gif. Mowiac to juz mielismy VeeDub Polo Made in China i normalnie pare egzemplarzy jeszcze jezdzilizak.gif (poczatek lat 2,000wink.gif) ...

IMVHO w ciagu najblizszych dwoch lat zobaczymy wiele exportu Made in China tych tak zwanych renomowanych marek, nie tylko BMWidea.gif

Napisano
  • Autor

[...]z RFT, wiec montujac zwykla

> opone w jakis tam sposob ingerujesz w fabryczny set up auta.

ok.gif

> Co oczywiscie nie zmienia faktu ze RFT rzeczywisice sa drozsze w zakupie i montazu.

Wlasnie dzieki Kumho ta roznica IMVHO sie zacieraidea.gif. Ale jak mowie naczytalem sie, ze te opny sa dosc mieksze niz Continental idea.gif[...]

Dzis gadalem z jednym wlascicielemhmm.gif i sobie chwaliok.gif. Sam niewiem.gif. Mamspineyes.gif w glowie*

* mozliwe ze po witaniu NY2012.zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

[...] a opona nie spadnie z

> felgi.

ale jednak powiedzmy ze szanse tego sa dosc malezlosnik.gif, nie codziennie opony pekajahmm.gif

> Generalnie to raczej przyszłość. RFT to nie wymysł BMW.

Tez tak sadze, ale z drugiej strony IMVHO jeszcze dluga drogo ewolucji - szczegolnie w komforciezlosnik.gif, no i oczywiscie ceniewink.gif

Napisano

> ... Ale 5 series Li Made in China kupia?

Jeśli sąsiad nie będzie wiedział o kraju pochodzenia grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.