Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blos sc 1.1 spi

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam założoną instalke I generacji w sc 1.1 spi (osobisty montaż)reduktor Lovato 100hp z tego co zauważyłem bez kompensacji . Zamierzam założyć blosa. i teraz pytanie czy potrzebuje reduktor z kompensacją (wiem ze mozna przerobić reduktor aby miał kompensacje) i tak wogóle po co ona jest??

Jak blos spisuje sie ze stożkowym filtrem?(musze przerobić dolot bo na seryjnym nie ma możliwiści ze względu na kształt)

Prosze o wyrozumiałość bo moje doświadczenie z gazem jest niewielkie smile.gif

Napisano

> Witam. Mam założoną instalke I generacji w sc 1.1 spi (osobisty montaż)reduktor Lovato 100hp z tego

> co zauważyłem bez kompensacji . Zamierzam założyć blosa. i teraz pytanie czy potrzebuje

> reduktor z kompensacją (wiem ze mozna przerobić reduktor aby miał kompensacje) i tak wogóle po

> co ona jest??

> Jak blos spisuje sie ze stożkowym filtrem?(musze przerobić dolot bo na seryjnym nie ma możliwiści

> ze względu na kształt)

> Prosze o wyrozumiałość bo moje doświadczenie z gazem jest niewielkie

Jeśli przed mikserem lub blosem nie ma dławików przepływu to kompensacja nie jest konieczna. Stożkowy filtr ma mniejsze opory przepływu w stosunku do fabrycznego filtra. To może wpływac na zubożenie mieszanki, czytałem kiedyś o takim przypadku: na papierowej wkładce OK, a ze stożkiem ubogo. Jednak na zapas może się nie przejmuj.

Napisano
  • Autor

Nie mam innej mozliwosci chyba niz stożek. Chciałbym jak najbliżej przepustnicy mieć blosa dlatego musze przerobić dolot. Ewentualnie jak nie stożek to bodajże prelude czy calibra miały taki filtr walcowy papierowy. W dolocie nie ma żadnych przeszkód poprostu filtr>rura>blos>kopółka>przepustnica.

Jeżeli blos ma średnce 70 a dolot 50 to po zastosowaniu zwężki bedzie jakis problem? Bo blos ma chyba tylko jedną srednice z tego co zauważyłem.

Napisano

> Nie mam innej mozliwosci chyba niz stożek. Chciałbym jak najbliżej przepustnicy mieć blosa dlatego

> musze przerobić dolot. Ewentualnie jak nie stożek to bodajże prelude czy calibra miały taki

> filtr walcowy papierowy.

Jakieś starsze modele mitsubishi miały walcowe puszki z filtrem. Jak mitsubishi to pewnie też hyunday i proton mogły mieć podobnie. Najlepiej posiedź kilka godzin przed kompem i pooglądaj aukcje filtrów na allegro ze zdjęciami. Na pewno coś się uda dopasować.

> W dolocie nie ma żadnych przeszkód poprostu filtrJeżeli blos ma

> średnce 70 a dolot 50 to po zastosowaniu zwężki bedzie jakis problem? Bo blos ma chyba tylko

> jedną srednice z tego co zauważyłem.

Blos jest jeden. Nie powinno być problemu ze średnicami. Najwyżej przy pełnym bucie nie otworzy się maksymalnie. Ja mam blosa w silniku 2,0, aktualnie z oryginalnym kolektorem i gaźnikiem. Gaźnik ma sumaryczny, czysty przelot porównywalny do pojedyńczej zwężki 35mm. Zresztą zauważ, że blos ma 70mm tylko z zewnątrz. Wewnętrzny, czysty przelot po otwarciu przepustnicy odpowiada zwężce o średnicy gdzieś 45mm.

Napisano

> Nie mam innej mozliwosci chyba niz stożek.

Filtr powietrza od PSA - silniki TU

Napisano
  • Autor

Idzie dostać blosa za mniej niż te allegrowe 400?

Może ma ktoś jakieś dojścia? oczywiście nowy smile.gif

Napisano

> Idzie dostać blosa za mniej niż te allegrowe 400?

> Może ma ktoś jakieś dojścia? oczywiście nowy

najtaniej to uzywke mozna wytargac a nie ma co sie tam zepsuć , z nowym ciezko wszystko w granicy 400zl sie kreci

Napisano

> Blos jest jeden.

Nie jestem pewien, ale do takiego silnika wypada chyba dać mniejszy slit, niż jest w zestawie. hmm.gif

Napisano
  • Autor

Właśnie wszyscy sprzedają ten slit D. Ma ta jakąś różnice przy niewielkiej pojemności ? czy to działa tak ze trzeba zwiększać slitjak sie daje dużą pojemność a tak standardowo jest D ?

I jeszcze odnośnie reduktora pytanie czy są jakieś negatywne skutki gdy sie jeździ z reduktorem przypuśćmy 250hp przy mocy silnika 80KM ? i czy wogóle da sie jechac smile.gif

Napisano

> ... czy są jakieś negatywne skutki gdy sie jeździ z reduktorem przypuśćmy 250hp przy mocy silnika 80KM...

Tak, problemy z regulacją składu mieszanki, chociaż na BLOSie to pewnie pojedzie, na BLOSie jeździ wszystko co daje iskrę na świece ...

Napisano
  • Autor

Wiem ze nie potrzebuje kompensacji ale co ona daje i jak to działa ? bo jakos nie moge sie doszukać tego nigdzie smile.gif

Napisano

> Wiem ze nie potrzebuje kompensacji ale co ona daje i jak to działa ? bo jakos nie moge sie doszukać tego nigdzie

Kompensacja sprawia, ze proporcje zmieszanego powietrza z lpg są niewrażliwe na zmiany ciśnienia w dolocie. Ma to znaczenie w przypadku silników których dolot skierowany jest do przodu (jazda z dużą prędkością) oraz silników turbodoładowanych (nadciśnienie w dolocie).

Napisano
  • Autor

bo właśnie planowo mam dolot do przodu, ale bez żadnych klapek,przepływek, dławików i tego typu rzeczy.

tak przeglądam i zastanawiam sie czy nie lepiej dopłacic pare groszy i kupic sekwencje np. KME diego. Bo chodzi mi po głowie zeby w przyszłości (jak bedzie ciepło czyli koło maja) założyć jakies soft turbo i dmuchnąć tak z 0,4 0,5 bara(lajtowy zestaw na miasto). A na Blosie chyba to nie zda egzaminu bo spalanie z tego co wyczytałem koło 20l wychodzi a sekwencja koło 10l wiec różnica dosyć zauważalna :D

Napisano

> ...tak przeglądam i zastanawiam sie czy nie lepiej dopłacic pare groszy i kupic sekwencje np. KME diego.

Oczywiście, że tak - sekwencja będzie lepszym rozwiązaniem, tylko weź dobre wtryski i może od razu większy reduktor. W przypadku instalacji sekwencyjnej reduktor o większej mocy przy małym silniku ma po prostu bardziej stabilne ciśnienie, a to zawsze lepiej.

> ... bo spalanie z tego co wyczytałem koło 20l wychodzi a sekwencja koło 10l ...

A gdzie to wyczytałeś, bo nigdzie nie ma tak dużych różnic ...

Największa różnica jest jak autko ma silnik EURO 3,4 lub 5 a właściciel zakłada II gen. W takim przypadku różnica między II a IV gen. może być co najwyżej 10-20%, ale nie 50% - 10l ...

U mnie spalanie zmniejszyło się ok. 1-2 po zmianie instalacji II na IV gen. W trasie w ciepłym klimacie spadło z 10l do 8-8,5l / 100km ...

Napisano
  • Autor

tylko ze te różnice spalania blos i sekwencja były przy turbo smile.gif

ale gdyby tak niedużo dmuchac to myśle ze nie powinno byc tragedi na blosie np te 0,4 bara. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym ?

Napisano

> tylko ze te różnice spalania blos i sekwencja były przy turbo

To musiało dotyczyć bardzo lipnie ustawionego Blosa.

> ale gdyby tak niedużo dmuchac to myśle ze nie powinno byc tragedi na blosie np te 0,4 bara. Ma ktoś

> jakieś doświadczenie z tym ?

Jeśli się nie mylę, to kol. Griba ma uturbionego Lanosa 1.5 8V właśnie z Blosem.

P.S. Do wersji turbo+Blos dolicz sobie jeszcze reduktor do instalacji mieszalnikowej w wersji turbo, bo w zwykłym w prosty sposób możesz skompensować jedynie II stopień redukcji ciśnienia.

Przy sekwencji ten problem odpada, wystarczy tylko dobrać reduktor z odpowiednim zapasem mocy.

Napisano
  • Autor

w co się wpina tą kompensacje ? jeden koniec w reduktor, a drugi ? bo blos ma chyba jedno wejscie z tego co się orietuje

Napisano

> bo właśnie planowo mam dolot do przodu, ale bez żadnych klapek,przepływek, dławików i tego typu

> rzeczy.

> tak przeglądam i zastanawiam sie czy nie lepiej dopłacic pare groszy i kupic sekwencje np. KME

> diego. Bo chodzi mi po głowie zeby w przyszłości (jak bedzie ciepło czyli koło maja) założyć

> jakies soft turbo i dmuchnąć tak z 0,4 0,5 bara(lajtowy zestaw na miasto). A na Blosie chyba

> to nie zda egzaminu bo spalanie z tego co wyczytałem koło 20l wychodzi a sekwencja koło 10l

> wiec różnica dosyć zauważalna :D

Niedawno mieliśmy na forum kolegę z Fiatem Uno z dołożonym turbo. Niestety, fiacik zdaje się zaliczył dzwona i kasację. Auto jeździło w doładowaniu tylko na gazie sekwencyjnym, a elektronika benzynowa pozostała bez zmian. Jeśli masz takie plany to wyłącznie sekwencja i pójść taką samą drogą. Przecież kupno blosa i parownika do turbo będzie podobnym wydatkiem, ale już eksploatacja sekwencji powinna byc tańsza i możliwości regulacji zdecydowanie większe.

Napisano
  • Autor

> Jeśli się nie mylę, to kol. Griba ma uturbionego Lanosa 1.5 8V właśnie z Blosem.

Mógłbyś podlinkować profil bo jakoś nie moge znaleźć, a miałbym kilka pytań

Napisano
  • Autor

pewnie skusze sie na sekwencje, napewno łatwiej i szybciej byłoby zalożyć blosa i mozna palić na gazie bez problemu tylko o regulacje własnie chodzi, ze większe pole manewru na sekwencji jest

http://allegro.pl/kme-diego-g3-4-silver-260km-valtek-sekwencja-lpg-i2005934784.html

takie cos sie nada?(pierwszy lepszy link z allegro)

Napisano

> pewnie skusze sie na sekwencje, napewno łatwiej i szybciej byłoby zalożyć blosa i mozna palić na

> gazie bez problemu tylko o regulacje własnie chodzi, ze większe pole manewru na sekwencji jest

> http://allegro.pl/kme-diego-g3-4-silver-260km-valtek-sekwencja-lpg-i2005934784.html

> takie cos sie nada?(pierwszy lepszy link z allegro)

Kolega od Uno ma nick Glaca. On to robił właśnie na Diego G3. Tu jest jego stronka o Uno.

Napisano

> Kolega od Uno ma nick Glaca. On to robił właśnie na Diego G3. Tu jest jego stronka o Uno.

Panowie co Wy mu wciskacie, przecież wyraźnie napisał że ma spi

Napisano

> Panowie co Wy mu wciskacie, przecież wyraźnie napisał że ma spi

O cie chorobka!!! Masz rację.

Ale plama! buu.gif

Napisano
  • Autor

> Panowie co Wy mu wciskacie, przecież wyraźnie napisał że ma spi

w sumie to ja chyba ta sekwencje zaproponowałem blush.gif

czyli nie ma opcji spi + sekwencja ?(moze głupie pytanie ale upewniam sie, człowiek całe życie sie uczy zlosnik.gif)

Napisano

> w sumie to ja chyba ta sekwencje zaproponowałem

> czyli nie ma opcji spi + sekwencja ?(moze głupie pytanie ale upewniam sie, człowiek całe życie sie

> uczy )

niby wtrysk też "cyka" ileś tam razy na cykl i czysto teoretycznie można by było podłączyć 4 końcówki przewodów zczytujących do wyjścia mocy do wtrysku SPI ale raczej nie bedzie to dobrze działać. Ja nigdy jeszcze czegoś takiego nie próbowałem to nie wiem

Napisano
  • Autor

pozostaje blos. nie bede testował czy pójdzie sekwencja. Nie na moją kieszeń takie eksperymenty zlosnik.gif

Dzięki Panowie za cenne uwagi i wyjaśnienia smile.gif

Napisano

mozna sprobowac, mow z kolega Czykit on pewnie to opanowal juz albo opanuje smile.gif Z teoretycznego punktu widzenia kwestia jest odpowiednie dopasowanie czasow wtrysku i powinno dzialac, bo przeciez w MPI z 75KM punto jest full grupa czyli wtryski leja tak samo jak w SPI z ta roznica ze w spi wtrysk jest o wiele wydajniejszy bo musi miec wydajnosc 4 z MPI

Napisano

> pozostaje blos. nie bede testował czy pójdzie sekwencja. Nie na moją kieszeń takie eksperymenty

> Dzięki Panowie za cenne uwagi i wyjaśnienia

pójdzie , pójdzie osobiście na początku uturbiłem 1.0 na mono-wtrysku bosch i sekwencja hulała ,ale magneti 1.1 bardziej się do tego nadaje grinser006.gif

a blos do turbo gdzie go chcesz założyć ?

Napisano
  • Autor

> a blos do turbo gdzie go chcesz założyć ?

pomiedzy IC a przepustnice jak najblizej przepustnicy ?

Napisano

> pomiedzy IC a przepustnice jak najblizej przepustnicy ?

No to w tej sytacji reduktor wypada mieć w wersji "turbo". hmm.gif

Nie wiem, czy Blos przed sprężarką byłby dobrym pomysłem. Jeden strzał i może się zrobić przykro.

Napisano

> pomiedzy IC a przepustnice jak najblizej przepustnicy ?

tylko jak się blos zachowa jak turbina zacznie dmuchać, tłok w góre otwrcie ma maxa i zero regulacji spalanie kosmos ,mocy brak w pewnych zakresach, zabawa nie warta zachodu.

Wtrysk lpg eliminuje wszystkie bolączki starego systemu, tak jak było w przypadku Glacy. Regulacja w pełnym zakresie jak ci się spodoba do tego wariator staga i szalejesz.

Napisano
  • Autor

z mojej konfiguracji wynika ze jest za sprężarką smile.gif

przed nawet nie biore pod uwage bo jeszcze młody jestem zlosnik.gif

Napisano

> z mojej konfiguracji wynika ze jest za sprężarką

Zgadza się. Rozważałem sprawę dwuwariantowo.

Tak czy owak też byłbym za sekwencją.

Napisano

> ... nie bede testował czy pójdzie sekwencja. Nie na moją kieszeń takie eksperyment...

Tu nie ma co testować. Podłącz oscyloskop i sprawdź jak działa wtrysk spi - jak daje 4 wtryski na jeden cykl pracy silnika, to spokojnie możesz podłączać sekwencję ...

Miałem kiedyś podłączony obrotomierz do wtryskiwacza w monowtrysku BOSCHa - obroty były pokazywane dobrze, poza hamowaniem silnikiem - wtedy obroty spadały do zera smile.gif

Napisano

> tylko jak się blos zachowa jak turbina zacznie dmuchać...

Będzie działać tak ja bez turbo, czyli dobrze, pod warunkiem podłączenia kompensacji w okolicy BLOSa.

Napisano

> Będzie działać tak ja bez turbo, czyli dobrze, pod warunkiem podłączenia kompensacji w okolicy

> BLOSa.

ale kompensacja jest potrzebna reduktorowi do podawania gazu w nadciśnieniu a mi chodzi o działanie blosa, co się stanie jak będzie turbina pompowała?

Napisano

> tylko jak się blos zachowa jak turbina zacznie dmuchać, tłok w góre otwrcie ma maxa i zero

> regulacji spalanie kosmos ,mocy brak w pewnych zakresach, zabawa nie warta zachodu.

> Wtrysk lpg eliminuje wszystkie bolączki starego systemu, tak jak było w przypadku Glacy. Regulacja

> w pełnym zakresie jak ci się spodoba do tego wariator staga i szalejesz.

No a ja mam problem z diego przyznam sie szczerze frown.gif Nie wiem, może nie umiem tego dobrze ustawić. Jak zrobie autokalibracje i pozbieram mapy to niby jest dobrze a jak troche pojeżdże to mi sie rozjeżdżać wszsytko zaczyna. Np ostatnio na biegu jałowym zaczęło być ubogo niewiadomo dlaczego.

Napisano

> ale kompensacja jest potrzebna reduktorowi do podawania gazu w nadciśnieniu a mi chodzi o działanie blosa, co się stanie jak będzie turbina pompowała?

BLOS działa na zasadzie różnicy ciśnień przed i za membraną - jak turbo zacznie pompować, to przed membraną będzie nadciśnienie a za jeszcze nie napompowane - więc się otworzy smile.gif

W normalnym silniku atmo przy otwarciu przepustnicy za membraną jest wytwarzane podciśnienie, a w turbo przed membraną nadciśnienie ...

Tylko zastanawiam się gdzie wpiąć kompensację - przed czy za membraną BLOSa ... Podejrzewam, że różnicy dla reduktora nie będzie, ale już dla BLOSa może mieć to pewne znaczenie ... Z drugiej strony, to tylko mały otwór więc można sprawdzić doświadczalnie gdzie lepiej będzie podłączyć ...

Napisano

> BLOS działa na zasadzie różnicy ciśnień przed i za membraną - jak turbo zacznie pompować, to przed

> membraną będzie nadciśnienie a za jeszcze nie napompowane - więc się otworzy

> W normalnym silniku atmo przy otwarciu przepustnicy za membraną jest wytwarzane podciśnienie, a w

> turbo przed membraną nadciśnienie ...

> Tylko zastanawiam się gdzie wpiąć kompensację - przed czy za membraną BLOSa ... Podejrzewam, że

> różnicy dla reduktora nie będzie, ale już dla BLOSa może mieć to pewne znaczenie ... Z drugiej

> strony, to tylko mały otwór więc można sprawdzić doświadczalnie gdzie lepiej będzie podłączyć

> ...

no tak tłok otwiera się jak podciśnienie zaczyna wzrastać jak będzie nadciśnienie to się chyba zamknie, jednak gdyby w miejscu gdzie jest regulacja min otwarcia wstawić siłownik podłączony do kolektora ssącego który w monnecie nadciśnienia by go z powrotem otwierał.

Napisano

Panowie, błądzicie. Blos otwiera się w wyniku przepływu powietrza przez jego gardziel. Czym większy przepływ powietrza tym bardziej się otwiera. W tym czasie podciśnienie w gardzieli blosa i za nim niewiele się zmienia. Dlatego takie rozwiązanie nazywa się: ,,gaźnik o stałym podciśnieniu".

Z kolei dawka gazu podawana przez blos zmienia się po pierwsze z powodu otwierania większej lub mniejszej szczeliny w slicie, a po drugie z racji podciśnienia w blosie w stosunku do ciśnienia gazu w parowniku. Dlatego np podpięcie kompensacji przed blos w wolnossącym silniku powoduje zubożenie mieszanki i konieczność doregulowania blosa lub parownika.

Kompensację dla reduktora trzeba koniecznie wpiąć przed blosem. W przypadku turbo zdarza się , że ludzie kombinują z podłączeniem kompensacji gdzieś wcześniej w dolocie, żeby uzyskać szybszą reakcję reduktora na wzrost ciśnienia w dolocie.

Napisano

> no tak tłok otwiera się jak podciśnienie zaczyna wzrastać jak będzie nadciśnienie to się chyba zamknie...

No właśnie nie - BLOS otwiera się jak za membraną jest mniejsze ciśnienie niż przed nią - przeczytaj dokładnie to co napisałem o różnicy ciśnień w przypadku silnika atmo i turbo ...

"W normalnym silniku atmo przy otwarciu przepustnicy za membraną jest wytwarzane podciśnienie, a w turbo przed membraną nadciśnienie"

Oznacza to, że w obu przypadkach będzie powstawał taka różnica ciśnień że BLOS będzie się otwierał...

Napisano

> Panowie, błądzicie. Blos otwiera się w wyniku przepływu powietrza przez jego gardziel. Czym większy przepływ powietrza tym bardziej się otwiera.

No właśnie nie - w membranie BLOSa są 2 otworki, a wewnątrz jest pewna ilość powietrza/mieszanki - podciśnienie za membraną powoduje odessania powietrza/mieszanki z komory membrany i jego otwarcie - im większe jest to podciśnienie, tym szybciej i szerzej otwiera się membrana.

Jeżeli nie będzie podciśnienia to membrana BLOSa się nie otworzy ...

> W tym czasie podciśnienie w gardzieli blosa i za nim niewiele się zmienia. Dlatego takie rozwiązanie nazywa się: ,,gaźnik o stałym podciśnieniu"...

Tego to niestety nie wiem ...

Napisano

> No właśnie nie - w membranie BLOSa są 2 otworki, a wewnątrz jest pewna ilość powietrza/mieszanki -

> podciśnienie za membraną powoduje odessania powietrza/mieszanki z komory membrany i jego

> otwarcie - im większe jest to podciśnienie, tym szybciej i szerzej otwiera się membrana.

> Jeżeli nie będzie podciśnienia to membrana BLOSa się nie otworzy ...

Mylisz się co do skutku i przyczyny. Spróbuj zatkać blosa i wytworzyć w nim podciśnienie. Choćbyś zrobił za nim próżnię, to bez przepływu powietrza przepustnica się nie otworzy. Owszem, w przepustnicy blosa są otworki i można powiedzieć że otwiera go podciśnienie, ale przyczyną tego podciśnienia jest przepływ powietrza. Bez przepływu powietrza nie powstanie podciśnienie.

> Tego to niestety nie wiem ...

Większość gaźników motocyklowych to gaźniki o stałym podciśnieniu. Były też stosowane w samochodach, ale głownie tych droższych: Mercedes, Volvo, Jaguar itp

Cecha wspólna z blosem: przepustnica sterowana siłownikiem pneumatycznym. Stąd nad gaźnikiem jest bańka siłownika membranowego.

carb1970.gif

Stromberg_pair.jpg

Napisano

> Mylisz się co do skutku i przyczyny.

Co do tego nie będę się spierał.

> Spróbuj zatkać blosa i wytworzyć w nim podciśnienie.

Przy zatkanym BLOSie nie będzie podciśnienia.

BLOS się nie otworzy - tylko dlaczego - dlatego że nie ma podciśnienia, czy dlatego że nie ma przepływu?

> Choćbyś zrobił za nim próżnię, to bez przepływu powietrza przepustnica się nie otworzy. Owszem, w przepustnicy blosa są otworki i można powiedzieć że otwiera go podciśnienie, ale przyczyną tego podciśnienia jest przepływ powietrza. Bez przepływu powietrza nie powstanie podciśnienie.

Chyba raczej bez różnicy ciśnień nie będzie przepływu powietrza ... I tutaj nie ma co zadawać pytania co było pierwsze jajko czy kura - najpierw jest różnica ciśnień a potem ruch powietrza ...

Jak podłączę do tych dwóch otworków np. słomki i zostanie wyssane powietrze, to membrana się otworzy i to bez ruchu powietrza w okolicach membrany ...

• 2 tygodnie później...
Napisano

> pozostaje blos. nie bede testował czy pójdzie sekwencja. Nie na moją kieszeń takie eksperymenty

> Dzięki Panowie za cenne uwagi i wyjaśnienia

kolego zakladaj blosa ja mialem u siebie i sie nie dzialo normalny stozek z norauto i smigasz cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.