Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lekki zamach do kjs itp

Featured Replies

Napisano

Panowie szykujemy Uniaka 1.1 spi z punto 1. warto odelżyć zamach? jeżeli tak to o ile.

kolejne pytanko, jaką komprechę miało fabrycznie 1.1 spi?

i o ile splanować żeby odczuć przyrost mocy, chociażby delikatny. na wioskę pójdzie czapka z 1.2 ale narazie chcę poskładać to tak jak było

Napisano

Książkowo ciśnienie sprężania wynosi 1,15 Mpa (11,5 bar)

Napisano

Nie warto bawić się z zamachem w serii gdzie moment na dole i tak jest słaby w tym silniku-będziesz przypalał sprzęgło, żeby z winkla wyjść na dwójce np.

Samo planowanie głowicy nie jest dobrą drogą-minimalnie podnosi moc,za to sporo temp w komorze spalania-ale to dosyć tania zabawa; 1mm wg. mnie wystarczy w serii ok.gif, więcej nie przekłada się wymiernie na hp i nm bez innych zabiegów z głowicą,kolektorami, dolotem,wałkiem..itd.

• 2 miesiące później...
Napisano

podbijam temat :

interesuje mnie zamach...

teraz jest 1.1 z gora od 1.2 , walek 280 st , zrobiona glowica , zastanawiamy sie nad wywazeniem dolu ( czekamy na decyzje czy zdejmujemy cos z zamachu czy nie)....celujemy w okolo 85/90km....czy teraz warto sciagnac troche z zamachu ? silnik przygotowany tak zeby wysoko krecic smile.gif

Skrzynia bedzie 5 , 6 nie wchodzi narazie w gre...

Napisano

> podbijam temat :

> interesuje mnie zamach...

> teraz jest 1.1 z gora od 1.2 , walek 280 st , zrobiona glowica , zastanawiamy sie nad wywazeniem

> dolu ( czekamy na decyzje czy zdejmujemy cos z zamachu czy nie)....celujemy w okolo

> 85/90km....czy teraz warto sciagnac troche z zamachu ? silnik przygotowany tak zeby wysoko

> krecic

> Skrzynia bedzie 5 , 6 nie wchodzi narazie w gre...

wkładać odelżony zamach z 16V + sprzęgło z 16V...

Jak coś to niedługo będzie taki setup na sprzedaż z mojego 4P grinser006.gif

Napisano

> proste ze odelzaj bedzie sie fajnie nakrecal

wezcie chlopaki pod uwage ze to jest tylko do KJS....zakrety , 100 metrow prostej , nawrotka , 50 metrow w dol i 10 pod ostrzejsza gore itp itd....

do 1/4 albo ze swiatel to wiem ze trzeba odelzyc , w 1.2 16V mialem zamach 3.9 km i wkrecalo sie to niesamowicie smile.gif

a do rajdow wlasnie zdania sa podzielone....jedni mowia ze niewarto bo straci sie dol ( chociaz i tak ostry walek nie da mi dolu) a poza tym bede przypalac sprzeglo....z tego co pamietam jak mialem u siebie w 16V to wlasnie fajnie sie z dolu wkrecalo , co widac bylo nawet na wykresie :

283934475-run1.jpg

Napisano

> wezcie chlopaki pod uwage ze to jest tylko do KJS....zakrety , 100 metrow prostej , nawrotka , 50

> metrow w dol i 10 pod ostrzejsza gore itp itd....

> do 1/4 albo ze swiatel to wiem ze trzeba odelzyc , w 1.2 16V mialem zamach 3.9 km i wkrecalo sie to

> niesamowicie

Ja miałem w 1.2 8v 3.2 kg zlosnik.gif

Napisano

> jaka skrzynia ?

Abarth, wiem, są przekłamania na liczniku, ale niską ósemkę na foto do paczki robiłem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.