Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co jest z tymi czujnikami oleju??

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jeszcze jeden problem z którym się borykam chwilo to nieszczęsny czujnik ciśnienia oleju .

Na rozgrzanym silniku zapal się kontrolka oleju ale w taki dziwny sposób ,że ona się jarzy nie świeci ciągle tylko mruga mocniej -słabiej.

Zaczęło się to rok temu ,zmieniłem czujnik .Czujnik chodził przez 10 miesięcy ,ostatnio takz miesiąc po wymianie pompy oleju znowu zaczęło mrygać na rozgrzanym więc znowu kupiłem czujnik (tylko najtańszy) i pochodził 2 tygodnie i znowu teraz się jarzy.

Wystarczy dosłownie minimalnie dać gazu tak żeby obroty ciutkę wyższe były i kontrolka gaśnie.

Ciśnienie musi być dobre napewno bo przed wymianą pompy klepała na rozgrzanym jak stary diesel i nie paliła się lampka ,a teraz po wymianie pompy silnik pracuje o wiele lepiej nie klepie więc napewno ciśnienie jest wporządku.

Olej jest pewny ze sklepu 4 litrowy Mobil 10w-40 kupowałem .

Filtr oleju Boscha mam.

Jakieś propozycje??

Kupować znowu nowy czy kupić jakiś oryginalny??

Napisano

> Witam!

> Jeszcze jeden problem z którym się borykam chwilo to nieszczęsny czujnik ciśnienia oleju .

> Na rozgrzanym silniku zapal się kontrolka oleju ale w taki dziwny sposób ,że ona się jarzy nie

> świeci ciągle tylko mruga mocniej -słabiej.

> Zaczęło się to rok temu ,zmieniłem czujnik .Czujnik chodził przez 10 miesięcy ,ostatnio takz

> miesiąc po wymianie pompy oleju znowu zaczęło mrygać na rozgrzanym więc znowu kupiłem czujnik

> (tylko najtańszy) i pochodził 2 tygodnie i znowu teraz się jarzy.

> Wystarczy dosłownie minimalnie dać gazu tak żeby obroty ciutkę wyższe były i kontrolka gaśnie.

> Ciśnienie musi być dobre napewno bo przed wymianą pompy klepała na rozgrzanym jak stary diesel i

> nie paliła się lampka ,a teraz po wymianie pompy silnik pracuje o wiele lepiej nie klepie więc

> napewno ciśnienie jest wporządku.

> Olej jest pewny ze sklepu 4 litrowy Mobil 10w-40 kupowałem .

> Filtr oleju Boscha mam.

> Jakieś propozycje??

> Kupować znowu nowy czy kupić jakiś oryginalny??

odczytaj cisnienie manometrem. moze masz za niskie

Napisano

Na rozgrzanym silniku takie zachowanie dopuszcza chyba każdy producent (w instrukcji obsługi nawet jest zapisane) - co nie zmienia faktu, że to drażni a przebieg to naprawdę zacny chyba musi być, zeby się tak działo. Ewentualnie oleum dawno nie wymieniane.

Napisano
  • Autor

> Czas na olej 15W-40.

Kurde Pany olej zmieniony wraz ze zmianą pompy oleju ,wymiana pompy pomogła bardzo bo wcześniej klepał strasznie a teraz ucichł.Robione było to z 1,5 miesiąca temu

Przebieg vectry koło 240 tysi będzie.

Napisano

> Kurde Pany olej zmieniony wraz ze zmianą pompy oleju ,wymiana pompy pomogła bardzo bo wcześniej

> klepał strasznie a teraz ucichł.Robione było to z 1,5 miesiąca temu

> Przebieg vectry koło 240 tysi będzie.

Sprawdź manometrem ciśnienie oleju - jeżeli jest OK, to wymień (ponownie) czujnik.

Miałem to samo w DTH i pomogła wymiana czujnika; po ok. 6mcach znowu to samo.

Napisano

> Czas na olej 15W-40.

bzdura

W temperaturze roboczej (a wiec wtedy, kiedy lampka mruga) ma tę samą lepkość co 10w40.

JAk już byś chciał naprawiać ten problem olejem, to musiałbyś polecić coś Xw50.

Napisano
  • Autor

> bzdura

> W temperaturze roboczej (a wiec wtedy, kiedy lampka mruga) ma tę samą lepkość co 10w40.

> JAk już byś chciał naprawiać ten problem olejem, to musiałbyś polecić coś Xw50.

Chyba wyczynowy motul albo millersa hehhe

Ale przymierzam się do zakupu oryginalnego czujnika już na .U Stachowiaka 40zł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.