Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolo fonicznne

Featured Replies

Napisano

Mam zagowzdke. Podpialem sie FES'em do silnika i jedyne co mnie zaniepokoilo to adaptaja kola fonicznego ma (i przed resetem rowniez miala) status "In progress". Wczesniej zrobilem "reset" adaptacji i kola fonicznego. Po tym resecie zaczal mrugac "check", ale wiedzialem, ze chodzi wlasnie o adaptacje kola fonicznego, wiec pokrecilem go na 4.5krpm 2-3 razy, potrzymalem 2-3 sek na tych obrotach i check zgasl, ale... Dalej jest "In progress" - o co biega ? To tak ma byc czy ma miec status "completed" ? A moze za duzo na raz poresetowalem (adaptacja i kolo foniczne, moze trzeba bylo tylko jedno) ? Gwoli wyjasnienia - check mi sie nie zapala, kolo foniczne bylo zdejmowane bo zmieniano rozrzad, a dodatkowa motywacja byl dlugi (IMHO) czas krecenia rozrusznikiem (do 3 sek) i potem przez 2-3 sek. auto jakby nie palilo na jeden cylinder (mam jedna cewke inna, ale swieca pod nia wyglada tak jak pozostale 3 wiec raczej nie tu jest problem). Po resecie autoadaptacji komputer tez skorygowal czas ladowania sie tej innej cewki (na 1.8ms, a bylo 1.6ms, cewka to Sagem, pozostale to Champion i maja po 1.5ms).

Napisano
  • Autor

Nikt ? Moze chociaz posiadacze benzynowek napisza czy maja "in progress" czy jakis inny status ? Czytalem jakies rosyjskie forum i tam gosciowi zostalo "in progress", ale czy tak ma byc niewiem.gif

Napisano

> Nikt ?

Obstawiam że nikt nie wie co to jest 'kolo foniczne'. Przynajmniej ja to słyszę pierwszy raz w życiu...

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Obstawiam że nikt nie wie co to jest 'kolo foniczne'. Przynajmniej ja to słyszę pierwszy raz w

> życiu...

W FES nazywa sie to "phonic wheel", a "kolo foniczne" w polskiej wersji FES. Zasadniczo nazwa mylaca, a jest to po prostu zebate kolo zamachowe przy ktorym jest przyczepiony czujnik polozenia walu korbowego i zmiany pola magnetycznego powodowanego przez krecace sie zebate kolo (zdaje sie, ze 2 zeby sa specjalnie usuniete wlasnie w celu okreslenia GMP) pozwalaja ustalic w jakim polozeniu jest tlok. Prosta konstrukcja, a nazwa z czapy zlosnik.gif

Napisano

> W FES nazywa sie to "phonic wheel", a "kolo foniczne" w polskiej wersji FES. Zasadniczo nazwa

> mylaca, a jest to po prostu zebate kolo zamachowe przy ktorym jest przyczepiony czujnik

> polozenia walu korbowego i zmiany pola magnetycznego powodowanego przez krecace sie zebate

> kolo (zdaje sie, ze 2 zeby sa specjalnie usuniete wlasnie w celu okreslenia GMP) pozwalaja

> ustalic w jakim polozeniu jest tlok. Prosta konstrukcja, a nazwa z czapy

Przyznam że w stilo nie zwracałem uwagi ale w poprzednim samochodzie czyli bravo I 1.4 12v miałem problemy z adaptacją koła fonicznego, objawiało się to komunikatem po podpięciu examinera że należy je adaptować a wszystkie próby adaptacji kończyły się tym samym komunikatem. Nie chciałbym tu wyrokować ale pewnie to jest normalny status w fiatach wink.gif

Napisano

Prosta konstrukcja, a nazwa z czapy

Nie z czapy,tak się to nazywa 270751858-jezyk.gif

Ale skoro CHECK zgasł to adaptacja została wykonana prawidłowo,i ja bym nie szukał dziury w całym,może to błąd fesa niewiem.gif

Napisano

Ja u siebie sprawdziłem (FES 2.6) i też mam "in progress". Nie wiem, czy tak ma być, ale przynajmniej nie jesteś sam smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.