Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znowu go lubię

Featured Replies

Napisano

Już tysiącpincet razy miałem okazję się przekonać o pakowności 307 a jednak dalej mnie zdumiewa grinser006.gif

Woził drzewka, woził panele... czego nie woził 893goodvibes.gif

Ostatnio był intensywnie wykorzystywany przy przeprowadzce grinser006.gif

Nie wiem, ile razy bym musiał jeździć na przykład P206, żeby przewieźć to samo, co 307ką

przeprowadzkap.jpg

Mało tego, w święta pokazał, że da się nim wygodnie podróżować we 4 osoby z wózkiem inwalidzkim w bagażniku cfaniaczek.gif

I poza wózkiem zmieściły się jeszcze torby wink.gif

Ostatnio gadałem z kolegą na temat: czego wymagamy od samochodu i zapytał:

"W sumie jak wy w zasadzie tylko we dwoje jeździcie, to Matiz wam nie wystarczy...?"

--> po choinkę - Peugeotem

--> po stół na Wigilię - Peugeotem

--> na Święta - Peugeotem

--> przeprowadzka - Peugeotem

Odpowiedź jest krótka... nie wyobrażam sobie jak by 307 miało zabraknąć zlosnik.gif

Dlatego mimo, że została już podjęta decyzja o sprzedaży cfaniaczek.gif Pyź zostaje.

Będzie "samochodem do zadań specjalnych" hehe.gif a nie do codziennej eksploatacji i oby mu stanie bokiem nie wyszło,

(choć trochę się tego obawiam).

Także witam ponownie zlosnik2.gif

Napisano

Jezusicku..........ile Wy macie klamotów icon_eek.gif w takim tempie to do następnych świąt będziecie się przeprowadzać biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Jezusicku..........ile Wy macie klamotów

To tylko jeden z przejazdów 893goodvibes.gif

Będziesz miał żonę, to i Tobie naprodukuje grinser006.gif

Napisano

> Będziesz miał żonę, to i Tobie naprodukuje

Się chwalisz? Czy żalisz? cfaniaczek.gif

Napisano

> Już tysiącpincet razy miałem okazję się przekonać o pakowności 307 a jednak dalej mnie zdumiewa

> Woził drzewka, woził panele... czego nie woził

> Ostatnio był intensywnie wykorzystywany przy przeprowadzce

> Nie wiem, ile razy bym musiał jeździć na przykład P206, żeby przewieźć to samo, co 307ką

> Mało tego, w święta pokazał, że da się nim wygodnie podróżować we 4 osoby z wózkiem inwalidzkim w

> bagażniku

> I poza wózkiem zmieściły się jeszcze torby

> Ostatnio gadałem z kolegą na temat: czego wymagamy od samochodu i zapytał:

> "W sumie jak wy w zasadzie tylko we dwoje jeździcie, to Matiz wam nie wystarczy...?"

> --------

> Odpowiedź jest krótka... nie wyobrażam sobie jak by 307 miało zabraknąć

> Dlatego mimo, że została już podjęta decyzja o sprzedaży Pyź zostaje.

> Będzie "samochodem do zadań specjalnych" a nie do codziennej eksploatacji i oby mu stanie bokiem

> nie wyszło,

> (choć trochę się tego obawiam).

> Także witam ponownie

no i ładne, mi się posypała nagrzewnica i jak pamiętam twoje problemy to po nocach nie spałem. I nie wiem od czego to zależy ale okazało się że wymiana 15 minut trwała zlosnik.gif

Napisano

Myślałem, że go już dawno sprzedałeś a tu proszę dlaej jeżdzi ok.gif

Napisano
  • Autor

> Myślałem, że go już dawno sprzedałeś a tu proszę dlaej jeżdzi

No nie mogę się z nim rozstać wink.gif

Mimo, że dał w kość finansowo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> no i ładne, mi się posypała nagrzewnica i jak pamiętam twoje problemy to po nocach nie spałem. I

> nie wiem od czego to zależy ale okazało się że wymiana 15 minut trwała

Wiesz, u mnie jak się potem okazało problem tkwił w wybitnych specjalistach w warsztacie icon_rolleyes.gif

Od kiedy ostatni raz zrobiłem gdzie indziej - problemy się skończyły wink.gif

Napisano
  • Autor

> Się chwalisz? Czy żalisz?

Podchwytliwe pytanie hehe.gif

Napisano

> Wiesz, u mnie jak się potem okazało problem tkwił w wybitnych specjalistach w warsztacie

> Od kiedy ostatni raz zrobiłem gdzie indziej - problemy się skończyły

no to dobrze wink.gif Ja jeszcze musiałem dmuchawę wyminić bo w sumie nagrzewnica wyszła "przy okazji".

Napisano
  • Autor

> no to dobrze Ja jeszcze musiałem dmuchawę wyminić bo w sumie nagrzewnica wyszła "przy okazji".

aha 893goodvibes.gif

Napisano

> Wiesz, u mnie jak się potem okazało problem tkwił w wybitnych specjalistach w warsztacie

Bo mechanikom to trzeba patrzeć na ręce cały czas palacz.gif

Napisano

> Woził drzewka, woził panele... czego nie woził

Moze to czas w koncu na jakies combi hehe.gif893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Moze to czas w koncu na jakies combi

W tym rzecz, że jeszcze nie zabrakło miejsca wink.gif

Napisano
  • Autor

> Bo mechanikom to trzeba patrzeć na ręce cały czas

Ale wiesz o którym warsztacie mowa icon_rolleyes.gif

Napisano

> Ale wiesz o którym warsztacie mowa

Wiem i moja uwaga jest dokładnie o tym warsztacie smirk.gif

Napisano

> Wiem i moja uwaga jest dokładnie o tym warsztacie

Piszcie wprost, a nie uprawiacie konspirację. Ralfi został nieźle wydymany przez nich, a to wystarczający powód by podać miejsce.

Napisano
  • Autor

> Piszcie wprost, a nie uprawiacie konspirację. Ralfi został nieźle wydymany przez nich, a to

> wystarczający powód by podać miejsce.

Ale to nie jest tajemnica wink.gif Pisałem już wprost przy temacie nagrzewnicy wink.gif

Potem poszukam linka

Napisano
  • Autor

> Potem poszukam linka

Dobra, znalazłem wink.gif

Tutaj wyraziłem swoje zdanie na temat firmy. W wątku o nagrzewnicy.

A firma nazywa się ACTIVE 2000. Gorąco NIE POLECAM ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wiem i moja uwaga jest dokładnie o tym warsztacie

Ale co, miałem siedzieć na fotelu pasażera jak wymieniali nagrzewnicę? Bo nie rozumiem niewiem.gif

Czy po wymianie nagrzewnicy miałem pojechać do garażu, rozebrać pół samochodu i sprawdzić czy wszystko jest OK?

A może powinienem pojechać do innego warsztatu i zapłacić za kolejne rozebranie i sprawdzenie co było zrobione icon_rolleyes.gif

Napisano

To raczej jako przenośnia miało być a nie dosłownie alien.gif

No faktem jest, że wraz ze zmianami niektórych mechaników poziom troszkę opadł niestety i jest to opinia wielu osób...

Ja osobiście z nimi problemów nie mam, wszystko robią tak, jak ma być, ale inni mieli różne przypadki crazy.gif

Napisano

Tak z ciekawości - widzę, że szerokim łukiem omijasz ASO. Powód wyłącznie finansowy czy może jest ogólnie kiepska opinia o warszawskich serwisach autoryzowanych?

Pytam, bo swoją cytrynę C4, czyli technicznie rzecz biorąc auto niemalże identyczne z 307 robiłem w ASO, i nigdy nie miałem żadnych problemów a cenowo też było przystępnie.

Napisano
  • Autor

> Tak z ciekawości - widzę, że szerokim łukiem omijasz ASO. Powód wyłącznie finansowy czy może jest

> ogólnie kiepska opinia o warszawskich serwisach autoryzowanych?

> Pytam, bo swoją cytrynę C4, czyli technicznie rzecz biorąc auto niemalże identyczne z 307 robiłem w

> ASO, i nigdy nie miałem żadnych problemów a cenowo też było przystępnie.

Nie nie, z finansami nie ma to nic wspólnego.

Omijam szerokim łukiem, bo już w kilku ASO Peugeot miałem niezłe akcje. Ogólnie to długi temat, dużo by pisać grinser006.gif

Jako dwa szybkie przykłady:

1) Kupiłem w ASO alu 16 cali do 206. Podczas naciągania gum felga spadła z maszyny i nabyła kilka uszkodzeń.

Domagałem się nowej felgi (logiczne) i po dwóch tygodniach czekania otrzymałem spartańsko naprawioną felgę icon_rolleyes.gif

ASO do końca utrzymywało, że felga jest nowa, prosto z Francji.

foto1, foto2, foto3.

Myślę, że nie będziesz miał problemu w rozpoznaniu "o co chodzi" na poszczególnych zdjęciach ok.gif

2) Jeden z ostatnich przeglądów 307.

Coś mnie podkusiło i pojechałem na Bitwy Warszawskiej (MPT). Zaznaczyłem, że proszę o sprawdzenie tylnego zawieszenia, bo (coś) się dzieje.

Stwierdzono, że do zawieszenia nie ma uwag, wszystko jest OK a tydzień później kolega zmieniał mi amortyzatory z tyłu, bo jeden był wylany no.gif

Tego typu sytuacji było wiele. Może mam pecha? A może jestem trudnym klientem skromny.gif

Jakie kto wnioski wyciągnie - jego sprawa.

Moooże kiedyś się przekonam przy okazji auta innej marki, ale póki co ASO Peugeot mijam szerokim łukiem i nie mam zamiaru tego zmieniać ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.