Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto bez oc i przegladu

Featured Replies

Napisano

Witam forumowiczow interesuje mnie kwestia zakupu auta gdzie skonczylo sie OC i przeglad w necie jest takich ofert pelno czy musze placic za kogos zalegla polise czy po spisaniu umowy kupuje polise od nowa na siebiei prosze o porade ok.gif

Napisano

> Witam forumowiczow interesuje mnie kwestia zakupu auta gdzie skonczylo sie OC i przeglad w necie

> jest takich ofert pelno czy musze placic za kogos zalegla polise czy po spisaniu umowy kupuje

> polise od nowa na siebiei prosze o porade

kupujesz nową od dnia zakupu i tyle Cię interesuje, zaległe składki to problem poprzedniego właściciela

pzdr

Napisano

> kupujesz nową od dnia zakupu i tyle Cię interesuje, zaległe składki to problem poprzedniego

> właściciela

> pzdr

a nie czasem w OC musi być ciągłość i właściciel musi opłacić zaległości także?

Napisano

> a nie czasem w OC musi być ciągłość i właściciel musi opłacić zaległości także?

nie

Napisano

> a nie czasem w OC musi być ciągłość i właściciel musi opłacić zaległości także?

jest szansa, że do poprzednika zwrócą sie o zaległe składki i bodajże jakieś kary naliczane przez Fundusz Gwarancyjny ale czy to obowiązuje czy tylko pobożne zyczenie, nie mam pojęcia wink.gif

Napisano

tak jak już napisali poprzednicy, w dniu zakupu wykupujesz nowe OC na siebie waytogo.gif

ja zawsze jeszcze proponuje udać się do TU, gdzie ostatnio była wykupiona polisa OC przez zbywcę i napisać oświadczenie, że kupiłeś pojazd bez ważnej polisy, jeżeli okaże się, że polisa się wznowiła to napiszesz wypowiedzenie i będziesz czysty ok.gif

Napisano

ztcp to ciężko może być z rejestracją auta bez BT...bo o ile OC kupujesz najwyżej nowe na siebie to z tym możesz mieć kłopot. Ja robiłem przegląd na poprzedniego właściciela i dopiero później udałem się do WK.

Napisano

> ztcp to ciężko może być z rejestracją auta bez BT...bo o ile OC kupujesz najwyżej nowe na siebie to

> z tym możesz mieć kłopot. Ja robiłem przegląd na poprzedniego właściciela i dopiero później

> udałem się do WK.

wystarczy przegląd auta, poprzedniemu właścicielowi nie trzeba robić przeglądu waytogo.gif

sorki, ale nie mogłem się powstrzymać hehe.gif

przy rejestracji BT i OC muszą być ważne, ztcp BT minimum 30 dni wink.gif

Napisano

> wystarczy przegląd auta, poprzedniemu właścicielowi nie trzeba robić przeglądu

> sorki, ale nie mogłem się powstrzymać

Ale ja napisałem, że zrobiłem przegląd na poprzedniego właściciela, a nie poprzedniemu właścicielowi... czytanie ze zrozumieniem... grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

> przy rejestracji BT i OC muszą być ważne, ztcp BT minimum 30 dni

ok.gif

Napisano

> Ale ja napisałem, że zrobiłem przegląd na poprzedniego właściciela, a nie poprzedniemu

> właścicielowi... czytanie ze zrozumieniem...

Ale w czym problem, stempelek wbijają w stary dowód a w WK przepisują do nowego dowodu.

Bez ważnego badania nie zarejestrujesz, nie uwzględniają nawet badań wystawionych za granicą (na szczęście nie wszędzie)

Napisano

> Ale w czym problem, stempelek wbijają w stary dowód a w WK przepisują do nowego dowodu.

> Bez ważnego badania nie zarejestrujesz, nie uwzględniają nawet badań wystawionych za granicą (na

> szczęście nie wszędzie)

No w sumie tak, zapomniałem, że u mnie skonczyło się miejsce w dowodzie sciana.gif

Napisano

> Ale w czym problem, stempelek wbijają w stary dowód a w WK przepisują do nowego dowodu.

> Bez ważnego badania nie zarejestrujesz, nie uwzględniają nawet badań wystawionych za granicą (na

> szczęście nie wszędzie)

u mnie w WK jak chcesz, żeby przepisali termin badania z zagranicy to wysyłają na "rozkodowanie pojazdu", które kosztuje prawie tyle samo co zerówka sick.gif

Napisano

> No w sumie tak, zapomniałem, że u mnie skonczyło się miejsce w dowodzie

W tym wypadku wystarczy przyjść z papierem od diagnosty, to też zaświadczenie takie samo jak w dowodzie.

Napisano

> W tym wypadku wystarczy przyjść z papierem od diagnosty, to też zaświadczenie takie samo jak w

> dowodzie.

tak też zrobiłem, ale zaświadczenie wystawione zostało na poprzedniego właściciela smirk.gif bo takie dane byly w dowodzie...

Napisano

> tak też zrobiłem, ale zaświadczenie wystawione zostało na poprzedniego właściciela bo takie dane

> byly w dowodzie...

ok.gif

liczy się stan techniczny samochodu zlosnik.gif

Napisano

a powiedz mi, w którym miejscu były wpisane dane poprzedniego właściciela cfaniaczek.gif

na zaświadczeniu mógł być najwyżej nr rej. z DR ok.gif

Napisano

> a powiedz mi, w którym miejscu były wpisane dane poprzedniego właściciela

> na zaświadczeniu mógł być najwyżej nr rej. z DR

fakt ok.gif

właśnie od góry do dołu przejrzałem zaświadczenie i nie ma takich danych sciana.gif sorry chowam się do jamki żyłem jakimś złudzeniem.

Ale sens jest taki, że nie zarejestrujesz auta bez przeglądu zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.