Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzwięk zamykania drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam szanowną gwardię grinser006.gif Tak naszło mi do głowy da się zrobić coś w cc z dzwiękiem zamykania drzwi aby był przyjemniejszy biglaugh.gif Słyszałem, że w seju jest dużo lepiej 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

zawsze hehe.gif

no co ? da się zrobić coś z tym ? Bo rozumiem, że zamki od seja nie pasują

Napisano

> zawsze

> no co ? da się zrobić coś z tym ? Bo rozumiem, że zamki od seja nie pasują

zmienić auto hehe.gif

możesz się też pobawić z matami wygłuszającymi stosowanymi do car audio ale....... z gówna bata nie ukręcisz wink.gif

Napisano
  • Autor

Narazie nie zamierzam zmieniać smirk.gif

Tak pytałem bo myślałem, że już po tych 15 latach coś się wyrabia w zamku, że tak klekoczą 270751858-jezyk.gif Wyregulowałem zamki chyba najlepiej jak umiem i trochę się poprawiło.

Napisano

> Witam szanowną gwardię Tak naszło mi do głowy da się zrobić coś w cc z dzwiękiem zamykania drzwi

> aby był przyjemniejszy Słyszałem, że w seju jest dużo lepiej

Czyli szukasz czegoś TAKIEGO tylko, że do drzwi tak?

Napisano

Zaspawać i wchodzić przez okno zlosnik.gif

Napisano

> I wszystko jasne

> Do kosza

tak serio, to maty wygłuszające coś dają (nie ma teo głuchego - metalicznego dźwięku) , regulacja zamków, gumowe podkładki pod śruby w kieszeniach (a najlepiej to zmiana kieszeni z plastikowych na inne)

Wewnątrz drzwi są "druty" do klamki - one też hałasują - można obwinąć pianką

Napisano

> Zaspawać i wchodzić przez okno

grinser006.gifok.gif

Napisano

Na turbo był program o dźwiękach wydawanych przez samochód. Producenci samochodów zatrudniają tzw sound desigerów, który "projektują" dźwięki jakie ma wydawać samochód, właśnie m.in. dźwięk zamykanych drzwi.

Porównywali nowe Audi i Paska z 1985 roku. Niebo a ziemia przy zamykaniu drzwi. icon_eek.gif

Po demontażu 27 (!!!) elementów wygłuszających w drzwiach w nowym Audi, odgłos zamykania drzwi w obydwu samochodach był identyczny.

Nie odbywało się to na oko, a właściwie na słuch, tylko w kabinie najeżonej mikrofonami podłączonymi do komputera i wyświetlany był graph przebiegu dźwięku. hehe.gif

Ideą zatrudniania muzyków przy projektowaniu samochodu, jest stworzenie wrażenia na właścicielu, że jego auto kosztujące kilkadziesiąt,czy kilkaset tysięcy ojro jest czymś rasowym,za co warto wydać walizkę pieniędzy.

Takie małe OT zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.