Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trafiła mnie baba

Featured Replies

Napisano

Godzinę temu uderzyła w przód mojego autka baba Jeepem.Na skręconych kołach i z zablokowanymi hamulcami.Posypało się kupę plastików.Płyn chłodniczy wyciekł,klima syczała pewnie chłodnica poszła,nie wiadomo co z chłodnicą IC.Szkody w sumie z wierzchu nie takie duże.Zderzak,maska podwinięta i tyle.Najgorzej a może i lepiej że to była sąsiadka z mojego osiedla.Moj ubezpieczyciel to Liberty Direct.Jaka jest procedura zgłaszania szkody.Na razie telefonicznie zgłosiłem na infolinie szkode ale pan tylko wklepał do komputera moje dane i powiedział że w poniedziałek zadzwonią,teraz nikt nie pracuje.Wieczorem idę do niej wypełnić protokół szkody.Czy to wystarczy.Chcę załatwić naprawę bezgotówkowo.Czy firma ubezpieczająca kieruje mnie do naprawy do swojego warsztatu czy mogę żądać naprawy w ASO Opla.Na jakim etapie mogę się domagać auta zastępczego,prowadzę małą firmę. Podpowiedzcie coś.Trochę nieskładnie oiszę ale jeszcze nerwy mnie nie opuściły. mad.gif

Napisano

> Moj ubezpieczyciel to Liberty Direct.

a co to ma do tego ?

przeciez bedziesz robil z OC sprawcy a nie swojego AC.

> Czy firma ubezpieczająca kieruje

> mnie do naprawy do swojego warsztatu czy mogę żądać naprawy w ASO Opla.

ocyzwiście, że mozesz zrobić bezgotówkowo w serwisie ASO

Napisano

Wstawiaj do warsztatu który Ty wybierzesz. Jeśli chcesz ominąć całe procedury rozliczeniowe, to przy naprawie bezgotówkowej to warsztat będzie dostarczał faktury ubezpieczycielowi sprawcy.

Auto rzecz nabyta - ważne że nie ma szkód w ludziach smile.gif

Napisano

Auto z profilu? Jeśli nie to który rocznik, co to za auto i jakie widoczne uszkodzenia np. blach (chodzi mi o określenie, na ile mocno auto dostało). Bo przy starszym aucie, sądząc po Twoim opisie, prawdopodobnie będzie szkoda całkowita, czyli naprawa ekonomicznie nieuzasadniona.

Napisano

Chyba nie do swojego ubezpieczyciela tę stratę zgłaszałeś? Jeżeli tak, to pewnie zgłosiłeś szkodę z AC (jeżeli masz) - jeżeli nie - zgłaszasz ją u ubezpieczyciela sprawcy kolizji.

Powodzenia ok.gif

Napisano

1. Rozumiem, że masz jej oświadczenie, że jest sprawcą kolizji wraz z jej danymi (polisa OC, prawo jazdy, dowód rej.).

2. Zgłaszasz szkodę u jej ubezpieczyciela

3. Znajdujesz ASO, które likwiduje bezgotówkowo szkody tego ubezpieczyciela

4. Zawozisz tam auto, odbierasz auto zastępcze, zostawiasz swój nr. telefonu.

5. Jeździsz autem zastępczym, czekając na telefon z ASO.

6. Dzwoni ASO, że Twoje auto jest gotowe - jedziesz, zostawiasz auto zastępcze (wcześniej go tankujesz do stanu, w jakim było jak go zabierałeś i myjesz, żeby nie było że jesteś fleja), odbierasz swoje auto, uścisk dłoni i w drogę.

7. Minusem tego rozwiązania jest to, że nowy akumulator musisz sobie kupić sam smile.gif)))

Napisano
  • Autor

No właśnie.Szkoda będzie likwidowana z jej ubezpieczenia OC.To znaczy że nie zgłaszam do swojego/też mam tylko OC/ tylko do jej ubezpieczyciela.Najgorsze że jest długi weekend i wszystko jest zamknięte.

Napisano
  • Autor

Tego nie wiedziałem.Zgłosiłem u swojego.Mam tylko OC.

Napisano

> Najgorsze że jest długi weekend i wszystko jest zamknięte.

Szkodę zwykle zgłaszasz na infolinii.

Napisano

> Nie . Opel Zafira 2007r,

No to do ASO i po auto zastępcze smile.gif

Napisano
  • Autor

Złożyłem on-line zgłoszenie 7.01.12 do HDI Asekuracja w której był ubezpieczony sprawca.Jeszcze się nie odezwali.Ciekawe ile to będzie trwało.Ma ktoś jakieś doświadczenia z tą firmą??

Napisano

> Złożyłem on-line zgłoszenie 7.01.12 do HDI Asekuracja w której był ubezpieczony sprawca.Jeszcze się

> nie odezwali.Ciekawe ile to będzie trwało.Ma ktoś jakieś doświadczenia z tą firmą??

U mnie 7 dni zeszłej zimy.

Raz, że było dużo stłuczek i mieli kupę roboty, dwa, że mi nie zależało, auto mogło stać.

Napisano
  • Autor

W piątek przyszedł Pan z HDI porobił zdjęcia,opisał szkodę dał protokół oceny technicznej.Z tym papierem w sobotę pojechałem do ASO Opel w Nowym Sączu miła Pani otworzyła zlecenie.Dzisiaj zadzwoniła że chcą już naprawiać.I tu moje pytanie.Nie mam jeszcze kosztorysu,przecież jeszcze na pewno nie dogadali się miedzy sobą/Aso i HDI/ dawać auto do naprawy teraz czy czekać na zielone światło z HDI??

Napisano

> W piątek przyszedł Pan z HDI porobił zdjęcia,opisał szkodę dał protokół oceny technicznej.Z tym

> papierem w sobotę pojechałem do ASO Opel w Nowym Sączu miła Pani otworzyła zlecenie.Dzisiaj

> zadzwoniła że chcą już naprawiać.I tu moje pytanie.Nie mam jeszcze kosztorysu,przecież jeszcze

> na pewno nie dogadali się miedzy sobą/Aso i HDI/ dawać auto do naprawy teraz czy czekać na

> zielone światło z HDI??

Podpisałeś papier, że w Twim imieniu wobec ubezpieczyciela będzie wsytępowało ASO? Jeżeli tak, to oni dostaną wycenę. Możliwe, że mają zaprzyjaźnionego likwidatora, który podesłał już im papiery i chcą brać się za robotę. Jeżeli wychodzi coś więcej w czasie rozbiórki auta, to lkwidator jest zapraszany i następuje korekta wyceny początkowej.

Napisano
  • Autor

Tak podpisałem taki papier.

Napisano

> W piątek przyszedł Pan z HDI porobił zdjęcia,opisał szkodę dał protokół oceny technicznej.Z tym

> papierem w sobotę pojechałem do ASO Opel w Nowym Sączu miła Pani otworzyła zlecenie.Dzisiaj

> zadzwoniła że chcą już naprawiać.I tu moje pytanie.Nie mam jeszcze kosztorysu,przecież jeszcze

> na pewno nie dogadali się miedzy sobą/Aso i HDI/ dawać auto do naprawy teraz czy czekać na

> zielone światło z HDI??

jeżeli szkoda nie zbliża się niebezpiecznie do wartości pojazdu to mogą się zabierać do roboty od ręki bo i tak TU będzie musiało zapłacić, dodatkowo ASO ma podkładki z technologii napraw, roboczogodzin i części producenta więc znowu TU nie ma nic do gadania w tej kwestii ok.gif

Napisano

> Tak podpisałem taki papier.

Tzn, że wszystkie dokumenty do rozpoczęcia prac ASO już ma. Tylko się cieszyć, że działają tak sprawnie. Odstawiaj auto, bierz zastępcze i teraz tylko trzeba przypilnować, żeby przy tej wydajności jakość pozostała na właściwym poziomie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.