Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G nowe sprężyny a tyłek siedzi i trze, czy to norma?

Featured Replies

Napisano

witam problem mam taki ze poprzednie spręzyny które miałem to wyrzuciłem bo były sportowe i auto było strasznie zglebowane i założyłem standardowe, po tej operacji auto niewiele sie podniosło z tyłu (na przodzie ood razu widac różnice i duzy przeswit) a do tego jeszcze ze siądzie z tyłu jedna osoba i na dolinach i nizinach coś przyciera. Czy tak może być czy może gdzies został popełniony błąd?koła mam 205/55R16

czy moze założyć gumy na sprężyny?

Napisano

> został popełniony błąd?koła mam 205/55R16

masz za wysoki profil opony, powinno być 205/50/16

miałem identyczną sytuację. Opona trze o błotnik przyjrzyj się dokładnie. Ja wymieniłem sprężyny bo oryginalna pękła. Założyłem "wzmacniane", są zrobione z jednakowej grubości drutu. Dodatkowo mam podkładki grubsze pod sprężynami i teraz tył stoi dość wysoko.

Napisano

Jak pisał przedmówca - zły rozmiar opon.

Też tak miałem [htb], z tym że u mnie tarło nie o błotnik tylko o nadkole (widać moje felgi musiały mieć większe ET) dopóki nie założyłem oryginalnych sprężyn od kombi ok.gif

Napisano
  • Autor

też to brałem pod uwagę, na szczęście opony letnie mam 205/50, założę jeszcze gumy na sprężyny - zaszkodzić nie zaszkodzi tym bardziej ze jest butla z gazem w kole

Napisano

JAk wziąłeś sprężyny z allegro z tych tańszych, to się nie dziw, ze auto siedzi. One chyba z ołowiu są robione.

Napisano
  • Autor

> JAk wziąłeś sprężyny z allegro z tych tańszych, to się nie dziw, ze auto siedzi. One chyba z ołowiu

> są robione.

Kupiłem D&D, czytając opinie o nich większość wypowiadała się pozytywnie

Napisano

Ja mam z allegro " te tańsze" a dokładnie to takie allegro. Ja jestem zadowolony. Jutro mogę strzelić fotki i pokazać jak wysoko teraz jest, jeśli kolega zakładający wątek chce zobaczyć jak to wygląda.

Napisano
  • Autor

> Ja mam z allegro " te tańsze" a dokładnie to takie allegro. Ja jestem zadowolony. Jutro mogę

> strzelić fotki i pokazać jak wysoko teraz jest, jeśli kolega zakładający wątek chce zobaczyć

> jak to wygląda.

jak możesz to wrzuć

Napisano

> jak możesz to wrzuć

Sorki za czystość auta ale nie opłaca mi się go myć niestety, póki nie przestanie padać.

zdjcie0277l.jpg

Tu jak się przyjrzysz zobaczysz pod sprężyną dodatkowo założoną podkładkę gumową.

zdjcie0276o.jpg

Napisano
  • Autor

no i wszystko jasne-nie ma porównania do mojego-u ciebie widać prześwit u mnie niestety nie ma tego:(

zacznę od założenia gum zobaczymy jaki będzie efekt

Napisano

> Sorki za czystość auta ale nie opłaca mi się go myć niestety, póki nie przestanie padać.

dobre he, he, he

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.