Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Licznik przebiegu, działa po rozgrzaniu ?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem z licznikiem kilometrów w zegarach z Astry G. Licznik nic nie wyświetla, dopiero jak przejadę ok 30- 40KM zaczyna nieśmiało się podświetlać i pokazywać przebieg i kilometry przejechane od ostatniego skasowania 270751858-jezyk.gif Reszta zegarów działa normalnie. Co to może być ? Jakiś kondensator ? Zimny lut raczej nie bo pukanie nic nie daje...

Napisano

> dopiero jak przejadę ok 30- 40KM zaczyna nieśmiało się podświetlać i pokazywać przebieg i kilometry

> przejechane od ostatniego skasowania

Czyli gdy pulpit się nagrzeje.

Miałem podobny problem z tym że mnie nie wyświetlało tylko jednej cyfry.

Wyświetlacz kilometrów z płytką jest połączony za pomocą gumowego/piankowego mostka w którym są cieniutkie druciki.

Gdy ta pianka się za mocno wygnie to wtedy nie łączy.

Musisz zegary rozebrać do "rosołu" smile.gif a samą piankę wystarczy delikatnie w placach wyprostować.

W godzinę powinieneś dać radę ok.gif

pzdr

Napisano
  • Autor

> sorki za OT, ale masz zegary z G w eFce?

Niet 270751858-jezyk.gif W Zafirze smile.gif Do F-ki da się założyć jakby co ale trzeba deskę od G dorzucić, gdzieś widziałem fotki takiej przeróbki. Trzeba było ją lekko skrócić z tego co pamiętam smile.gif

Napisano

wiem, że się da, bo na dniach będę to robił smile.gif ale bez wymiany deski, itd.

Napisano

> wiem, że się da, bo na dniach będę to robił ale bez wymiany deski, itd.

Poprosimy manual wink.gifpiwo.gif

Napisano

Sam montaż zegarów chyba nie będzie problemem, trzeba coś przyciąć, i dorobić mocowania. Więcej roboty jest z samym przystosowaniem zegarów do działania w eFce smile.gif

Napisano
  • Autor

Mam takie pytanie jeszcze, Jak w AG jest sterowany obrotomierz ? Czujnikiem położenia wału ? On podaje impulsy ? I jak jest sterowana sama wskazówka ? Pewnie cewka która wychyla wskaźnik dostając większe napięcie, tak ?

Napisano

I jak jest sterowana sama wskazówka ? Pewnie cewka która wychyla wskaźnik

> dostając większe napięcie, tak ?

silniczek krokowy smile.gif

Napisano
  • Autor

> I jak jest sterowana sama wskazówka ? Pewnie cewka która wychyla wskaźnik

> silniczek krokowy

czyli kręci się szybciej jak dostanie większe napięcie tak ?

Napisano

> czyli kręci się szybciej jak dostanie większe napięcie tak ?

Nie, kręci się w lewo lub prawo o kilka kroków, czyli o kilka stopni, i o tyle przesuwa się też wskazówka. Nie kręci się w kółko smile.gif

Napisano
  • Autor

> Nie, kręci się w lewo lub prawo o kilka kroków, czyli o kilka stopni, i o tyle przesuwa się też

> wskazówka. Nie kręci się w kółko

sciana.gif no tak niema to jak logiczne myślenie :D Ogólnie zastanawiam się jak uzyskać informacje w którym miejscu jest wskazówka, żeby mikroprocesor mógł określić jakie są obroty silnika... Najłatwiej będzie chyba zliczać impulsy z czujnika położenia wału albo ECU ... Tak myślałem żeby wziąć je z zegarów po przetworzeniu ale jak to silnik krokowy to niema sensu bo jego sterowanie nic mi nie da...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.