Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wsteczny o co tu chodzi

Featured Replies

Napisano

Co może być powodem zapalania się światła przeciwmgielnego tylniego po

włączeniu światła cofania a na światłach mijania po przekręceniu pokrętłem

od tylnich świateł przeciwmgielnych przy przełączniku wycieraczek zapala się

tylko kontrolka od przeciwmgielnych tylnich a z tyłu cisza czy spotkał się ktoś

z tym problemem w Aveo 1.2 DOHC 84KM

Napisano

> Po 13500 km czy to mozliwe przeciwmgielne świeci tak mocno jak by było

> zapalone

Takie jaja ze światłami które się zapalaja z innymi prawie zawsze są objawem braku masy. Może się komuś w fabryce jakiś kabelek nie przykrecil?

Napisano
  • Autor

Czyli najrzeć do lampy tylniej lewej w której jest przeciwmgielne

bo samochód jest sprowadzony z niemiec

Napisano

> Czyli najrzeć do lampy tylniej lewej w której jest przeciwmgielne

> bo samochód jest sprowadzony z niemiec

Ja bym po prostu miernikiem sprawdził co tam się dzieje w tych lampach w różnych sytuacjach i na tej podstawie szukał przyczyny. Zmierzyć opór między oprawką a karoserią przy wyłączonych (powinien być minimalny, jak nie jest to wiesz że problem z masą) oraz napięcia przy włączonych. Można też spróbować wyjąć jedną z żarówek i zobaczyć co się wtedy dzieje.

Napisano
  • Autor

Niestety to nie masa ponieważ między stykiem masy żarówki światła przeciwmgielnego a karoserią pojazdu jest 001 oma czyli płynne przejście a po wyjęciu żarówki światła cofania przeciwmgielne świeci dalej na przewodzie zasilającym przeciwmgielne napięcie zamiast pojawiać się po przekręceniu pokrętła przy przełączniku wycieraczek pojawia się tylko i wyłączenie po włączeniu wstecznego reasumując Niemcy zjebali sprawę i coś moim zdaniem źle podłączyli bo po zdjęciu lamp z tyłu dostałem prawie zawału są ewidentne ślady naprawy blacharsko lakierniczej w postaci zamalowania karoserii pod lampą zwykłym pędzlem stąd moje ostrzeżenie nie kupujcie samochodu z komisu na którym pisze okazja bo to jak się sam przekonałem nie wróży nic dobrego a mnie teraz czeka znalezienie jakiegoś dobrego elektryka w powiecie świeckim najlepiej w okolicach świecia

Napisano

> Niestety to nie masa ponieważ między stykiem masy żarówki światła przeciwmgielnego a karoserią

> pojazdu jest 001 oma czyli płynne przejście a po wyjęciu żarówki światła cofania

> przeciwmgielne świeci dalej na przewodzie zasilającym przeciwmgielne napięcie zamiast pojawiać

> się po przekręceniu pokrętła przy przełączniku wycieraczek pojawia się tylko i wyłączenie po

> włączeniu wstecznego reasumując Niemcy zjebali sprawę i coś moim zdaniem źle podłączyli bo po

> zdjęciu lamp z tyłu dostałem prawie zawału są ewidentne ślady naprawy blacharsko lakierniczej

> w postaci zamalowania karoserii pod lampą zwykłym pędzlem stąd moje ostrzeżenie nie kupujcie

> samochodu z komisu na którym pisze okazja bo to jak się sam przekonałem nie wróży nic dobrego

> a mnie teraz czeka znalezienie jakiegoś dobrego elektryka w powiecie świeckim najlepiej w

> okolicach świecia

grunt , że było "tanio"....i pewnie jeżdziła nim babcia raz w tygodniu pomodlić się do niemieckiego kościoła oraz , że " nie był palony w środku ".

pozdro.

p.s i to nie Niemcy zjebali sprawę ( bo tam za droga robota ) tylko Genek i Henek spod Sochaczewa lub innej pipidówki.

Napisano

> Niestety to nie masa ponieważ między stykiem masy żarówki światła przeciwmgielnego a karoserią

> pojazdu jest 001 oma czyli płynne przejście a po wyjęciu żarówki światła cofania

> przeciwmgielne świeci dalej na przewodzie zasilającym przeciwmgielne napięcie zamiast pojawiać

> się po przekręceniu pokrętła przy przełączniku wycieraczek pojawia się tylko i wyłączenie po

> włączeniu wstecznego reasumując Niemcy zjebali sprawę i coś moim zdaniem źle podłączyli bo po

> zdjęciu lamp z tyłu dostałem prawie zawału są ewidentne ślady naprawy blacharsko lakierniczej

> w postaci zamalowania karoserii pod lampą zwykłym pędzlem stąd moje ostrzeżenie nie kupujcie

> samochodu z komisu na którym pisze okazja bo to jak się sam przekonałem nie wróży nic dobrego

> a mnie teraz czeka znalezienie jakiegoś dobrego elektryka w powiecie świeckim najlepiej w

> okolicach świecia

przeczytaj proszę, zanim coś więcej napiszesz...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.